Farkaševac – Gušći promet izaziva probleme

0
Komunalac add

Nakon što je u travnju u promet puštena dionica brze ceste Vrbovec 2 – Farkaševac, uz prednosti za lokalno stanovništvo poput bolje povezanosti, pojačan promet donio je i neke nove probleme, istaknuo je gostujući u našem programu načelnik Općine Farkaševac Dražen Draganić. –Ljudi nisu navikli na toliki promet, a nažalost brojni nesavjesni vozači ne voze propisanom brzinom. Sada tražimo rješenje, postavljanje ležećih policajaca, kako bi se promet usporio radi sigurnosti naše djece – rekao je Draganić.

Još jedan važan projekt za Općinu Farkaševac privodi se kraju. U listopadu se očekuje otvaranje reciklažnog dvorišta. – Zbog kišnog vremena radovi nisu tekli zadanom dinamikom, no dolaskom boljeg vremena radovi su intenzivirani i nadamo se da će sve biti završeno u roku – istaknuo je Draganić. Do kraja mjeseca trebala bi biti pokrenuta i javna nabava za izgradnju dječjeg vrtića. –To je možemo reći i najveći projekt u povijesti Farkaševca, vrijedan više od 6 milijuna kuna, ako sve bude teklo prema planu, do ljeta iduće godine nadamo se i otvorenju novog vrtića. Planirani kapacitet vrtića je 45 djece, nadamo se da će to zadovoljiti potrebe našeg stanovništva, a možda će i netko iz susjednih područja moći upisati djecu u naš vrtić – poručio je načelnik.

Draganić je podsjetio i na program proslave Dana Općine Farkaševac, 13. i 14. srpnja. –Uz natjecanje u lovu ribe i kuhanju paprikaša, koji ćemo i na kraju besplatno podijeliti građanima te kulturno-umjetnički program, pripremili smo i zabavni program, uz nastup Mladena Grdovića i Tarapana banda – najavio je Draganić.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime