Favoriti Dugo Selo, Vrbovec, Lonja i Žabnica do novih bodova u borbi za vrh tablice

0
Komunalac add

11. KOLO VNL NS DUGO SELO PRVENSTVO 2021./22.

Prvi glavni favorit Dugo Selo je uspješno preskočio još jednu gostujuću zamku i to u Križu u kojem su u ranijim godinama znali ostavljati bodove domaćinu. Opća mobilizacija u Dugom Selu je urodila pobjedom kojom otvara put prema osvajanju jesenskog naslova. Sloga je povela u 5. minuti preko Josipa Đereka, a gosti su se vratili u utakmicu u 30. minuti jer je Velibor Vujić izjednačio rezultat. Najbolji igrač utakmice Velibor Vujić je donio preokret u 49. minuti kada je zabio svoj drugi gol. Potom je Ivica Franjić povećao vodstvo Dugog Sela u 65. minuti. Četvrti zgoditak u 74. minuti postigao je Mario Tomičić za uvjerljivu i zasluženu pobjedu Dugog Sela 4:1. U zadnja dva kola Dugo Selo dočekuje Milku Trninu i gostuje u zadnjem kolu u Vrbovcu.

Drugi glavni favorit Vrbovec je puno teže osvojio tri boda protiv ekipe Rugvice Save 1976 nego što se to očekivalo. Domaća inicijativa na početku urodila je plodom u 8. minuti. Dražen Fulir je snažno tukao s 20-tak m i lopta je završila u donjem desnom kutu. Kada je Antonio Arifović zabio gol u 30. minuti sve je izgledalo da će Vrbovec bez problema riješiti pobjedu u svoju korist. Međutim, tada su nastali problemi za domaću momčad jer nisu iskoristili svoje 100 % prilike. U prvom poluvremenu Dražen Jambrečina i Ivan Kobaš u drugom poluvremenu nisu realizirali 100 % zicere. Nakon tih promašaja nastaju problemi po vrbovečku obranu jer su gosti igrali vrlo dobro taktički i disciplinirano, a preko brzih kontranapada ugrožavali domaća vrata i stvorili par prilika za postizanje gola. Iako je trener Tomislav Pajsar inzistirao na obrani kako se ne bi primio gol to se desilo u 57. minuti. Sijevnuo je gostujući kontranapad po desnoj strani koji je efektno završio Tomislav Vrabec zabivši gol glavom u desne rašlje. Imao je svoju šansu i Igor Ištvanić, ali je njegov udarac završio iznad domaće prečke. Na kraju je utakmica završila minimalnom, ali zasluženom pobjedom Vrbovčana 2:1. Veterani Rugvice Save 1976 su odigrali vrlo dobru utakmicu i dobrano namučili domaćina da osvoji sva tri boda. Stoga prema prikazanoj vrlo dobroj igri u Vrbovcu, još uvijek ostaje tajna kako su Rugvičani uspjeli izgubiti na domaćem terenu u prošlom kolu od ekipe Milke Trnine. Vrbovec u zadnja dva kola, najprije gostuje u Žabnici, a zatim dočekuje Dugo Selo.

Lonja je rutinski stigla do pobjede protiv Kloštra kojem su podarili pola tuceta u njihovu mrežu. Josip Kralj je zabio prvi gol u 5. minuti čime je otvorio putokaz prema domaćoj pobjedi. Brzi Anto Topalović je bio strijelac u 16. minuti. Mario Mikovčić se kao napadač konačno upisao u listu strijelaca u 22. i 56. minuti. Ivica Salopek je postigao pogodak u 61. minuti. I Luka Opačak je upisao prvijenac u ovom jesenskom dijelu u 72. minuti. Počasni gol za Kloštar je zabio Mato Marčinković u 73. minuti. Prvo ime utakmice bio je probuđeni i goropadni napadač Mario Mikovčić koji je bio dvostruki strijelac i dvostruku asistent. No, na kraju je potrebno napomenuti da su gosti iz Ivanić Kloštra stigli u Lonjicu u oslabljenom sastavu.

U Glasniku br. 11/21-22 stoji da je Žabnica na domaćem terenu protiv Milke Trnine zabilježila pobjedu 3:1. Žabnica je tako nastavila pobjedničku seriju pa osokoljena dočekuje Vrbovčane u idućem kolu.

U prvom zelinskom derbiju prva pobjeda je pripala veteranima Donje Zeline protiv Zeline u Svetom Ivanu Zelini. Prvi strijelac Donje Zeline Anto Katić i najbolji igrač derbija iskupio se za promašaje u prošlom kolu protiv Vrbovca jer je zabio dva gola protiv Zeline u 36. i 46. minuti. Nekadašnji sudac, a sadašnji veteran Donje Zeline Tihomir Kocek bio je treći strijelac u 53. minuti za zasluženu pobjedu gostiju 3:0.

Našpanani veterani Strmca pod trenerskom palicom Marijana Bortieka Mareka, nakon izvrsno odrađenih priprema ledenih berbi po bregima Općine Bedenice, čekali su Dubravce koji se na kraju nisu pojavili. Ipak nisu previše tugovali igraći Strmca jer su uknjižili 3 boda za zelenim stolom, ali su najavili u zadnja dva kola borbu do zadnje kapi krvi.

Odgođena utakmica 9. kola između Lonje i Žabnice bila je odigrana 14. listopada 2021. godine u Lonjici. Utakmica je završila rezultatom 2:2. Strijelci: 0:1 Marinko Jurić (38), 0:2 Hrvoje Lončarić (58 11m), 1:2 Nikola Palikuća (65 autogol), 2:2 Hrvoje Solarić (75 11m).

Rakovec je bio slobodan u 11. kolu.

Poredak: 1. Dugo Selo 28, 2. Vrbovec 25, 3. Lonja 21, 4. Žabnica 19, 5. Sloga 15, 6. Kloštar 10, 7. Donja Zelina 12, 8. Kloštar 10, 9. Dubrava 9, 10. Zelina 8, 11. Rugvica Sava 1976 7, 12. Milka Trnina 7, 13. Rakovec7.

Strijelci prema Comet sustavu:

12 Horvatić Siniša (Žabnica), Lončarić Hrvoje (4 KU) (Žabnica) i Žertuš Dalibor (2 KU) (Sloga),

10 Višić Filip (Dugo Selo),

9 Jurić Marinko (Žabnica), Katić Anto (Donja Zelina) i Turk Ivan (1 KU) (Dubrava),

8 Ivančević Dino (Dugo Selo) i Vitez Tin (1 KU) (Milka Trnina),

6 Oroz Filip (Lonja) i Rusan Danko (Rakovec),

5 Franjić Ivica (Dugo Selo), Jularić Josip (Dugo Selo), Krapec Darko (Dugo Selo), NokajHil (Zelina) i Pleteš Vjekoslav (Sloga),

4 Ferberuš Davor (Dubrava), Kobaš Ivan (Vrbovec), Mazur Darko (Kloštar), Nizek Zdravko (Strmec), Spajić Ivan (Vrbovec), Tomičić Mario (Dugo Selo), Vujić Velibor (Dugo Selo),

3 Arifović Antonio (Vrbovec), Baček Dražen (1 KU) (Rakovec), Brezovečki Branko (Kloštar), Funtak Danijel (2 KU) (Žabnica) i Grežina Neven (Vrbovec),

3 Kosak Ivica (Dugo Selo), Kranjec Dario (Strmec), Labudović Ivan (Donja Zelina). Mladen Davor (1 KU) (Dubrava), Pajsar Tomislav (1 KU) (Vrbovec), Palešić Kristijan (Rugvica Sava 1976), Pavlović Denis (1 KU) (Lonja), Posavec Tomislav (Vrbovec), Pušeljić Tomislav (1 KU) (Donja Zelina), Salopek Ivica (1 KU) (Lonja), TomajVilson (Kloštar) i Vrabec Tomislav (Rugvica Sava 1976),

2 Blažinović Dubravko (Sloga), Đerek Josip (Sloga), Fulir Dražen (Vrbovec), Jambrečina Dražen (Vrbovec), Kralj Josip (Lonja), Magdić Marko (Sloga), Mikovčić Mario (Lonja), Nuši Gjani (Dugo Selo), Okroša Tomislav (Dubrava), Pavić Zvonimir (Vrbovec), Sičaja Stipo (Žabnica), Solarić Hrvoje (1 KU) (Lonja), Topalović Anto (Lonja), Vidak Ivica (1 KU) (Zelina) i Vorel Zoran (Sloga),

1 Badenić Mario (Vrbovec), Barišić Josip (Rugvica Sava 1976), Crnogaj Andro (Sloga) Delić Igor (Lonja) itd.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime