FOTO – 400 godina od novog naseljavanja Peskovca

1
Komunalac add

Prigodnim programom u subotu poslijepodne, uz veliku vrtnu zabavu do dugo u noć, Peskovčani su slavili svoj lijepi jubilej  – 400 godina od novog naseljavanja. Svečanost je održana pod pokroviteljstvom Grada Vrbovca i Zagrebačke županije.

Događaj je okupio gotovo cijelo selo i mnoge goste, koje su pozdravili predsjednik Mjesnog odbora Marko Nevolić, predsjednik DVD-a Siniša Jagatić, te gradonačelnik Denis Kralj.

Selo je danas pokriveno asfaltom , osim još nekih ulica, koje ćemo riješiti uskoro, a prihvatili smo inicijativu Mjesnog odbora pa smo ovih dana opremili i dječje igralište novim spravama. Brinemo, eto, za sva naša sela, tako i za Peskovec – kazao je Kralj.

O bogatoj i turbulentnoj povijesti ovog sela, njegovim ljudima i događajima, govorio je Stjepan Zdenko Brezarić iz Vrbovca, inače, rođeni Peskovčanin, koji o tome upravo dovršava posebnu knjigu.

Povodom proslave svoga jubileja, Peskovec je organizirao i 1. kotlićijadu – natjecanje u kuhanju gulaša – na kojoj su nakraju nastupili samo četiri ekipe. Žiri je ocijenio sva četiri, inače, sjajna kotlića, a najboljim majstorima iskazali su se domaće snage – Danijel Forgač i Matija Delija.

1 KOMENTAR

  1. Konačno da vidim svoje selo da je jedinstveno i da se ne vidi razlika između starosjedioca i nas koji smo se “dotepli” a volimo to svoje mjesto kao i drugi koji su tu rođeni, možda i više. Zagreb nije moj grad iako sam se tamo rodio, Peskovec je moje selo jer u njemu živim sa obitelji i prihvatio sam ga onako kako se voli svoje selo, bez potrebe da stvaram zavičajne klubove kao u nekim zajednicama. Izuzatno mi je drago da sam dočekao da vidim i doživim da i moje malo selo lijepo diše i kuca velikim srcem.. ..

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime