Favoriti bez kiksa na početku prvenstva u 1. ŽNL Istok 2023./24.

0
Komunalac add

1. KOLO 1. ŽNL ISTOK, PRVENSTVO 2023./24.

U 1. kolu nove reformirane 1. ŽNL Istok 2023./24. svi su favoriti opravdali svoj status i na startu zabilježili pobjede, neki lako, a neki puno teže od očekivanoga. U Brezinama je domaća Mladost doživjela pravi potop od strane Lonje. U Gaju nije bilo iznenađenja jer su domaći nogometaši visoko porazili Slobodu. Dubrava je startala uvjerljivim trijumfom protiv Mladosti iz Obedišća. Rakovec je rutinski stigao do slavlja protiv Graničara. Milka Trnina je tek u drugom poluvremenu slomila otpor Zvekovca. Ban Jelačić se svojski potrudio da ostvari minimalnu pobjedu protiv Farkaša. Slobodna je u 1. kolu bila Croatia.

Favorizirana Lonja je dominirala tijekom cijele utakmice protiv domače ekipe Mladosti iz Brezina koja se nije mogla oduprijeti stalnim gostujućim napadima. Gosti su mogli zabilježiti i dvocifrenu pobjedu, ali su napadači brzopleto završavali napade. Lonja je prikazala kvalitetnu i efikasnu igru i na kraju zabilježila visoku pobjedu protiv Mladosti od 9:0. Strijelci za Lonju bili su: Alen Babić 2, Hrvoje Kuninec 2, Ivan Fluka 2, Miljenko Bencalić, Ivan Marko Ivoši Marko Kolar.

Gaj je nadigrao Slobodu, a u redovima domaćina je briljirao četverostruki strijelac Patrik Pajur. Domaćin je u potpunosti slomio otpor gostiju iz Gradeca početkom drugog poluvremena. Gaj je pružio angažiranu i kvalitetnu igru tijekom cijele utakmice i zasluženo pobijedio Slobodu 6:0 te očekivano uknjižio sva tri boda na početku prvenstva. Uz Patrika Pajura za Gaj su još zabili golove Josip Gomerčić i Anđelko Kuten.

Dubrava je kao jedan od glavnih favorita ovogodišnjeg prvenstva na početku sezone ostvarila više nego zasluženu pobjedu protiv Mladosti iz Obedišća 5:0. Dubravci su uvelike promijenili svoj sastav u odnosu na prošlogodišnju sezonu jer su se pojačali kvalitetnim i iskusnim igračima. Domaćin je od samog početka imao inicijativu i igrao napadački nogomet, a rezultat je mogao biti i puno izraženiji na strani Dubrave. Prvi strijelac za Dubravu u 4. minuti bio je Josip Beljan, dok je Marcel Matejak povećao domaće vodstvo u 20. minuti. U drugom poluvremenu Dubrava je pojačala ritam pa su se još u strijelce upisali: Dario Banović u 57. i Tihomir Bradić u 74. i 87. minuti.

Na otvorenju nove nogometne sezone u 1. ŽNL Istok 2023./24. Rakovec i Graničar su prvo poluvrijeme odigrali u prijateljskom tonu bez previše žara i žustrine. Domaćin je poveo u 15. minuti. Čerkez se probio kroz dvojicu gostujućih igrača i asistirao Franu Bačeku koji je pribrano primio loptu u kaznenom prostoru i potom rutinski s 10 m pogodio desni gornji kut. Graničar je izjednačio u 26. minuti prekrasnim pogotkom Starčića iz slobodnog udarca s 30 m neobranjivo u lijevi donji kut. U nastavku je bilo puno življe, žustrije i borbenije. Čerkez je bio srušen u 49. minuti u kaznenom prostoru pa je sudac Mikšec opravdano dosudio kazneni udarac za Rakovec. Udarac s bijele točke sigurno je izveo Grgoić. Ulazak Gegića u rakovečku momčad unio je puno više uzbuđenja jer je domaćin zaigrao angažiranije i opasnije. Grgoić je iz slobodnog udarca s 25 m pogodio desnu stativu, a odbijenu je loptu Čerkez pospremio u gostujuću mrežu. Više nije bilo uzbudljivih situacija pa je Rakovec zasluženo slavio protiv Graničara 3:1.

U Vezišću je na „mukama“ bio favorizirani sastav Milke Trnina koji je osigurao pobjedu protiv Zvekovca tek u samoj završnici utakmice. Domaćin je poveo u 71. minuti preko Dražena Tadića, a Ivan Fešta potvrdio domaće slavlje iz kaznenog udarca u 90. minuti. Milka Trnina je zasluženo pobijedila Zvekovac rezultatom 2:0.

Ban Jelačić i Farkaš su odigrali borbenu i tvrdu utakmicu u kojoj je domaćin imao pregršt šansi koje nije iskoristio. Ipak na kraju je favorizirani Ban Jelačić uz puno muke postigao pobjedonosni zgoditak preko Antonija Boroše u 85. minuti i zasluženo slavio minimalnu pobjedu protiv Farkaša 1:0 pa je trener Saša Uremović u debiju u prvenstvenom susretu startao trijumfom.

Poredak: 1. Lonja3, 2. Gaj3, 3. Dubrava 3, 4. Rakovec 3, 5. Milka Trnina 3, 6. Ban Jelačić 3, 7. Croatia 0,8. Farkaš 0, 9. Graničar 0, 10. Zvekovac 0, 11. Mladost (O) 0, 12. Sloboda 0, 13. Mladost (B) 0.

Strijelci:

4 Pajur Patrik (1 KU) (NK Gaj)

2 Babić Alen (NK Lonja), Bradić Tihomir (1 KU) (NK Dubrava), Fluka Ivan (NK Lonja) i Kuninec Hrvoje (NK Lonja)

1 Baček Fran (NK Rakovec), Banović Dario (NK Dubrava), Beljan Josip (NK Dubrava), Bencalić Miljenko (NK Lonja), Boroša Antonio (NK Ban Jelačić (B)), Čerkez Bojan (NK Rakovec), Fešta Ivan (1 KU) (NK Milka Trnina), Gomerčić Josip (1 KU) (NK Gaj), Grgoić Ivica (1 KU) (NK Rakovec), Ivoš Ivan Marko (NK Lonja), Kolar Marko (NK Lonja), Kuten Anđelko (NK Gaj), Malčić Alen (NK Graničar Tučenik), Matejak Marcel (NK Dubrava) i Tadić Dražen (NK Milka Trnina)

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime