Dva nova slučaja COVID-19 na vrbovečkom području

0
Komunalac add

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području naše županije od početka pandemije do ponedjeljka, 12.10.2020. do 10:00 sati evidentirano je 1078 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječene su 622 osobe, a 19 ih je preminulo. Trenutno je aktivno 437 slučajeva.

U odnosu na podatke od jučer oboljele su 23 osobe (4 Grad Zaprešić, 1 Grad Jastrebarsko, 3 Grad Velika Gorica, 2 Grad Ivanić-Grad, 4 Grad Dugo Selo, 2 Grad Vrbovec, 1 Sveti Ivan Zelina, 1 Općina Brdovec, 1 Općina Luka, 1 Općina Križ, 1 Općina Brckovljani, 2 Općina Rugvica), a 4 osobe su izliječene.

Od 23 novooboljele osobe 12 su kontakti prethodno oboljelih, 2 slučaja su vezana za radna mjesta, dok je za 9 slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 63 osobe.

Zbog pozitivnog djelatnika u samoizolaciji su učenici dva razreda u osnovnoj školi u Dugom Selu.

Zbog pozitivnog učenika u samoizolaciji je i po jedan razred u osnovnim školama u Velikoj Gorici i Rugvici. Epidemiološke obrade su u tijeku.

Podsjećamo kako su posebne epidemiološke mjere za područje Zagrebačke županije na snazi do kraja listopada. Više na https://bit.ly/3kSadw6.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime