DVD-u Tučenik novo pick-up vozilo

0
Komunalac add

Jučer je u Tučeniku održana svečana primopredaja novog vatrogasnog vozila kojeg je DVD-u Tučenik donirala Vatrogasna zajednica Općine Gradec. Riječ je pick-up vozilu s kompletnom opremom kojeg je Vatrogasna zajednica Općine Gradec prošle godina dobila donacijom Hrvatske vatrogasne zajednice u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede kroz Program za opće korisne funkcije šuma na razini Republike Hrvatske. Naime, iz spomenutog je programa donirano 14 pick-up i 75 kombi vozila s ciljem opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica RH. Vatrogasna zajednica Općine Gradec svoje je vozilo odlučila donirati DVD-u Tučenik.

Svečanoj primopredaji nazočili su predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek, direktor tvrtke Vatropromet Nenad Radojčić, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Gradec Milivoj Ambrušec i zapovjednik Petar Ledinščić, načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec sa suradnicima, predsjednik DVD-a Tučenik Zdenko Ivačin te brojni drugi uzvanici i predstavnici DVD-a. Ključeve novog vatrogasnog vozila zapovjedniku DVD-a Tučenik Ivanu Kelekoviću uručio je predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Gradec Milivoj Ambrušec. Vozilo je posvetio župnik Zoran Grgić.

Na početku svečanosti okupljene je pozdravio i prigodno se obratio predsjednik DVD-a Tučenik Zdenko Ivačin. Dobrodošlicu je poželjela i načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec koja je istaknula kako je DVD Tučenik hvalevrijedno vatrogasno društvo koje je zaslužilo novo vatrogasno vozilo. – Iznimno mi je drago što mogu čestitati društvu na novom vatrogasnom vozilu jer ga je itetako zaslužilo. Ovo društvo iza sebe ima veliku ostavštinu, a to je mladež koja će jednog dana stasati u prave vatrogasce i nastaviti tradiciju. Želim članovima DVD-a Tučenik da ih novo vozilo dobro služi i neka bude što manje opasnih intervencija, a više korištenja vozila u neke druge korisne svrhe – poručila je Ambrušec.

Inače, vrijednost pick-up Ford Renger vozila je 230 tisuća kuna. Općina Gradec je u suradnji s VZO Gradec opremila navedeno vozilo kompletnom vatrogasnom opremom kako bi bilo spremno za tehničke intervencije na prometnicama, gašenje niskog raslinja i šumskih požara. Opremu je na vatrogasno vozilo postavljala firma Vatropromet d.o.o. iz Zagreba.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Gradec Milivoj Ambrušec poželio je DVD-u Tučenik mnogo uspjeha u radu te što manje intervencija. – Čestitam društvu na novom vozilu i nadam se da će ih dobro služiti. Drago mi je što imamo ovakve vatrogasce na području Vatrogasne zajednice Općine Gradec – istaknuo je.

Zapovjednik DVD-a Tučenik Ivan Keleković zahvalio je Vatrogasnoj zajednici Općine Gradec na donaciji vrijednog vatrogasnog vozila, a koje će društvu služiti u korist svih mještana Buzadovca, Salajca i Tučenika te cjelokupne općine.

Direktor firme Vatropromet Nenad Radojčić pohvalio je Vatrogasnu zajednicu Općine Gradec i DVD Tučenik te naglasio kako Hrvatska vatrogasna zajednica i Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije veoma skrbe o svim svojim vatrogascima. – U ime tvrtke Vatropromet mogu reći da smo sretni što smo isporučili opremu za ovo vatrogasno vozilo. Valja istaknuti kako Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije ima najviše dobrovoljnih vatrogasnih društava i javnih vatrogasnih postrojbi u svom sastavu. Govorimo o preko 300 vatrogasnih postrojbi. Firma Vatropromet prati sve te vatrogasce. Velika mi je čast što prisustvujem ovoj svečanoj primopredaji vozila u Općini Gradec gdje sam i počasni građanin – rekao je Radojčić.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek poželio je DVD-u Tučenik da im novo vozilo u što više slučajeva posluži za vježbe i stručna usavršavanja vatrogasaca, a što manje za ekstremne uvjete. – Čestitam DVD-u Tučenik te im ujedno zahvaljujem što pomažu u spašavanju ljudskih života i imovine svojih mještana. Nadam se da će koristiti ovo vozilo u kvalitetne svrhe i da će biti što manje intervencija. Ukoliko se one i dogode, siguran sam da će se DVD Tučenik, kao i uvijek do sada, odazvati na svaki poziv – naglasio je Povrlišek.

Svečanost primopredaje vozila u Tučeniku nastavila se prigodnim domjenkom te ugodnim druženjem članova DVD-a i okupljenih gostiju.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime