Etno razglednica grada Vrbovca udruge Ružin krug

0
Komunalac add

Udruga Ružin krug doprinosi suvenirskoj vrbovečkoj ponudi na turističko-kulinarskim manifestacijama Kaj su jeli naši stari, a oživotvorenjem poznate hrvatske književnice i novinarke Marije Jurić Zagorke dodatno obogaćuju kulturna zbivanja.

Članice Ružinog kruga su vrlo aktivne više od 20 godina na književnom, društvenom, sportskom i javnom životu grada Vrbovca. Predsjednica Lidija Šustek je ukratko pojasnila ovogodišnje sudjelovanje na 42. turističko-kulinarskoj manifestaciji Kaj su jeli naši stari. – Pod nazivom ‘Etno razglednica grada Vrbovca’ pripremile smo „Susret s Marijom Jurić Zagorkom“. Naša Natalija Šustek utjelovljuje lik poznate vrbovečke spisateljice i prve novinarke ovog dijela Europe. Posjetitelji su mogli ponijeti fotografiju sa Zagorkom kao suvenir našeg grada, dobiti šalicu s originalnim potpisom ili koji od mnogobrojnih Zagorkinih citata, kao npr. „Gdje ima sloge tu ima i slobode – rekla je Lidija Šustek.

Zagorka je dočekivala posjetitelje od 10 do 14 sati u svom salonu. Članice udruge pripremile su veliki izbor suvenira na temu poznatih ličnosti, kao i na temu same manifestacije Kaj su jeli naši stari. Tako imamo i niz uporabnih predmeta sa likom već spomenute spisateljice Zagorke, i Štefe Iskre Kršnjavi naše pjesnikinje, prozaistice i prevoditeljice.

Oblikovanjem zidnjaka (slike vezene na bijelom platnu sa porukama) u suvremenom obliku  (crtež našeg karikaturista Kvešteka) dobili su suvenir za širenje identiteta našeg grada kao i same manifestacije Kaj su jeli naši stari. – Također, posjetitelji su u našom izložbeno prodajnom prostoru mogli kupiti knjige poezije, proze, slikovnice, djela naših članica: Ivančice Komerički, Elizabete Herceg, Ruže Rosi, Mare Bogati i Lidije Šustek. Što se kulinarskog dijela tiče, naša članica Ružica Boroša, dobitnica je nagrade za svoja umijeća, pripremila je radionicu Kruh sa koprivom. Tu je bio i Salon na slami gdje su se svi posjetitelji mogli odmoriti uz domaće likere naše Jasenke Jonjić, te se počastiti kulinarskim delicijama. Radujemo se svima koji nas posjećuju, te darujemo lepezu sa originalnim crtežom našeg vrbovečkog karikaturiste Kvešteka, kako bi lakše podnijeli ovo izrazito toplo vrijeme – rekla je Lidija Šustek.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime