DVD Pirakovec održao godišnju skupštinu

0
Komunalac add

Članovi DVD-a Pirakovec održali su 77. Skupštinu u društvenom domu u Pirakovcu. Radnim voditeljstvom na Skupštini je predsjedavao predsjednik DVD-a Pirakovec Željko Sović u društvu zapovjednika Siniše Sovičeka i blagajnika Tomislava Kutena.

Predsjednik Željko Sović podnio je izvješće o radu DVD-a Pirakovec za prošlu godinu. – Dobrovoljno vatrogasno društvo Pirakovec osnovano je 18. siječnja 1946. godine. Kroz cijeli taj period društvo je prošlo određene transformacije kako u članstvu tako i u organizacijskim oblicima upravljanja, te opremanju i edukaciji članstva. Danas društvo ima 36 aktivnih članova i 50 podupirajućih članova ženskog odjeljenja i podmlatka. Od toga broja imamo 17 operativnih vatrogasaca, 17 ispitanih vatrogasaca, 13 vatrogasaca I. klase, 1 časnik i 1 dočasnik. Nabavili smo 5 interventnih odijela uz pomoć Zagrebačke županije. Također smo nabavili i 6 svečanih odijela te opremu uz pomoć gradonačelnika Denisa Kralja. Redovito smo sudjelovali na sastancima Upravnog odbora i zapovjedništva. Redovito sam bio na sastancima u Županiji gdje sam član Odbora za organizaciju i financijsko poslovanje. Društvo je radilo na uređenju okoliša oko društvenog doma te izvodili građevinske radove. Prisustvovali smo misi povodom sv. Florijana, na hodočašću u Mariji Bistrici te na proslavi140. godišnjice DVD-a Vrbovec – istaknuo je Sović.

Zapovjednik Siniša Soviček naglasio je kako je društvo u prošloj godini sudjelovalo u gašenju dva požara i na tri vršilo osiguranje požara. Odradili su edukaciju u gašenju požara kemijskim sprejem i bombama na Črncu.

Blagajničko izvješće za 2022. godinu podnio je Tomislav Kuten. Plan rada i financijski plan za 2023. godinu je predstavio Željko Sović. U planu rada su apostrofirane sljedeće aktivnosti: sanacija stropa u domu, uređenje vatrogasnog spremišta,nabava vatrogasne opreme te uređenje i održavanje okoliša oko doma. Navedena izvješća su bila jednoglasno prihvaćena od strane članstva DVD-a Pirakovec.

Priznanja i spomenice podijelili su Željko Sović i Kristijan Hršak. Za 70 godina vatrogasnog staža spomenica je dodijeljena Đuri Grgoiću. Zoran Gubo, Marinko Radosavljević i Marko Pavković su primili priznanje za 20 godina, a Antonio Benko, Zdravko Pavić i Matteo Sović za 10 godina. Certifikat o uspješno svladanoj edukaciji za nemedicinsko osoblje dodijeljen je Siniši Sovičeku. Za nove članove Društva primljeni su Ivančica i Kristijan Furmeg, koji su ujedno i novi stanovnici Pirakovca.

Skupštini su prisustvovali brojni gosti: vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj, predsjednik Gradskog vijeća grada Vrbovca Krunoslav Sohora, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek, zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Vrbovca Kristijan Košak, tajnica Darija Sokač, predstavnici DVD-ova: Brčevec, Celine, Gaj, Laktec, Luka, Lukovo, Peskovec, PIK Vrbovec, Poljana, Preseka, Rakovec, Vrbovec i Žunci, kao i tvrtke HRT Šarić, Mjesnog odbora Pirakovec i Udruga žena Pirakovec.

Pozdravne govore održali su gradonačelnik Denis Kralj, zapovjednik Kristijan Košak te predstavnici nazočnih DVD-ova koji su se pohvalno izrazili o radu pirakovečkog Društva te uputili čestitke nagrađenima i zaželjeli daljnji uspješan rad. Isto tako se čulo javno iskazivanje zadovoljstva da je DVD Pirakovec postojano i stabilno društvo u okviru VZG Vrbovec koje se ističe svojim aktivnostima. Dakako, da su pirakovečki vatrogasci isto tako postojani faktori društvenog života i inicijatori aktivnosti u interesu Pirakovca koje provode s MO Pirakovec. Posebno se nadahnuto nazočnima obratila predsjednica DVD-a Laktec Brigitta Berulec koja je između ostalog istaknula i vrlo dobru suradnju vatrogasnih društava iz Pirakovca i Lakteca.

Po okončanju Skupštine druženje članova DVD-a i gostiju se nastavilo uz prigodnu večeru, glazbeni repertoar grupe Maestral te ples i pjesmu. Članice i članovi DVD-a Pirakovec su se svojski pobrinuli za društvenu veselicu u kojoj se barem na trenutak zaboravilo na svakodnevne životne poteškoće. Domaćin je širokogrudnim pristupom i srdačnom gostoljubivošću osvojio srca svih prisutnih pa je vatrogasno druženje proteklo u međusobnom uvažavanju i radosnom ozračju zajedništva i povjerenja.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime