Europsko srebro stiglo u Vrbovec

0
Komunalac add

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj danas je u vježbaonici Powerlifting kluba Wild Hogs Vrbovec posjetio viceprvakinju Andreu Peterk. Podsjetimo, ona je proteklog tjedna osvojila srebro na Europskom prvenstvu u bench pressu u Budimpešti, podignuvši 117,5 kg.

Zadovoljna sam ovim rezultatom, ali znam da je moglo biti i puno bolje pa ćemo sljedeći put dati puno više od sebe. Sada se spremam za svjetsko prvenstvu u Južnoafričkoj Republici u svibnju sljedeće godine – poručila je Petrek.

Nikada nisam tražio opravdanja, svaka medalja ima svoj teret i puno znači. Naravno da smo očekivali više, ali imali smo lapsus sa skliskom klupicom i nažalost nismo uspjeli u naumu da nakom svjetskog uzmemo i europsko zlato. Sljedeće godine je nova prilika i nadam se da ćemo popraviti ovaj rezultat – rekao je Siniša Križan, trener i izbornik hrvatske bench press i powerlifting reprezentacije.

Križan se zahvalio gradonačelniku Denisu Kralju i Gradu Vrbovcu na pomoći. – Trudimo se uvijek promovirati sport i naš lijepi grad te ćemo tako raditi i u buduće – dodao je.

Gradonačelnik Denis Kralj čestitao je Andrei Petrek na još jednom velikom uspjehu u bench pressu. – Zahvaljujem se Andrei i Siniši što su me pozvali u svoju dvoranu da napokon vidim gdje oni treniraju i gdje se kuju ta zlata. Dvorana je lijepa i vjerujem da zadovoljava sve njihove potrebe. Još jednom čestitam na ovom velikom uspjehu i hvala im što se ime našeg grada čulo i van granica Hrvatske. Grad Vrbovec će naravno i ovaj put, sukladno uspjehu, nagraditi Andreu i trenera – zaključio je Kralj.

Andrea Petrek nastupila je u kategoriji Open – 69 kg, a na natjecanju je nastupilo ukupno 654 natjecatelja iz 27 država.

Inače, uz današnji dan se veže i jedna zanimljivost. Andreja Petrek je na današnji dan 2018. godine nosila hrvatsku zastavu na Europskom prvenstvu u Francuskoj na kojem se okitila zlatom u juniorskoj konkurenciji.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime