FOTO Brojni njemački ovčari na Glavnoj uzgojnoj izložbi u Gradecu

0
Komunalac add

U organizaciji Zajednice udruga uzgajivača njemačkih ovčara Hrvatske u suradnji s Općinom Gradec i NK Sloboda Gradec danas se na nogometnom igralištu NK Sloboda Gradec održava Glavna uzgojna izložba njemačkih ovčara Hrvatske. Službeno otvorenje održano je u 10 sati, a izložbu je otvorila načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec.

Drago mi je da je cijeli ovaj ešalon ljudi danas ovdje. Hvala vam na ukazanom povjerenju i nadam se da će NK Sloboda Gradec sa ovim prekrasnim mladim ljudima uspješno odraditi i ovu današnju manifestaciju – poručila je Ambrušec.

Suci na ovogodišnjoj izložbi su: Bernd Weber, Christian Lang, Andreas Weigel i Jens Lambertus, a markiranti su Marco Hinz i Danko Horvat.

Predsjednik Zajednice uzgajivača njemačkih ovčara Hrvatske Miroslav Kuzmić također je svima poželio dobrodošlicu u Gradec te dodijelio zahvalnice sucima, markirantima, organizatorima i načelnici Općine Gradec Ljubici Ambrušec. U uvodnom obraćanju posebno je pozdravio ovogodišnjeg gosta na izložbi, predsjednika Udruženja uzgajivača njemačkih ovčara iz Pakistana Imrana Husaina.

U Gradecu se ponovo okupio veliki broj uzgajivača njemačkih ovčara iz Hrvatske, Njemačke, Austrije, Italije, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, a brojni posjetitelji mogu uživati u pogledu na najljepše njemačke ovčare iz ovog dijela Europe te se osvježiti uz piće i hranu koju pripremaju članovi NK Slobode Gradec. Ukusne palačinke, peru i domaće kolače pripremile su članice IFD-a Ogranak seljačke sloge Gradečki Pavlovec, kušati i kupiti se mogu i sirevi OPG-a Mario Kljajić te med i medni proizvodi OPG-a Jasmina Lipić.

Inače, ova se izložba održava u čast sjećanja na pokojnog Branka Erdelija. Izložba će trajati još danas do kraja dana.

Podsjetimo na kraju, nakon stanke od nekoliko godina, prošle je godine u Gradecu ponovno organizirana izložba koja okuplja najljepše njemačke ovčare iz ovog dijela Europe, a želja organizatora je da se ta tradicija nastavi i u narednim godinama.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime