DVD Luka do novih vatrogasnih odora i priznanja

0
Komunalac add

Članovi DVD-a Luka su u prostorijama DVD Vrbovec upriličili prezentaciju novih vatrogasnih odora i predočili planove aktivnosti društva u idućem razdoblju.

Predsjednik DVD-a Luka Mijo Mijatović naveo je kako DVD okuplja oko 80-tak članova od mladeži pa do zaslužnih pripadnika. – U društvu je 18 operativnih članova. Ove godine smo radno proslavili 75 godina osnivanja društva, koje je utemeljeno 1946. godine. Na temelju pribavljenih sredstava iz fonda Zagrebačke županije 33.000 kuna, kupili smo 5 kompleta vatrogasnih navalnih uniformi, koje su koštale 35.300,00 kuna. Također smo nabavili i 11 kompleta vatrogasnih odora za šumske požare u iznosu od 9.350,00 kuna, a od toga smo dobili potporu od grada Vrbovca u iznosu od 5.000,00 kuna. Ovo je veliki iskorak u obnovi naše vatrogasne spreme. U idućem razdoblju glavne su nam aktivnosti posvećene u nabavi novog vatrogasnog navalnog vozila, koji je na izdisaju te obnova uređaja za gašenje u zatvorenom prostoru. Jedan od prioriteta našeg društva je izgradnja garaža, spremišta i vatrogasnog prostora jer se dom u Luki u budućem razdoblju pretvara u dječji vrtić. Izgradnjom dječjeg vrtića nesumnjivo dižemo standard življenja u našem naselju, ali i u Vrbovcu.U svezi navedenih aktivnosti očekujemo potporu Zagrebačke županije, grada Vrbovca i VZG Vrbovca kojima se ujedno zahvaljujemo na dosadašnjoj svesrdnoj podršci u našem radu – rekao je Mijatović.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović naglasio je da Zagrebačka županija spada među one županije koje pružaju maksimalnu potporu u radu vatrogastva, godišnje oko 5 milijuna kuna, od toga samo za djelatnost Zajednice oko 4,5 milijuna. – Nisu to mala sredstva, ali vi ih svojom aktivnošću i požrtvovnošću zaslužujete. Ulaganje u opremu, edukaciju vatrogasnog kadra i vatrogasne resurse predstavlja ulaganje i u sigurnosni zaštitu jer je vatrogastvo čimbenik, koji su među prvima koji sudjeluju u spašavanju ljudskih života, materijalnih dobara i zaštiti ljudskog okoliša. Prepoznajemo rad u vašem društvu pa ćemo u okviru naših mogućnosti i dalje podupirati vaše aktivnosti na snaženju vatrogastva u Luki i gradu Vrbovcu – istaknuo je Tomljenović.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek rekao je da ih posebno vesele ovakvi događaji kada se nabavlja nova vatrogasna oprema koja štiti vatrogasce prilikom intervencije. – Grad Vrbovec podržava napore koji se ulažu u DVD-u Luka u jačanju vatrogasne mobilnosti, operativnosti i učinkovitosti pa će i dalje davati potporu u daljnjim aktivnostima. Posebno nas vesele ovakvi događaji kada se nabavlja nova vatrogasna oprema koja štiti vatrogasca na intervenciji jer nema niti lakih niti bezazlenih intervencija. Ulaganje u opremu i ljude je nam prioritetpa se svaka uložena kuna višestruko se vraća.DVD Luka spada u prva vatrogasna društva koja uz DVD Vrbovec izlaze na sve intervencije. Vaše društvo je postojani vatrogasni faktor u VZG Vrbovca. Prema tome i od strane VZG Vrbovca možete računati na pozitivne reakcije glede vaših daljnjih aktivnosti i pružanju podrške u realizaciji vaših planova. Vatrogastvo na području Zagrebačke županije predstavlja organizirani sustav koji reagira na brojne svakodnevne izazove i predstavlja učinkoviti faktor sigurnosne stabilnosti – naglasio je Povrlišek.

Javna vatrogasna postrojba grada Petrinje i Vatrogasna zajednica grada Petrinje dodijelila je zahvalnicu DVD-u Luka, zapovjedniku Željku Grgoiću, Matiji Krsniku i Ivanu Žaobiju za poseban doprinos i pomoć VZG Petrinja, JVP Petrinja i gradu Petrinji u sanaciji posljedica od potresa. Zahvalnice je uručio Slavko Povrlišek, koji je tom prigodom istaknuo, da su vrbovečki vatrogasci među prvima stigli u Petrinju radi pružanju pomoći, nakon razornog potresa koji se dogodio 29. prosinca 2020. godine.

Zdenko Brezarić

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime