Foto DVD Gradečki Pavlovec svečano obilježio 90 godina rada

0
Komunalac add

DVD Gradečki Pavlovec proslavio je u subotu 90. obljetnicu postojanja i djelovanja. Svečana proslava održana je u društvenom domu u Gradečkom Pavlovcu pod pokroviteljstvom Općine Gradec. Društvo djeluje od 1933. godine te je obilježilo veliku i značajnu obljetnicu svog vrijednog rada. Na proslavi su se okupila brojna prijateljska vatrogasna društva, a nazočili su i predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek, načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Gradec Milivoj Ambrušec te ostali gosti.

Svečanost je započela postrojavanjem vatrogasnih postrojbi i predajom prijavka načelnici Općine Gradec Ljubici Ambrušec, nakon čega je uslijedio mimohod vatrogasaca u pratnji Limene glazbe i mažoretkinja Vrbovec. Kod križa na groblju u Gradecu položen je vijenac za sve umrle članove DVD-a Gradečki Pavlovec. Po povratku u vatrogasni dom započela je svečana sjednica, a goste je najprije pozdravio predsjednik DVD-a Gradečki Pavlovec Stjepan Fugaj i zaželio im dobrodošlicu. Izvješće o radu društva za proteklo razdoblje podnio je tajnik Marko Cindarić.

U sklopu proslave uručena su odličja i priznanja zaslužnim članovima društva. Zapovjednik VZO Gradec Petar Ledinščić uručio je spomenice za 10 godina aktivnog rada u društvu. Spomenice su dobili: Rene Vrbnjak, Gabrijel Vinceković te Zoran Reštegorac.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek uručio je spomenice za 30 godina rada Robertu Vrbnjaku i Mariju Fugaju. Također, ispred Hrvatske vatrogasne zajednice uručio je spomenicu za 60 godina rada Stjepanu Fugaju.

Ispred DVD-a Gradečki Pavlovec predsjednik Stjepan Fugaj podijelio je plakete i zahvalnice članovima društva i gostima.

Načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec obratila se okupljenima i čestitala domaćinima veliku obljetnicu. –  Ovo je 90. Obljetnica, zaista velika obljetnica, puno je toga proteklo u tom razdoblju i puno se toga dobrog učinilo. Naravno da je tu bilo i boljih, ali i lošijih dana, ali je društvo opstalo svih ovih godina što je velika stvar. Nadam se i vjerujem da će društvo opstati i nastaviti sa svojim vrijednim radom i dalje te da će biti mnogo dobrih i uspješnih dana. Također, želim čestitati predsjedniku Fugaju na 60 godina požrtvovnog rada u društvu. Nadam se da će i mlađa pokoljenja nastaviti taj rad i u budućnosti. Iznimno me veseli što imate i brojne mlade vatrogasce i vatrogaskinje jer na mladima ostaje svijet. Ovo je zaista radostan dan za sve nas – poručila je Ambrušec te dodijelila domaćinu plaketu za dug i požrtvovan rad.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Gradec Milivoj Ambrušec također je čestitao DVD-u Gradečki Pavlovec na uspješnom dugogodišnjem radu. – DVD-u želim mnogo zdravlja i sreće u budućem radu te da imate što manje intervencija i požara, a što više ovako lijepih druženja i proslava – rekao je Ambrušec te dodijelio plaketu predsjedniku Fugaju povodom 90 godina rada DVD-a Gradečki Pavlovec.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek poželio je domaćinima sreću u daljnjem radu. – Prije svega čestitam 90. rođendan vatrogaskinjama i vatrogascima DVD-a Gradečki Pavlovec. Želim vam puno sreće, zdravlja i uspjeha te sretnog obavljanja vaših zadaća. Zahvaljujem svima onima koji su osnovali ovo društvo davne 1933. godine, isto tako onima koji ga danas održavaju jer biti zapovjednik i predsjednik u DVD-u nije jednostavno. Hvala svima što izdvajate svoje slobodno vrijeme da biste spašavali tuđu imovinu i živote. Vjerujem da ćemo se ovdje vidjeti u ovako velikom broju i na proslavi 100. godišnjice vašeg DVD-a – istaknuo je Povrlišek i uručio predsjedniku Stjepanu Fugaju povelju s likom Bana Josipa Jelačića.

Predsjednik DVD-a Gradečki Pavlovec Stjepan Fugaj na kraju je zahvalio okupljenima što su uveličali ovu veliku obljetnicu. – Zahvaljuem svima vama jer da nema vas, ne bi bilo niti ove naše velike obljetnice. Zahvaljujem vam na vašim donacijama, sponzorstvu, plaketama – poručio je Fugaj i uručio zahvalnicu načelnici Općine Gradec Ljubici Ambrušec, predsjedniku VZO Gradec Milivoju Ambrušcu te predsjedniku Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavku Povrlišeku.

Nakon svečane sjednice vatrogasno druženje se nastavilo uz zajednički domjenak, a za dobru atmosferu i zabavu pobrinuo se TS Miraz.

Foto: Marija Rebrović Mijak

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime