Dugo Selo, Vrbovec, Žabnica, Lonja, Strmec i Sloga do novih pobjeda

0
Komunalac add

VNL NS DUGO SELO, 15. KOLO

U 15. kolu VNL NS Dugo Selo šest favorita je u tri navrata zabilježilo pobjedu kao domaćin, a u 3 utakmice su slavili kao gosti,pa nije bilo iznenađenja. Pobjede je ostvarilo vodeći trojac Dugo Selo, Vrbovec i Žabnica,koji će ujedno u međusobnim susretima rješavati pitanje naslova ovogodišnjeg prvaka, ali su bodovni konto podebljali Lonja, Strmec i Sloga.

U derbiju kola Žabnica je utakmicu protiv Zeline prelomila već u 26. minuti. Domaćine je u vodstvo doveo Palikuća u 11. minutu, a Vrtar je povećao vodstvo 15. minuta kasnije. Pitanje pobjednika bilo je definitivno riješeno 64. minuti kad se u strijelce upisao Horvatić za uvjerljivih 3:0. Počasni zgoditak za Zelinčane postigao je Vidak iz kaznenog udarca u 72. minuti.

U drugom derbiju između Rakovca i Lonje pobjeda je pripala gostima iz Lonjicekoji su slomili otpor domaćina tek u drugom poluvremenu. Dapače, prvo poluvrijeme je bilo odigrano u ravnopravnoj utakmici u kojoj su obje momčadi imali svoje prigode. Derbi je riješio najbolji igrač utakmice Luka Opačak koji je pogodio domaću mrežu u 46. i 52. minuti. Rakovec je smanjio u 55. minuti preko Nevena Grežine, a gostujuću pobjedu je potvrdio Anto Topalović u 63. minuti.

Dubrava je na vlastitom terenu doživjela visoki poraz od raspoloženih veterana Sloge1:7. Gosti iz Križa poveli su u 16. minuti preko junaka utakmice Žertuša u 16. minuti, a domaćin je poravnao rezultat u 28. jer pogodak postigao Zdolec. Poslije toga je krenuo gostujući cunami koji Dubravci nisu mogli zaustaviti pa je izvrsni Žertuš zabio još 3 pogotka, a domaću mrežu su još pogodili Marinić, Zohar i Đerek.

Strmec je zabilježio novu pobjedu, ali puno teže nego što se očekivalo protiv momčadi Rugvica Sava 1976. Domaćin je stigao do rezultatske prednosti u 11. minuti preko Mihalica, a Rugvičani izjednačili u 22. minuti preko Barišića. Na početku drugog poluvremena u 42. minuti Dragutin Mahnet je Strmec po drugi puta doveo u vodstvo 2:1 koji je na kraju ostao i konačan rezultat, sasvim dostatan da sva tri boda ostanu u Bedenici.

Lider Dugo Selo je rutinski zabilježilo pobjedu protiv ekipe Milke Trnine, iako se očekivalo i puno veća pobjeda domaćina. Domaći kapetan Ivica Franjić je postigao zgoditak u 25. minuti, a Ivica Kosak u 30. minuti iz kaznenog udarca povećao vodstvo i na tome je Dugo Selo stalo, ali i uknjižilo nova tri boda.

NK Kloštar

Prava drama odvijala se u Ivanić Kloštru u kojem je favorit Vrbovec, u oslabljenom izdanju, doslovce u samoj završnici stigao do pobjede. Kloštranski catenaccio pao je tek u 72. minuti jer se tada „ukazao“Antonio Arifović,koji je preuzeo svu odgovornost na sebe i prekrasnim pogotkom iz slobodnog udarca s 20 m donio sva tri boda Vrbovcu. Ova utakmica utkala je i boru više kod vrbovečkog trenera Darka Potočića, koji je morao ući u igru da svojoj momčadi na terenu objasni pobjedničku taktiku.Domaća momčad Kloštra odigrala je požrtvovnu, borbenu i nadasve kvalitetnu igru, pa ako nastave u takvom tonu i ritmu, sigurno neće završiti natjecanje kao fenjeraš.

Zaostalu utakmicu 10. kola odigrali su 14. travnja 2021. Rakovec i Strmec u kojem su gosti pobijedili rezultatom 5:1. Za Strmec bili su strijelci: Mihalic 2, Nizek, Trcak i Dragutin Mahnet dok je počasni domaći gol zabio Neven Grežina.

Poredak: 1. Dugo Selo 36, 2. Vrbovec 34, 3. Žabnica 34, 4. Lonja  27, 5. Strmec 26, 6. Sloga20, 7. Zelina 17, 8. Dubrava 9, 9. Rugvica Sava 1976 9, 10. Rakovec 7, 11. Milka Trnina 4, 12. Kloštar 3.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime