FOTO Glazba, ples i izložba zastavica povodom Dana planeta Zemlje

0
Komunalac add

U sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje danas je u gradskom parku održan prigodni program pod nazivom “Ljubav zemlji” u organizaciji POU Vrbovec. Mališani Dječjeg vrtića Vrbovec, Dječjeg vrtića Dobri te učenici OŠ Krunoslava Kutena izveli su plesne i pjevačke točke kao i nekoliko recitacija. Programu su prisustvovali i vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj te ravnateljica POU Vrbovec Sanja Prijatelj.

Inače, u gradskom parku postavljeno je 25 zastavica sa 48 motiva prirode, a koje su izradila djeca Dječjeg vrtića Dobri i Dječjeg vrtića Vrbovec, učenici OŠ Krunoslava Kutena i OŠ Marije Jurić Zagorke, učenici Srednje škole Vrbovec kao i polaznici slikarske radionice Udruge Artoratorij.

Ovogodišnja tema bila je biljni i životinjski svijet voda stajaćica i tekućica. Najčešći motivi su lopoči, rogoz, žabe, rode, vodenkonjici te riba piškor koja je nekoć obitavala u vrbovečkim vodama, a sad je, zbog smanjenja močvarnih područja uokolo Vrbovca, gotovo izumrla te je zaštićena.

Druženje u gradskom parku završilo je zajedničkom pjesmom „Kad si sretan!“. U nastavku donosimo nekoliko dječjih eko-poruka:

Ne troši vodu bespotrebno. Treba nam!

Nemojte koristiti plastične vrećice. Kupite platnenu.

Potrudi se da se tvoj odraz u vodi i dalje vidi.

Voda je eliksir života.

Priroda može bez nas, ali mi bez nje ne možemo!

Trebamo čuvati planetu kao da je naš najbolji prijatelj.

Draga Zemljo, ostani jaka i vjeruj u bolje ljude.

Zanimljivu poruku ostavili su i srednjoškolci:

Bez vode nema gemišta. Bez gemišta nema ništa.

A bez Zemlje, nema ni nas, čuvajmo je zajedno!

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime