DVD Lonjica dobio vrijedna sredstva za nabavu nove vatrogasne opreme

1
Komunalac add

DVD Lonjica dobio je bespovratna sredstva u iznosu 242.920,00 kuna iz Fonda solidarnosti Europske unije za zamjenu vatrogasne opreme koja je oštećena tijekom uklanjanja posljedica od potresa u Petrinji. Zbog velikog broja odrađenih intervencija na terenu oprema je oštećena i nije više sigurna za upotrebu te je DVD Lonjica zatražio sredstva za nabavu nove opreme koja su im odobrena u cijelosti.

Odobrenim sredstvima nabavit će se deset novih intervencijskih odjela, deset odjela za šumske požare, intervencijske kacige, zaštitne rukavice, čizme, vatrogasni opasači, štemerica i brusilica, motorna pila, ručna radiostanica.

Predsjednik DVD-a Lonjica Zdravko Fotović naglasio je kako su vrlo zadovoljni ovom vrijednom investicijom u neophodnu vatrogasnu opremu. –Ovaj poduhvat nabave nove te obnavljanja stare i dotrajale opreme najveća je investicija u svih 90 godina postojanja DVD-a Lonjica. Stoga smo iznimno ponosni što smo postigli ovaj dugo priželjkivani cilj – rekao je Fotović te se zahvalio svima koji su u tome pomogli. –Zahvaljujem prije svega Ministarstvu unutarnjih poslova koje je raspisalo Poziv za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava, zahvaljujemo se Fondu solidarnosti Europske unije iz kojeg su alocirana financijska sredstva za provođenje ovakvih neophodnih investicija vatrogastvo koje je dio civilnih službi spašavanja stanovništva. Također se zahvaljujemo Vatrogasnoj zajednici grada Vrbovca što su nam pomogli u pripremi dokumentacije i poduzeću HRT Šarić koji su ponudili najpovoljnije uvjete za realizaciju nabave ove vrijedne opreme – poručuje Fotović.

Uz sanaciju posljedica od potresa na terenu, DVD Lonjica organizirao je i prikupljanje humanitarne pomoći u hrani i odjeći.

Inače, DVD Lonjica osnovan je 1931. godine te neprekidno djeluje u zaštiti od požara. Društvo trenutno broji 47 članova, od toga 16 operativnih vatrogasaca.

1 KOMENTAR

  1. Svaka cast, posto vatrogasci na svom radnom mjestu udisu dim, omogucite im cist i svijez zrak, nabavite im fotokataliticki rociscivac zraka, da bar u svojim prostorijama disu normalno.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime