Engleska i Irska odigrali bez pobjednika

0
Komunalac add

MEĐUNARODNA PRIJATELJSKA UTAKMICA

 ENGLESKA U-20 – IRSKA U-21 2 : 2

VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja: 600.

Sudac: Ivan Vučković.

Pomoćnici: Dario Mužar i Nikola Kamenarić (svi iz Hrvatske).

Četvrta sutkinja: Sabina Bolić.

STRIJELCI: 0:1 Hogde (3), 1:1 Brown (45+2), 2:1 Scarlet (47 11m), 2:2 Oko-Flex (88 11m).

ENGLESKA U-20: Ward, Fisher, (od 65. Cadamarteri), Brown, (od 54. Earthy), Braybrooke, (od 65. Dixon), Hughes, (od 65. Esse), Kamara, (od 65. Alves), Scarlett, (od 65. Buck), Baker-Boaitey, (od 54. Nelson), Hills, (od 54. Chrisene), Godo, (od 65. Casey), Matos, (od 46. Bellingham).

IZBORNIK: Ben Futscher

IRSKA U-21: Cahill,(od 59. Brooks), Roughan, (od 46. MacNulty), Lawal, (od 85. Abankwah), Hogde, (od 77. Noonan), Vata, (od 46. Moran), Springett, (od 77. Oko-Flex), O’Neill, (od 59. Armstrong), O’Mahony, (od 59. Emakhu), Murphy, (od 77. O’Riordan), Adeeko, (od 59. Healy), O’Brien, (od 59. Curtis)

Abankwah, Emakhu, (od 63. Kavanagh)

IZBORNIK: Jim Crawford.

Engleska i Irska su odigrali ravnopravnu utakmicu u kojoj je svaka reprezentacija imala svoja razdoblja bolje igre, ali je u konačnici utakmica završila rezultatom 2:2, što je prema prikazanoj igri i najrealniji ishod.

Irska je bolje otvorila utakmicu i već povela u 3. minuti. Lijepu irsku akciju završio je Hogde udarcem s ruba kaznenog prostora u desni donji kut. Nakon početnog irskog pritiska Englezi su sredili svoje redove i utakmica se uglavnom odvijala između dva kaznena prostora. U 20. minuti Braybrooke nije iskoristio izglednu priliku jer mu je udarac s 7 m obranio Cahill. Engleska je izjednačila rezultat u sudačkoj nadoknadi u 45+2 minuti jer je Brown iz blizine iz blizine zatresao mrežu.

Engleska je bolje započela drugo poluvrijeme jer je sudac Vučković za njih dosudio kazneni udarac u 47. minuti. Scarlet je sigurno realizirao udarac s bijele točke i preokrenuo rezultat u korist engleske reprezentacije. I u nastavku se uglavnom vodila požrtvovna i angažirana igra, ali u granicama korektnosti u kojem je za nijansu bolji dojam ostavila engleska reprezentacija. U 70. minuti Belingham je snažno šutirao s 18 m, ali je udarac završio pored lijeve vratnice.  Armstrong je u 80. minuti probio po lijevoj strani i snažno šutirao, ali je Ward loptu skrenuo u korner. Sudac Vučković je u 88. dosudio i drugi kazneni udarac, ali ovaj puta za Irsku, kojeg je u izjednačenje pretvorio Oko-Flex. Iako su u samom finišu Englezi vršili pritisak, irska obrana je otklonila sve prijetnje pa je utakmice između Engleske i Irske završila bez pobjednika.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime