Dugo Selo u derbiju svladalo Vrbovec 2:0

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 31. KOLO 3. HNL SREDIŠTE

DUGO SELO – VRBOVEC 2:0

DUGO SELO. Gradski stadion. Gledatelja 200.

Sudac: Antonio Kožarec (Samobor). Pomoćnici: Ivan Batušić (Cvetković) i Dejan Kupres (Samobor).Četvrta sutkinja: Ana Kederov (Zagreb).

Delegat: Rajko Bačko (Zagreb).

STRIJELCI: 1:0 Grgić (16), 2:0 Slunjski (85).

DUGO SELO: Anić, I. Mikulić, Darojković, (od 81. Čečura), Filipović, Domić, Rašić, Bastalec, Munić, Kovačić, Grgić, (od 60. Slunjski), M. Mikulić, (od 69. Cetina).

TRENER: Ivan Božić.

VRBOVEC: Zrinščak, Frigan, (od 76. G. Tolić), K. Colarić, (od 46. M. Tolić), Tomas, Krizmanić, Ćosić, D. Colarić, Škaro, (od 46. Nakić), J. Colarić, Babić, (od 72. Trošić), Slišković.

TRENER: Dražen Biškup.

IGRAČ UTAKMICE: Karlo Darojković.

U derbiju između drugoplasiranog Dugog Sela i sedmoplasiranog Vrbovca pobjeda je zasluženo pripala domaćinu koji se tako revanširao za jesenki poraz koji je doživio u Vrbovcu. Prvo poluvrijeme proteklo je u laganoj inicijativi Dugog Sela, ali se igra uglavnom odvijala između dva šesnaesterca. Domaćin je poveo u 16. minuti utakmice jer je Karlo Darojković asistirao mladom Mateju Grgiću koji je iz blizine svladao Mihaela Zrinščaka. Potom veliku šansu nije iskoristio Josip Colarić jer mu je iz blizine i uz faktor sportske sreće udarac obranio vratar Ante Anić. Svoju priliku nije iskoristio ni Domagoj Colarić pa se otišlo na odmor minimalnim vodstvom domaćina.

U drugom poluvremenu Dugo Selo je bilo puno bolje pa su se Vrbovčani bili prisiljeni braniti te nisu uputili niti jedan ozbiljan udarac prema domaćim vratima. Pitanje pobjednika derbija riješio je Maks Slunjski, koji je zabio gol u 85. minuti za 2:0 i za zasluženo domaće slavlje protiv blijedog izdanja vrbovečke momčadi. Utakmica je odigrana u fer i korektnom ozračju.

Sudac Antonio Kožarec dodijelio je 6 opomena. Kod Dugog Sela su požutjeli: Ivan Mikulić, Ivan Filipović i trener Ivan Božić. U vrbovečkim redovima opomene su dobili: Krešimir Frigan, Kristijan Colarić i Alen Babić.

Ovim porazom definitivno je otpala bilo kakva daljnja i teorijska borba Vrbovca za ulazak u novoformiranu 2. HNL dok je Dugo Selo de facto osiguralo plasman u viši rang natjecanja.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime