Folklorno prijateljstvo Gradečkog Pavlovca i Tompojevaca

0
Komunalac add

Turističko-kulinarska manifestacija Kaj su jeli naši stari od samog početka 1981. godine potiče samo lijepa djela, prijateljstva i promiče suradnju na mnogim područjima djelovanja. Dakako, pri tome je primarno u fokusu prezentacija gastronomije vrbovečkog podneblja naših djedova i baka, ali i očuvanje narodnih običaja, pjesama, plesova i baštine.

Ove godine na 42. turističko-kulinarskoj manifestaciji Kaj su jeli naši stari nastupila su i dva slavonska kulturno-umjetnička društva iz Tompojevaca i Đakova. Pozadinu  njihovog dolaska u Vrbovec objasnila je voditeljica folklora Izvornog folklornog društva Ogranak seljačke sloge iz Gradečkog Pavlovca Gordana Rajtar. – KUD Zvonko Galović – Nona iz Tompojevaca i Izvorno folklorno društvo Ogranak seljačke sloge Gradečki Pavlovec već više od deset godina njeguje folklorno prijateljstvo, izmjenjuju gostovanja i druženja, što u Tompojevcima, što u Gradečkom Pavlovcu. Nedavno se tom druženju priključuje i Muška vokalna skupina Bečarine iz Đakova koji su zajedno sa Tompojevčanima nastupali na 42. turističko-kulinarskoj manifestaciji Kaj su jeli naši stari KSJNS u subotu u popodnevnim satima. Nakon izvrsnog nastupa druženje se nastavilo naštandu Pavlovčana do kasnih noćnih sati – rekla je Rajtar.

Ovo je samo potvrda da glazba, ples i gastronomija povezuje dobre ljude i razvija suradnju, prijateljske odnose, proširuje kulturne obzore te doprinosi povezivanju hrvatskih regija i  kulturno-umjetničkih društava.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime