FOTO Devet desetljeća vatrogasaca Hagnja

0
Komunalac add

Svojih devedeset godina u nedjelju je proslavio DVD Haganj, jedno od najbolje organiziranih društava u Općinskoj vatrogasnoj zajednici Gradec, kako je to bez zadrške ustvrdio predsjednik Zajednice Milivoj Ambrušec. S tim se složio i potpredsjednik Hrvatske i prvi čovjek županijske vatrogasne zajednice Stjepan Ptiček dodavši: – Haganj danas spada među nekoliko najuzornijih društava u Hrvatskoj.

Velika nedjeljna svečanost počela je prije podne sv. misom u kapelici Sv. Florijana, a nastavljena je potom u lijepo uređenom vatrogasnom domu.

Svečani ešalon pozdravila je načelnica općine Ljubica Ambrušec, a vatrogasci su pozdravili novu zastavu, koju je predsjedniku slavljenika Ivanu Dončeviću darovalo križevačko poduzeće Radnik.

Na početku svečane sjednice brojni gosti imali su prigodu čuti i nešto više o samom selu Haganj i njegovoj povijesti, što je predstavila najmlađa članica ženske A-ekipe Maristela Baričević, a potom je o 90 godina rada, padova i velikih uspona govorila tajnica Društva Vesna Slunjski.

Društvo je osnovano 1. ožujka 1928. godine i u njegov rad odmah su se uključila 23 mještana Hagnja, a prvi je predsjednik bio Adam Dončević.

DVD Haganj danas vodi poduzetna ekipa koja ga je posljednjih nekoliko godina uspjela ustrojiti, organizirati i opremiti na ponos svoga sela, općine i Zagrebačke županije – rečeno je na ovoj svečanosti.

Na sjednici je, već uobičajeno, dodijeljeno i niz vatrogasnih priznanja zaslužnim članovima: zahvalnica, spomenica i plamenica.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime