Ferenčak i Sever strijelci u pobjedi Vrbovca nad Libertasom

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 19. KOLO  4. NL SREDIŠTE SKUPINA B

VRBOVEC  – LIBERTAS 2:0

VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 150.

Sudac: Tomislav Bionda (Zaprešić) 7. Pomoćnici: Ivan Žakman (Zagreb) i Ivan Rešetar (Samobor).

Delegat: Davor Bjelanović (Sisak).

STRIJELCI: 1:0 Ferenčak (22), 2:0 Sever (63).

VRBOVEC: Hranjec 6,5, Nemet 7, (od 73. Legin -), Talan 7, Dugac 6,5, Cetina 7, Kobelščak 6,5, (od 46. Sever 7), Bubnjar 6,5,  (od 90. Paić -), Granđa 7, Stjepanović 6,5, Novosel 6,5, (od 46. Lukić 7), Ferenčak 7, (od 84. Fugaj -).

Trener: Emanuel Benković 7.

LIBERTAS: Komljenović 6, Poturica 6,5, (od 75. Gajdoš -), Aljo. Munjoza 6,5, M. Crnojević 6, Ale. Munjiza 6,5, Bilogrević 6, (od 66. Šakić -), Jagatić 6, Bajrić 6,5, Đusi 6, Rogulja 6, (od 80. Srdarević -), V. Crnojević 6, (od 66. Mudri-Brežni -).

Trener: Boris Horvat 6.

IGRAČ UTAKMICE: Nikola Granđa.

Na otvorenju utakmice između Vrbovca i Libertasa, gosti su zaigrali puno angažiranije i kombinatornije dok su se domaći igrači tražili po terenu. No, Vrbovec je prvu ozbiljnu napadačku akciju u 22. minuti pretvorio u vodstvo. Nakon domaćeg vodstva bila je uspostavljena igračka ravnoteža na terenu. Talan je probio po lijevoj strani i dodao Ferenčaku koji je iz blizine zatresao gostujuću mrežu. Gosti su izveli lijepu akciju u 36. minuti, ali je Bajrić s ruba kaznenog prostora tukao pored desne vratnice. Nova gostujuća prijetnja zbila se u 39. minuti jer je Poturica centrirao s desne strane, Jagatić pucao glavom, ali je Hranjec bio na visini zadatka. Gosti su u završnici prvog poluvremena imali pritisak, ali su domaći nogometaši sačuvali svoju mrežu.

U nastavku ulaskom veznih igrača Lukića i Severa i uz pomoć Granđe domaćin je preuzeo igru. Ferenčak je u 58. minuti izbio sam ispred vratara Komljenovića koji mu iz blizine brani udarac. Vrbovec je povećao vodstvo u 63. minuti. Lukić je šutirao s lijeve strane, Komljenović obranio udarac, a odbijenu loptu Sever glavom pospremio u gostujuća vrata. Iako su gosti prosvjedovali kod 1. pomoćnog suca Žakmana da se radilo o nedozvoljenoj poziciji, sudac Bionda je priznao pogodak. Talanov udarac u 65. minuti Komljenović je skrenuo u korner. Libertas je izveo brzi kontranapad u 67. minuti u kojem je Bajrić s desne strane vratio prizemnu loptu koju je zahvatio Jagatić, ali je prohujala uz desnu vratnicu. Hranjec je u 79. minuti početnički pogriješio jer je loptu na 20-tak m prihvatio Bajrić predriblao dva domaća igrača i potom s 11 m snažno tukao iznad vrata. Domaćin je uzvratio u 83. minuti, ali je Talanov udarac s 14 m završio pored desne vratnice. U finišu utakmice, gosti su vršili pritisak dok je domaćin grčevito branio svoje vodstvo, Dugac je u 90. minuti dodao pogrešnu loptu, ali udarac Marka Crnojevića glavom iz izgledne situacije obranio Hranjec. Vrbovec je uspio sačuvati vodstvo protiv Libertasa i zabilježiti na kraju zasluženu pobjedu 2:0.

U tipičnoj prvenstvenoj utakmici s puno prekida, sudac Tomislav Bionda je dodijelio tri javne opomene. Kod Vrbovca je požutio Luka Talan, a kod gostiju iz Novske Marko Crnojević i Milan Šakić. Ivan Paić je debitirao u dresu Vrbovca.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime