FOTO 7. vrbovečki dani meda i RUMEN FEST

0
Komunalac add

7. vrbovečki dani meda i treći ovogodišnji RUMEN FEST održani su danas na Trgu Petra Zrinskog. Posjetitelji su mogli uživati u brojnim, ukusnim domaćim proizvodima. Na izložbeno-prodajnom sajmu u ponudio je bio med, pića na bazi meda, svježe voće, grožđe, aronija, kupine, šljive, breskve, jabuke, pekmezi, vino, sokovi, kolači i ostale slastice.

U sklopu spomenutih manifestacija na gradskom je trgu održan i kulturno-umjetnički program. Na početku programa okupljenima se prigodno obratio predsjednik Vrbovečke udruge pčelara Zoran Čičak. Zahvalio je svim članovima udruge i današnjim izlagačima na dolasku kao i posjetiteljima koji su ih došli podržati, naglasivši pritom važnost zdravih, domaćih proizvoda za naše zdravlje.

Okupljene je pozdravila i direktorica Turističke zajednice Grada Vrbovca Jasna Benedik. Istaknula je zadovoljstvo suradnjom između vrbovečke Turističke zajednice i Udruge pčelara Vrbovec. Zamjenik gradonačelnika Grada Vrbovca Marko Belošević također je pozdravio okupljene građane i uputio zahvalu Turističkoj zajednici i udruzi pčelara na organizaciji današnjih manifestacija. Nakon toga, publiku su svojim točkama „počastili“ Mali Zrinskaši, Plesni klub Lana i Male mažoretkinje Vrbovec.

Inače, manifestacija 7. vrbovečki dani meda započela je još jučer, predavanjem na temu „Borba protiv varoze pčela bez kemije i priprema za glavnu pašu“ Dražena Jermana, pčelara praktičara i predsjednika Hrvatske udruge pčelara „Pčelinjak“.

Danas su pčelari mogli poslušati predavanje Antuna Kraljevića, predsjednika udruge „Pčelarstvo online“ koji je predstavio Hrvatsku pčelarsku službu 112 kojoj će se pridružiti i Vrbovečka udruga pčelara, radi pomoći uklanjanja odbjeglih rojeva u dimnjacima i drugim nepoželjnim skloništima te zbrinjavanju gnijezda osa i stršljena na našem području. Danas je za sve posjetitelje na gradskom trgu organiziran Medni doručak, pića na bazi meda i prigodni ručak, a na štandovima izlagača mogli su se kupiti fini domaći med i ostali brojni pčelinji proizvodi, kao i voće i voćni proizvodi.

Organizator 7. vrbovečkih dana meda je Udruga pčelara Vrbovec, a suorganizator TZ Grada Vrbovca. Pokrovitelj manifestacije je Grad Vrbovec, a sponzori PIK Vrbovec, tvrtka Fortuna Agro, Plin Vrbovec, Hidrospoj Vrbovec, Veterinarska stanica Vrbovec, Liktin Preseka, Rovigo Vrbovec, Općina Gradec i Općina Dubrava. Suorganizatori RUMEN FESTA su Razvojna agencija grada Vrbovca te LAG Prigorje.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime