Festival „KLIKni na održivo“ u Križevcima

0
Komunalac add

Nakon prošlogodišnjeg, vrlo uspješnog, prvog izdanja tematskog festivala, KLIK – Križevački Laboratorij Inovacija za Klimu, uz podršku Grada Križevaca i ove godine organizira festival „KLIKni na održivo“ koji će se održati u subotu i nedjelju, 21. i 22. svibnja na Strossmayerovom trgu. Festival će obuhvatiti teme poput poput klimatskih promjena, obnovljivih izvora energije i ekoloških alternativa.

Na ovogodišnjem festivalu naglasak će biti na veganskoj prehrani pa će tako posjetitelji imati priliku sudjelovati na radionici kuhanja veganske hrane koju će održati veganske kuharice Nikolina Plenar Jeličić i Anita Petrović, isprobati te kupiti različite veganske proizvode te saznati kako prelazak na vegansku prehranu i smanjenje ili potpuni prestanak konzumacije mesa i mesnih prerađevina utječe na zaštitu klime ali i na zaštitu životinja.

U sklopu programa festivala koji će uskoro biti objavljen, posjetitelje također očekuje radionica izrade prirodne kozmetike i oslikavanja platnenih torbi, radionica kompostiranja na Magdinom vrtu te radionica Yoge na kojoj će posjetitelji naučiti kako se razgibati i vježbati te tehniku relaksacije i disanja za sve koji vode sjedilački način života.

-Kako bi u festival uključili i naše najmlađe, djecu očekuje eko predstava „Plavi planet“ koju će za njih izvesti Kazališta družina „Smješko“ te ih naučiti kako zajedno možemo zaštititi vode od zagađenja i spasiti prirodu i planet Zemlju za buduće generacije“ – poručuju organizatori festivala.

Svi koji žele saznati više informacija o pravilnoj prehrani i zdravlju imat će priliku razgovarati sa nutricionistom u sklopu „Zdravog kutka“ te saznati svoj indeks tjelesne mase, postotak masnoće i vode u tijelu i mnoge druge korisne informacije.

Nedjeljni dio festivala, kao i prošle godine, obilježiti će buvljak Zaklade Volim Križevce te sajam električnih vozila i bicikala građana Križevaca, a građani će, oba festivalska dana moći kupiti različite proizvode izlagača koji će se predstaviti na festivalu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime