DVD Brčevec proslavio veliku obljetnicu

0
Komunalac add

Na svečanoj sjednici povodom obilježavanja 82. obljetnice osnivanja DVD-a Brčevec u prostoru društvenoga doma bili su nazočni: vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj, predsjednik Gradskog vijeća Vrbovec Krunoslav Sohora, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i fondove Europske unije Zagrebačke županije Damir Fašaić, gradski vijećnik dr. sc. Stjepan Tvorić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca Kristijan Košak, predsjednik DVD-a Vrbovec Marijan Krznar, zapovjednik DVD-a Celine Davor Ivelić, zapovjednik DVD-a Poljanski Lug Mladen Matić, predsjednik MO Brčevec Mario Baček, predstavnice Izvorne folklorne skupine Brčevec Slavica Bosnić i Sanja Gašparić te drugi gosti. Susjedno vatrogasno društvo iz Poljane bilo je zastupljeno u reprezentativnom izdanju od zamjenika predsjednika DVD-a Poljana, Krune Cveteka, zapovjednika Siniše Kuzmića, zamjenika zapovjednika Gorana Sanjkovića, tajnika Domagoja Debogovića pa do članica Antonije Dečko, Valentine Kuzmić i Nikoline Šantak. Prije same sjednice, mladež DVD-a Brčevec je ispred društvenoga doma izvela pokaznu vježbu. Predsjednica Alojzija Tvorić Kučko i zamjenik Goran Baček podijelili su zahvalnice institucijama, društvima i pojedincima te iskazali zahvalnost svim osobama, društvima i sponzorima, koji su na bilo koji način pripomogli u dosadašnjem radu DVD-a Brčevec.

U povodu obilježavanja 82. obljetnice predsjednica Alojzija Tvorić Kučko istaknula je da iako je Društvo osnovano, sada već davne 1940. godine, ono je je i danas aktivno te sudjeluje u brojnim aktivnostima koje su domena vatrogastva, ali i mnogim drugim poput sportskih, kulturnih i zabavnih. – Cilj nam je i dalje raditi na promociji društva, usavršavanju (obrazovanju) članova društva, uređenju prostora, nabavljanju nove i kvalitetne opreme za vatrogasne intervencije kao i osiguravanje opreme za vatrogasce te sudjelovanje na natjecanjima i kupovima sa svim dobnim skupinama našega Društva, ali i organiziranju brojnih aktivnosti (natjecanja, kupova, športskih susreta, edukacija i slično). Kako bismo prigodno obilježili ovaj dan, odlučili smo dodijeliti zahvalnice istaknutim pojedincima, udrugama, poduzećima i obrtima te predstavnicima vlasti koji na bilo koji način podupiru naš rad, bilo financijski, bilo razmjenom opreme, bilo promocijom društva ili proširenjem njezinih aktivnosti – istaknula je.

Zahvalnice su dodijeljene predstavnicima Grada Vrbovca (gradonačelniku Denisu Kralju) i Zagrebačke županije (pročelniku Upravnog odjela zagospodarstvo i fondove Europske unije Zagrebačke županije Damiru Fašaiću) te Vatrogasnoj zajednici Grada Vrbovca (zapovjedniku Zajednice Kristijanu Košaku), s obzirom da nas oni najviše novčano podržavaju. Uz njih su tu i Komunalac Vrbovec, Kresajj.d.o.o., Nanusd.o.o., Honey Hod j.d.o.o., PFS d.o.o. te istaknuti pojedinci kao Davor Glogoški, Darko Pavić, Ivan Tolić te dr. sc. Stjepan Tvorić. Zahvalnicu za potporu radu Društva dobili su Stjepan Zdenko Brezarić te Branko Kluković. Zahvalili smo i vatrogasnim društvima s kojima surađujemo i to DVD-ima Vrbovec, Poljana i Lonjica. Jednako tako, zahvalnice smo pripremili i pojedinim članovima društva koji više nisu toliko aktivni, ali svojim radom pomažu DVD Brčevec i njegovom daljnjem napretku, to su Bojan Findri te Tihomir Mišain, a tu je i naš član Zdravko Kluković, koji je ove godine dobio godišnju nagradu Grada Vrbovca za dugogodišnju aktivnost u organiziranju i promoviranju sportskih aktivnosti. Naravno, zahvalnice smo pripremili i za udruge s kojima dijelimo prostor našega društvenog doma, ljude i brojne aktivnosti – I.F.S. Brčevec i Udrugu umirovljenika – Ogranak Brčevec. Radujemo se daljnjem radu i obilježavanju godina koje nadolaze – dodala je Tvorić Kučko.

Nakon dodjele zahvalnica opuštenije druženje članova DVD-a Brčevec i gostiju nastavilo se uz večeru, pjesmu i ples. Radosnom i ushićenom ozračju pobrinule su se članice i članovi društva koje je posebno bilo začinjeno druželjubivošću domaćina. Ponovo su izvrsnu suradnju potvrdili članovi susjednih društava Brčevca i Poljane, koji su se kako i dolikuje, najduže zadržali uz domaćina njegujući prijateljske odnose na zajedničkoj platformi unapređenja protupožarne zaštite na teritoriju grada Vrbovca. DVD Brčevec spada u rijetka društva koja su započela s vatrogasnim djelovanjem, kao samostalno društvu, u općini Vrbovec između dva svjetska rata. Brčevečki vatrogasci poznati su po svojem uspješnom dugogodišnjem radu. Međutim, DVD Brčevec je unikatan i po tome, da je bilo prvo i ostalo do sada kao jedino društvo u VZG-a Vrbovec, koje je u svom radu na čelnom mjestu krajem 20. stoljeća imalo predsjednicu Veroniku Sesvečanec. Otkada je ponovo na čelnom mjestu u DVD-u Brčevec predsjednica, ovaj puta dr.sc. Alojzija Tvorić Kučko, zapuhali su novi radni vjetrovi, inicijative i aktivnosti. Naime predsjednica Alojzija Tvorić Kučko zajedno sa zamjenikom Goranom Bačekom i zapovjednikom Kristijanom Košakom kreira nove aktivnosti koje su usmjerene prema prepoznatljivosti rada, kako samog društva, tako i samog Brčevca na širem vrbovečkom području. U radu s djecom u društvu su uključene iskusne i višegodišnje članice DVD-a Brčevec Gordana Delač i Renata Sesvečanec, inače tajnica društva. Prema tome, od DVD-a Brčevec može se samo u narednim godinama očekivati nastavak uspješnog djelovanja. Naime, svoje aktivnosti usmjerili su prema mladima koji trebaju biti budućnost, stabilnost i prosperitet društva u idućem razdoblju. I na kraju DVD Brčevec već postojano više od 80 godina predstavlja nezaobilazan čimbenik promicanja i društvenog, sportskog i javnog djelovanja u Brčevcu na ponos svih stanovnika sela, koje se prvi puta u pisanim dokumentima spominje od 1557. godine.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime