FOTO Atraktivan pumptrack poligon otvoren u Vrbovcu

0
Komunalac add

Novi pumptrack poligon u Jugu, u Ulici Ladislava Kiša jučer je svečano otvoren demonstrativnom vožnjom Mihe Glaviča, profesora tjelesnog odgoja BMX demonstratora, Matica Flajsa, grafičkog dizajnera i skate demonstratora i Mihe Fištravca, profesora tjelesnog odgoja, BMX demonstratora. Otvorenje je vodila Iva Barun iz tvrtke Adria Bike.

Vrbovečki pumptrack poligon se nalazi uz nogometno, košarkaško i dječje igralište u Ulici Ladislava Kiša, na gradskoj čestici ukupne površine od 903 m2. Vrbovečki pumptrack poligon 11. je poligon u Hrvatskoj asfaltne površine 379m2 te ukupne površine od 735 m2.

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj istaknuo je kako mu je drago da su na poligonu okupili brojnu djecu. – Djeca uživaju na poligonu i svaki dan ih se puno okupi ovdje. Radovi su završeni prije par dana, ali smo poligon danas svečano otvorili. Trebaju biti pažljivi prilikom vožnje na poligonu jer se mogu ozlijediti. Važno je da nose kacigu i štitnike za koljena. Danas ovdje imamo demonstratore koji pokazuju kako pravilno koristiti pumptrack poligon. Dugo smo planirali napraviti to ovdje u Jugu. Maknuli smo dio dječjeg igrališta kako bismo sagradili poligon, ali kroz tjedan – dva ćemo vratiti sprave na igralište. Poligon je otvoren usred novoasfaltiranog Juga i ovo je šlag na tortu ovogodišnjih zahvata u Jugu. Nadam se da će klinci dugo uživati u ovom poligonu – rekao je Kralj.

Dodao je kako je Grad Vrbovec za poligon dobio 35 tisuća eura od LAG-a Prigorje. Pumptrack poligon prijavljen je na natječaj LAG-a Prigorje te je odobren. Investitor je Grad Vrbovec, a izvođač radova Zajednica ponuditelja Aliansa ASE d.o.o. i HD Navigatio d.o.o.

Predsjednik Mjesnog odbora Jug 3 Krunoslav Drvenkar također je prisustvovao otvorenju poligona te istaknuo kako im poligon puno znači. – Oduvijek smo to željeli, zadovoljni su i roditelji i djeca. Koristili su ga i prije otvorenja, puno djece je bilo tu, ne samo iz Vrbovca, već i iz okolnih općina. Samo neka paze da se ne ozlijede – rekao je Drvenkar.

Brojni posjetitelji na otvorenju su se počastili hamburgerima i pićima, a najmlađi su isprobali vožnju na novom pumptrack poligonu.

Inače, pumptrack je neprekidna petlja ravnina i uzvisina po kojoj se može voziti i bez pedaliranja. Oblik pumptracka omogućuje zabavnu, ali i sigurnu sportsku aktivnost, na površini koja može biti manja od košarkaškog terena. Asfaltni pumptrackovi pogodni su za sve veličine bicikala, skateboardova, koturaljki, romobila i slično. Na pumptracku se mogu voziti biciklisti svake životne dobi i tehničke spremnosti. Ovaj inovativan princip kretanja čini pumptrack atraktivnim i drugačijim od svih sličnih igrališta i sportskih terena.

Pumptrack poligoni izgledaju vrlo raznoliko i možda opasno za neke. Međutim, za razliku od prvog dojma, vrlo su sigurni, što u konačnici potvrđuje i certifikat o usklađenosti s europskim standardima za dječja igrališta. Na pumptrack poligonima mogu se organizirati različita događanja i natjecanja.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime