Festival “Pod zvjezdanim nebom” u Lonjici

0
Komunalac add

Udruga za promicanje kulture DUD po prvi puta organizira festival klasične glazbe u Lonjici (mjesto pokraj Vrbovca) „Pod zvjezdanim nebom“ s ciljem razvoja publike u ruralnim sredinama. Festival će se održati od 9. do 11. rujna 2022. godine na otvorenom u Lonjici, a svaki koncert započet će u 19 sati i 30 minuta.

Na ovom autentičnom festivalu, posjetitelji će kroz tri večeri moći uživati u operetnoj, sakralnoj i opernoj glazbi uz nastupe brojnih poznatih umjetnika. Raznolikost i bogatstvo klasične glazbe odjekivat će našim mjestom kroz tri večeri te će lokalnoj publici, ali i svim zainteresiranim posjetiteljima, pružiti dosad neviđeno iskustvo.

Operetnu večer u petak obilježit će nastup gudačkog kvarteta uz soliste Irmu Dragičević, Tenu Lončarević i Marija Filipovića. Sakralnu večer u subotu priredili su lokalni zbor mladih IHTHIS uz poznate izvođače sakralne glazbe kao što su Tamara Perc i Karlo Luka
Kvesić, a u nedjelju na Opernoj večeri nastupit će solistice Gabriela Hrženjak, Dina Jularić Ivančić, solist Marko Antolković te zbor Euterpa. Osim pjevača i svirača, na festivalu će nastupiti i plesačice Plesnog kluba Lana te članovi HKUD-a Petar Zrinski koji će izvesti svima dobro poznatu završnicu iz opere „Ero s onoga svijeta“.

Očekujemo Vas na prvom festivalu „Pod zvjezdanim nebom“ u našem malom mjestu i pozivamo Vas da za sebe i svoje najmilije odaberete barem jednu večer kada ćete nas posjetiti i doživjeti nezaboravno iskustvo klasične glazbe – poručuju iz udruge DUD.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime