Dva nova slučaja zaraze na vrbovečkom području

0
Komunalac add

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području naše županije danas, 11.09.2020. do 10:00 sati evidentirano je 590 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječene su 402 osobe, a 13 ih je preminulo. Trenutno je aktivno 175 slučaja.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 11 osoba (1 Grad Jastrebarsko, 2 Grad Velika Gorica, 2 Grad Dugo Selo, 2 Grad Vrbovec, 2 Grad Sveti Ivan Zelina, 1 Općina Stupnik, 1 Općina Brckovljani), a izliječeno je 7 osoba.

Od 11 novooboljelih osoba 4 su kontakti prethodno oboljelih, 1 slučaj povezan je s boravkom u bolnici, 1 slučaj povezan je s privatnom proslavom, dok je za 5 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 40 osoba.

U protekla 24 sata na COVID-19 pozitivan je jedan učenik OŠ Brckovljani. Epidemiološka obrada je u tijeku.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime