DVD Vrbovec: Stožerno vrbovečko društvo

0
Komunalac add

Vatrogasci Vrbovca svojim djelovanjem opravdavaju status središnjeg društva unutar Gradske vatrogasne zajednice. Svojom organizacijom, opremom i radom. Čulo se to u subotu navečer u dupkom punoj dvorani vatrogasnog doma na godišnjoj skupštini našeg najstarijeg društva, koje je osnovano davne 1882. godine.

DVD Vrbovec danas broji 53 člana, od čega 30 operativnih, ali nažalost, i ovdje muku muče s podmlatkom istaknuo je predsjednik Ivan Kuharec, govoreći o lanjskim aktivnostima.  Tako su prošle godine tradicionalno obilježili svoga zaštitnika sv. Florijana, hodočastili na Mariju Bistricu, održali Dane otvorenih vrata za najmlađe, uredili sanitarni čvor s kupaonicom u svom Domu, sudjelovali na dvije gradske manifestacije (Kaj su jeli naši stari i Vrbovečki advent) te aktivno radili na trajnom osposobljavanju kroz više natjecanja i školovanja.

Zapovjednik Marijan Krznar izvjestio je kako je DVD Vrbovec lani imao 214 intervencija, od čega svega 21 gašenje požara, a tijekom godine prevezli su čak 1,175.000 litara pitke vode. Lani je nabavljeno 20 zaštitnih kompleta opreme, a kada koncem godine stigne i nova cisterna, DVD Vrbovec će biti do kraja kvalitetno opremljen.

Skupština je bila prigoda da se oda javno priznanje nekolicini zaslužnih vatrogasaca, pa su zahvalnice dobili Ivan Dugac za 30 te Mladen Kralj i Ivan Brečak za 40 godina vjernosti.

Uz ostale brojne goste, skupštinu su uveličali i predstavnici bratskih društava PGD Unec iz Slovenije i Miholjanca, župnik vrbovečki vlč. Zoran Grgić Grga, dogradonačelnik Vrbovca Ivica Strnščak i drugi.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime