Evo gdje su od danas obavezne maske

0
Komunalac add

Zbog epidemije bolesti COVID-19 od danas (13. srpnja) uvodi se obveza nošenja maski za zaposlenike zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima, za ugostitelje te u prodavaonicama i javnom prometu.

Nacionalni stožer civilne zaštite tu je odluku donio 10. srpnja. Riječ je o nužnoj mjeri obveznog nošenja maski za lice ili medicinskih maski tijekom epidemije bolesti COVID-19.

Uporaba maski obvezna je i za vozače, ostale zaposlenike u prijevoznim sredstvima javnog prometa te za putnike. Maske moraju nositi i zaposlenici u trgovačkoj djelatnosti te kupci tijekom boravka u prodavaonicama.

Uporaba maski obvezna je i za zaposlenike u ugostiteljskoj djelatnosti koji dolaze u kontakt s gostima ili sudjeluju u posluživanju i pripremi jela, pića i napitaka.

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana– poručili su iz Nacionalnog stožera.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime