FOTO: Dani općine Gradec

0
Komunalac add

U Gradecu je danas započelo dvodnevno obilježavanje Dana Općine i blagdana Uzvišenja sv. Križa Župe Ranjenog Isusa. U sklopu proslave pripremljen je bogat kulturni, gastronomski i zabavni program za posjetitelje. Današnji program počeo je otvorenjem izložbe slika – Retrospektiva slikarice Nene Bošnjak. Izložba je otvorena u općinskoj dvorani, a može se razgledati još i sutra od 9 do 19 sati. Također, na istom je mjestu moguće pogledati i stalni postav izložbe “Jedrenjaci u kamenu” kipara Mate Turića – Mate Croate kao i izložbu povodom 200-te obljetnice dvorca i perivoja u Gradecu.

U centar Gradeca jutros je stiglo i oko stotinjak sudionika 11. susreta hrvatske katoličke mladeži Bjelovarsko-Križevačke biskupije. Nakon okrijepe hranom i pićem krenuli su u Bjelovar, sjedište Bjelovarsko-križevačke biskupije gdje su sudjelovali u raznim aktivnostima koje unutar programa priprema biskupijski Pastoral mladih.

Pod šatorom na igralištu OŠ Gradec posjetitelji su mogli razgledati i kušati specijalitete gradečkog kraja. Za bogatu gastro ponudu pobrinuli su se općinski mjesni odbori, vatrogasci, umirovljenici, sportsko-ribolovne, lovne i ostale udruge s područja općine Gradec. Svoje su umjetničke radove izložili i učenici iz Učeničke zadruge “Perunika” OŠ Gradec. U poslijepodnevnim satima posjetitelji su također mogli uživati u kulturno-scenskom programu. Za dobru atmosferu tijekom dana pobrinuo se glazbeni sastav Drmaxi. Večer zaokružuje koncert Ivana Zaka.

Program obilježavanja Dana općine Gradec nastavlja se i sutra od 9 sati okupljanjem gostiju i uzvanika u općinskoj dvorani uz VIS Gratia. U 10 sati održat će se polaganje vijenaca i odavanje počasti poginulim braniteljima. U 11 sati počet će sveta misa u Župnoj crkvi Ranjenog Isusa u Gradecu uz pratnju VIS Gratia. Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Gradec održat će se u perivoju biskupskog dvorca (u slučaju lošeg vremena u sportskoj dvorani OŠ Gradec) s početkom u 12:30 sati.

U sklopu sportskog programa na ribnjaku Črnec od 9 sati kreće Drugi tradicionalni Kup općine Gradec za ribiče – seniore, kadete i juniore. Utakmica između Slobode Gradec i Zvekovca igra se na igralištu NK Slobode od 17 sati.

Organizator događanja je Općina Gradec, a sudionici su: Župa Ranjenog Isusa, Mjesni odbori općine Gradec, VZO Gradec i DVD-i općine Gradec, OŠ Gradec, IFD “Ogranak seljačke sloge Gradečki Pavlovec, Udruga žena Tučenik, Udruga umirovljenika Općine Gradec, Udruga umirovljenih željezničara Općine Gradec, Savjet mladih Općine Gradec, HČZ Vrbovec, VIS Gratia, LD Gaj Gradec, LD Vidra Cugovec, ŠRD Šaran Fuka, Streljački klub TRAP Gradec, Lovačka udruga Jelen Lubena, ŠRD Črnec Gradec, NK Sloboda Gradec i NK Graničar Tučenik.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime