Finale kupa NS Vrbovec u 2023. izborili su Rakovec i Strmec

0
Komunalac add

Papirnati favoriti Rakovec i Strmec su izborili finale NS Vrbovec. Drugoplasirana momčad 1. ŽNL Istok Rakovec nije dozvolila nikakvo iznenađenje na gostovanju u Tučeniku kod lidera 2.ŽNL Istok Graničara. Rakovčani su potvrdili kvalitetu svoje ekipe i rutinski pobijedili. Graničar je svakako bio najugodnije iznenađenje ovogodišnjeg kup natjecanja jer se plasirao među četiri najbolje momčadi, ali se dalje objektivno nije moglo.

U drugom polufinalnom susretu 3. plasirana momčad 1. ŽNL Istok Lonja je dočekala 9.plasirani Strmec iz JŽNL-a. Iako je Strmec bio papirnati favorit, pitanje pobjednika se odlučivalo tek pucanjem jedanaesteraca, u kojem su se preciznijim izvođačima pokazali nogometaši iz Bedenice.

POLUFINALE KUPA NOGOMETNOG SREDIŠTA VRBOVEC

 GRANIČAR – RAKOVEC 0 : 2

 TUČENIK. ŠRC Tučenik. Gledatelja 100.

Sudac: Juraj Mikšec (Zagreb). Pomoćnici: Srećko Jantoljak (Kunđevac) i Blaž Crnoja(Celine).

Delegat: Zdravko Crnčić (Vrbovec).

STRIJELCI: 0:1 Grgoić (58), 0:2 Blažic (77).

GRANIČAR: Mužek, D. Malčić, (od 66. Opčević), Kemenović, Hmelina, Fugaj, A. Malčić,Šimatović, (od 78. Đuran), Žunić, Šporčić, Droždan, (od 78. Herendić), Lovreković, (od 87.Martinčević).

TRENER: Marko Cmrk.

RAKOVEC: Jurić, Novoselec, (od 80. Kožar), Očić, Jaić, Jendriš, Blažic, Radotović, (od 54.Bartol), Čerkez, Dujmić, (od 80. P. Baček), D. Baček, (od 46. Krvarić), Grgoić, (od 87.Šalamun).

TRENER: Dalibor Milanović.

IGRAČ UTAKMICE: Ivica Grgoić.

Favorizirani Rakovec se od prvog trenutka nametnuo svojim stilom igrom dok je Graničar bio orijentiran na obranu i na povremene kontranapade. Bolju igru gosti su pretvorili u vodstvo u 58. minuti jer je Grgoić sa 16 m preciznim udarcem svladao vratara Mužeka. U 63. minuti Grgoić je pogodio prečku, a Rakovec je riješio pitanje pobjednika u 77. minuti. Blažic je odigrao dupli pas s Čerkezom i potom prošao dva gostujuća igrača i postigao zgoditak za zasluženu pobjedu Rakovca 2:0 i prolazak u finale kupa NS Vrbovec.

LONJA – STRMEC 2 : 3 11m (0 : 0)

GRADEC. Igralište Vladimir Mudrić. Gledatelja 100.

Sudac: Martin List (Koritna). Pomoćnici: Ivan Bukovčan (Cubinec) i Davor Jukić(Farkaševac).

Delegat: Željko Meštrović (Vrbovec).

JEDANAESTERCI: Posavec (obrana), Kolar (obrana), 0:1 Kranjec, Barišić (obrana), 0:2 Trcak, 1:2Bencalić, Novački (obrana), 2:2 I. Tandara, 2:3 Antolković, Ivoš (obrana).

LONJA: Bagarić, K. Forgač, Solarić, Pavlić, (od 71. Hren), I. Tandara, Ivoš, Šurmin, Barišić,Bencalić, Kolar, Severec, (od 65. J. Tandara).

TRENER: Igor Maksimović.

STRMEC: Plantić, Jagić, (od 70. Martin), Novački, Kranjec, Huzjak, M. Antolković,Posavec, Plenar, (od 88. M. Kuzmić), K. Antolković, (od 33. R. Kuzmić), Trcak, Santos.

TRENER: Zdravko Benjak.

IGRAČ UTAKMICE: Miroslav Plantić.

U jednoj otvorenoj i ravnopravnoj utakmici i Lonja i Strmec su imali svoje prigode koje nisu realizirali. U 33. minuti su se glavama sudarili Ivan Marko Ivoš i Kristijan Antolković koji je doživio težu povredu glave. Kristijan Antolković je bio zamijenjen i odvezen u zagrebački KBC Dubrava gdje je bio podvrgnut operacijskom zahvatu. Polufinalna kup utakmica je u regularnom dijelu završila bez pogodaka pa se prišlo pucanju jedanaesteraca. Bagarić je obranio dva udarca s bijele točke, a Plantić je obranio tri šuta pa je najzaslužniji što se Strmec boljim izvođenjem jedanaesteraca plasirao u finale NS Vrbovec.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime