DVD Poljanski Lug svečano obilježio asfaltiranje i primopredaju vatrogasnog vozila

0
Komunalac add

DVD Poljanski Lug organizirao je društveni sastanak i svečano obilježio primopredaju  vatrogasnog vozila od strane Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca te asfaltiranje prostora oko vatrogasnog doma. Od gostiju bili su nazočni predsjednik Gradskog vijeća Grada Vrbovca Krunoslav Sohora, zamjenik gradonačelnika Marko Belošević, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek, direktorica Turističke zajednice Grada Vrbovca Jasna Benedik, zapovjednik DVD-a Vrbovec Kristijan Soviček, predsjednik Mjesnog odbora Poljanski Lug Dubravko Heršak, Davor Glogoški iz tvrtke Glogoški print te obrtnici Bahrudin Baja Omerbašić i Danijel Bosak iz D&D instalacije.

Predsjednik DVD-a Poljanski Lug Dubravko Mutak naglasio je kako je asfaltirano 420 metara kvadratnih prostora oko vatrogasnog doma.

Na inicijativu DVD-a Poljanski Lug koju je prihvatio predsjednik MO Poljanski Lug Dubravko Herščak asfaltirano je 420 m kvadratnih prostora oko vatrogasnog doma. Time smo dobili uređeno područje i parkiralište. Prije toga smo napravili radove kako bi dobili kompaktnu parkirališnu cjelinu. Radove na asfaltiranju je izvršio vrbovečki Komunalac, a sve je to bilo potpomognuto od strane Grada Vrbovca. Stoga izražavamo zahvalnost što su nam gradske vlasti na čelu s gradonačelnikom Denisom Kraljem pomogle u realizaciji našeg projekta. Isto tako se zahvaljujemo Bahrudinu Baji Omerbašiću na pomoći kod rušenja kučice, Danijelu Bosaku, svim članovima na njihovom predanom radu i podršci te Josipu Greguriću na velikoj pomoći. Pored asfaltiranja naše društvo je od strane VZG-a Vrbovec dobilo vatrogasno navalno vozilo koje će nam biti od kapitalnog značaja za naše djelovanje i biti daljnji poticaj u našem radu. To su veliki pomaci u našem radu koji obvezuju da nastavimo na daljnjem razvoju našeg društva, ali i svekolikog života u našem selu. Stoga upućujem osobitu zahvalu i Slavku Povrlišeku, koji je u vrlo kratkom roku osigurao novo vatrogasno vozilo za DVD Poljanski Lug – istaknuo je Mutak.

Zamjenik gradonačelnika Marko Belošević naglasio je kako Grad Vrbovec uvijek radi za dobrobit sela i njegovih stanovnika te da će nastaviti podržavati potrebe mjesta i DVD-a. –Poljanski Lug je veliko mjesto u kojem se u zadnjih par godina ulagalo na saniranje cestovne infrastrukture i prometne sigurnosti. DVD Poljanski Lug se razvija kao aktivno i angažirano društvo što je prepoznato u Gradu, kao i u VZG-u Vrbovec, pa ne treba čuditi da je zbog toga dobio na korištenje vatrogasno navalo vozilo pri čemu je veliku ulogu odigrao Slavko Povrlišek – rekao je Belošević.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek naglasio je kako je vatrogasno navalno vozilo, dodijeljeno od strane VZG-a Vrbovca, zasluženo angažiranim i požrtvovnim radom DVD-a Poljanski Lug unazad par godina. – Profilirali ste se u jako i učinkovito društvo koje naročito krase vaše vrijedne vatrogaskinje i po tome ste prepoznatljivi na području VZG-a Vrbovec. Svojim nadasve nesebičnim radom i velikim entuzijazmom postali ste stabilni vatrogasni čimbenik u VZG-u Vrbovec što je bilo itekako prepoznato i na kraju vrednovano pa je vatrogasno vozilo samo odraz vašeg svekolikog djelovanja kako na protupožarnoj zaštiti, sudjelovanju u drugim intervencijama, ali i u razvijanju društvenog života u Poljanskom Lugu – istaknuo je Povrlišek.

Nakon svečanog dijela organiziran je domjenak za sve članove DVD-a Poljanski Lug i goste. Na vatrogasnom druženju pridružili su se: zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca Kristijan Košak, tajnica Ines Gregurić, zamjenik predsjednika DVD-a Vrbovec Ivan Kuharec, predsjednik DVD-a Lonjica Zdravko Fotović i zapovjednik Mirko Pastuović, predsjednik DVD-a Peskovec Siniša Jagatić, predsjednik MO Peskovec Marko Nevolić, zapovjednik DVD-a Luka Ivan Žaobi i zapovjednik DVD-a Prilesje Danijel Kolić. Naime, navedeni vatrogasni čelnici tijekom dana su sudjelovali na vatrogasnoj manifestaciji Dani otvorenih vrata u središtu Vrbovca.

Tajnica DVD-a Poljanski Lug Renata Markovinović je kratko izjavila kako ovaj događaj označava još jedan korak naprijed u jačanju infrastrukture i sigurnosti Poljanskog Luga te potvrđuje predanost lokalne vlasti i zajednice u osiguravanju boljih uvjeta za svoje stanovnike.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime