Dugo Selo, Vrbovec i Lonja s dvije pobjede na vrhu

0
Komunalac add

2. KOLO VNL NS DUGO SELO PRVENSTVO 2021./22.

Vodeći trojac Dugo Selo, Vrbovec i Lonja su u prva dva kola zabilježili dvije pobjede i nametnuli se kao glavni favoriti na početku jesenskog dijela. Donja Zelina je osvojila prvi prvenstveni bod u povijesti. Razočarala je Žabnica koja je i u drugom kolu doživjela poraz. Zelina i Dubrava su zabilježili prve pobjede dok se na začelju nalaze Kloštar i Milka Trnina.

U ljepotici kola Dubrava je pobijedila Žabnicu 6:3. Dominacija domaće momčadi je bila više nego očigledna jer su u 60. minuti vodili rezultatom 5:0. Prema Comet sustavu strijelci su sljedeći: 1:0 Davor Ferberuš (8), 2:0 Sandi Knežević (11), 3:0 Ivan Turk (17), 4:0 Davor Mladen (17), 5:0 Davor Ferberuš (60), 5:1 Stipo Sičaja (61), 5:2 Danijel Funtak (72 11m), 5:3 Hrvoje Lončarić (75 11m), 6:3 Ivan Turk (80). Jedan od favorita Žabnica je loše započela u novom prvenstvu pa se očekuje i njihovo buđenje u idućim kolima. Dubrava je s druge strane pokazala da će se teško osvajati bodovi na njihovom terenu.

U derbiju kola između Strmca i Dugog Sela pobjeda je pripala gostima tek u neizvjesnoj završnici utakmice. Gosti su stekli prednost u 7. minuti preko Filipa Višića. Imali su i domaći nogometaši svoje prilike i razdoblja prevlasti, ali sve je prelomio Darko Krapec koji je zabio gol u 63. minuti. Hrvoje Šarić je pogodio domaću mrežu u 69. minuti za pobjedu Dugog Sela 3:0. Dugo Selo je tako uspješno preskočilo prvo neugodno gostovanje u Bedenici u obrani prošlogodišnje titule prvaka.

Čokorove trupe su u Vezišću puno teže nego što se očekivalo u jednoj čvrstoj, borbenoj i neizvjesnoj utakmici slomile otpor domaće momčadi. Lonja je povela prekrasnim pogotkom Dragomira Reškovca, koji uživa „veliki status miljenika“ kod trenera Marijana Čokora, kojem se odužio izvanrednim zalaganjem na terenu i izvan terena u „trećem poluvremenu“. Milka Trnina je izjednačila u 26. minuti preko Petra Matanovića. Gosti su stigli do preokreta u 66. minuti preko Dejana Kneževića, a minutu kasnije Denis Pavlović je zaključio pitanje pobjednika Lonje 3:1.

Vrbovec je bio goropadan u utakmici s Rakovcem protiv kojeg je zabilježio visoku pobjedu 7:0. Strijelci za Vrbovec bili su: Ivan Kobaš (10), Kristijan Spajić (24), 3:0 Neven Grežina (27), Tomislav Posavec (35), Ivan Spajić (38), 5:0 Ivan Spajić (58) i Zvonimir Pavić (75). Nije da Rakovec nije imao svojih blistavih trenutaka u utakmici, ali se momčad Vrbovca  posložena po minucioznim uputama trenera Darka Potočića borila do petnih i zadnjih žila da sačuva svoju mrežu netaknutu. Jedini neugodni trenutak utakmice zbio se u „trećem poluvremenu“. Naime, Vrbovec upućuje javnu ispriku svojim sportskim prijateljima iz Rakovca što je „debelo“ kasnila dostava večere, od dosad provjerenog dostavljača, pa su samo najuporniji veterani domaće i gostujuće momčadi dočekali degustaciju jela i pića.

Zelinčani su se nakon šokantnog poraza u 1. kolu u Dugom Selu vratili u normalni kolosijek i pobjedom protiv Kloštra nagovijestili bolje dane. Domaćin je poveo u 10. minuti, a pogodak je postigao Tomislav Guštek. Berislav Dorić je drugi puta zatresao gostujuću mrežu u 37. minuti. Zelina je preko Seida Rekića zacementirala pobjedu u 50. minuti, a počasni zgoditak za Kloštar je zabio u 52. minuti pa je utakmica završila slavljem domaćina 3:1.

Debi momčadi Donje Zeline protiv ekipe Rugvica Sava 1976. završila je miroljubivih 0:0 i podjelom bodova. Prema tome taj je rezultat ušao u veteransku klupsku povijest Donje Zeline, a ime prvog strijelca Donje Zeline u službenim utakmicama se još uvijek očekuje.

Utakmica 1. kola između Vrbovca i Kloštra registrirala se 3:0 (pf) za domaćina. Istodobno je disciplinski sudac izrekao upozorenje Kloštru zbog ne dolaska na utakmicu 1. kola, koja se između ekipa NK Vrbovec – NK Kloštar trebala igrati dana 28.08.2021. godine u Vrbovcu.

Sloga je bila slobodna u drugom kolu.

 

Poredak: 1. Dugo Selo 6, 2. Vrbovec 6, 3. Lonja 6, 4. Rugvica Sava 1976 4, 5. Strmec 3, 6. Dubrava 3, 7. Rakovec 3, 8. Zelina 3, 9. Donja Zelina 1, 10. Sloga 0, 11. Kloštar 0, 12. Žabnica 0, 13. Milka Trnina 0.

Ovim putem ponovo pozivam službene osobe, odnosno suce i predstavnike klubova, da se unose samo točni podaci o sastavu momčadi i o strijelcima jer i dalje dobivam kontradiktorne izjave s terena koji nisu istovjetni s podacima u Comet sustavu. Stoga ću u idućim kolima objavljivati podatke koje dobivam s terena i koji su registrirani u Comet sustavu, kako bi mogli reagirati nadležni povjerenici odgovorni za regularnost natjecanja u VNL NS Dugo Selo.

Strijelci prema Comet sustavu: 3 Nizek Zdravko (Strmec), 2 Ferberuš Davor (Dubrava), Funtak Danijel (2 KU) ( Žabnica), Grežina Neven (Vrbovec), Rusan Danko (Rakovec), Salopek Ivica (1 KU) (Lonja), Spajić Ivan (Vrbovec) i Turk Ivan (Dubrava), 1 Baček Dražen (Rakovec), Brezovečki Branko (Kloštar), Dorić Berislav (Zelina), Guštek Tomislav (Zelina), Horvatić Siniša (Žabnica), Kalinski Branko (1 KU) (Rakovec) itd.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime