Filip Oroz hrvatski reprezentativac u nogometu na pijesku

0
Komunalac add

Igrač Lonje iz Lonjice Filip Oroz je u svojoj 38. godini doživio vrhunac nogometne karijere jer je postao članom hrvatske reprezentacije nogometa na pijesku. Doduše, to je priznanje zaslužio igrajući ove godine za zagrebački klub Fusio. Oroz je u svojoj bogatoj karijeri stekao drugoligaško i trećeligaško iskustvo, a igrao je za PIK Vrbovec, Zelinu, Rugvicu, Croatiju iz Hrastja, Rakovec i Lonju. Ovaj njegov uspjeh, koji je postigao u novoj nogometnoj disciplini je ujedno i lijepa afirmacija Lonje, ali i generalno vrbovečkog nogometa. Uz osvojena prvenstva na zelenom travnjaku, svestrani nogometaš Oroz je upisao u krunu uspjeha i osvojeno državno prvenstvo u nogometu na pijesku.

Filip Oroz kratko je objasnio kako se snašao u nogometnom svijetu pjeskovitog terena. – Ove godine prvi se puta odigralo prvenstvo Hrvatske u novom sportu, a to je nogomet na pijesku. Odigralo ga je 6 novoformiranih klubova u cilju da se taj sport u narednom vremenu održi te da ljudi upoznaju čari ovog atraktivnog sporta. Poziv za turnir sam dobio od svoga dugogodišnjeg prijatelja i suorganizatora ovoga prvenstva Dragana Đukanovića. Prvenstvo se odigralo u Umagu i Velikoj Gorici. Nastupio sam za momčad Fusio iz Zagreba te smo na kraju osvojili to prvo povijesno prvenstvo Hrvatske u nogometu na pijesku – istaknuo je Oroz.

Također dodaje da je izbornik Emanuel Benković iz tog prvog prvenstva napravio selekciju koja će predstavljati Hrvatsku na međunarodnom turniru u francuskom gradu Frejusu na Azurnoj obali. – Nogometni turnir se održava od 15. do 17. kolovoza 2022. godine na kojem nastupa 6 reprezentacija. Uz nas tu su još: Francuska, Španjolska, Italija, Portugal i Velika Britanija. Naravno kao i svakom čovjeku velika bi čast bila odjenuti dres nacionalne vrste u bilo kojem sportu, tako je i meni u ovom slučaju. Nadamo se da će sve dobro proći te da nećemo razočarati – rekao je Oroz.

Prva pravila nogometa na pijesku donijela je 1992. godine Beach Soccer Worldwide, kompanija koja je zadužena za razvoj nogometa na pijesku, kao i organizaciju većih natjecanja. Nogomet na pijesku je atraktivan sport koji ima sve više pristalica diljem svijeta u kojem su se okušale i mnoge nogometne zvijezde sa zelenih terena.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime