Erasmus projekt “Putujemo zelenim poljima znanja” predstavljen u SŠ Vrbovec

0
Komunalac add

U srijedu je u Srednjoj školi Vrbovec predstavljena provedena mobilnost učenika kroz Erasmus + projekt Putujemo zelenim poljima znanja – “Traveling through the green fields of knowledge“ u Irskoj te ostvareni rezultati mobilnosti svim zainteresiranim zaposlenicima te učenicima škole.

Učenici zanimanja kuhar, prodavač i ekonomist bili su na mobilnosti kroz dva tjedna gdje su proveli svoje vrijeme obavljajući praktičnu nastavu i iskustveni rad. Provedenu mobilnost su predstavile potpisnica projekta ravnateljica škole Mirjana Pušić, koordinatorica projekta Marijana Radić te članice projektnog tima Silvija Gašpar i Jasna Dobrotić.

Učenici zanimanja prodavač Ivan Radić i Anamarija Tunić, učenici zanimanja kuhar Lana Brnadić i Andrija Halamić te učenice zanimanja ekonomist Nives Biškupec i Lara Havoić su predstavili svoju praktičnu nastavu, iskustveni rad, doživljaje, upoznavanje i razgled Dublina, Howtha i Braya, iskustva i način života tijekom boravka u Irskoj.

Učenici su s interesom slušali predavanja i pratili iznesene doživljaje naših učenika uključenih u mobilnost. Nastavnice koje su s učenicima bile u pratnji tijekom mobilnosti, profesorice Radić, Gašpar i Dobrotić, predstavile su rezultate anonimne ankete provedene među učenicima nakon povratka s mobilnosti koja potvrđuje uspješnost provedbe mobilnosti.

S naglaskom na ostvarene ishode učenja i obavljanja praktične nastave te ugodno provedeno vrijeme u Irskoj uz kulturna događanja prezentirali smo Erasmus + projekt prisutnim učenicima i nastavnicima gdje se pokazao interes ostalih učenika za uključivanje u ovakve hvalevrijedne projekte koji su sufinancirani iz fondova Europske unije. Za sve zaposlenike škole bila je pripremljena zakuska s irskim jelima u zbornici te prikaz mobilnosti kroz fotografije na plakatu. Prigodna jela pripremili su učenici  koji su se vratili s mobilnosti zanimanja kuhar uz mentorstvo stručnog učitelja kuharstva Zdravka Benedika, Kako je sve izgledalo, pogledajte u našim fotografijama! – poručuju iz srednje škole.

Tekst pripremile prof. Marijana Radić i prof. Jasna Dobrotić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime