Dugo Selo u derbiju svladalo Lonju, a pobjede ostvarili Žabnica, Milka Trnina, Vrbovec i Kloštar

0
Komunalac add

10. KOLO VNL NS DUGO SELO PRVENSTVO 2021./22.

U derbiju 10. kola Dugo Selo je pobijedilo Lonju koja je tako doživjela prvi poraz u ovogodišnjem prvenstvu. Žabnica nastavlja izvrsnim igrama pa je visoko porazila Slogu. U Paukovcu nije bilo iznenađenja jer je Vrbovec slavio protiv Donje Zeline. Međutim, zato se desilo iznenađenje u Rugvici gdje su domaće veterane nadigrali gosti iz Vezišća. Kloštar je bio bolji od Rakovca. Jedino je utakmica završila neriješenim rezultatom između Dubrave i Zeline.

U derbiju prvoplasiranog Dugog Sela i trećeplasirane Lonje u dramatičnoj završnici pobjeda je tradicionalno pripala domaćinu. Početak utakmice pripao je domaćim veteranima koji su složili par izglednih prilika za gol. Bolja igra domaćina je bila okrunjena i ranim vodstvom u 9. minuti. Domaći igrači su odigrali lijepu akciju i kroz dva dupla pasa izbacili Velibora Vujića koji je preciznim i snažnim udarcem sa 16 m neobranjivo pogodio u desni donji kut. Lonja se nakon početnog šoka vratila u utakmicu u 15. minuti. Denis Pavlović je proigrao Ivicu Salopeka koji je šutirao prema domaćim vratima, ali je vratar Ilija Petrušić obranio udarac. Odbijenu loptu je tukao Josip Kralj, a Petrušić opet odbio loptu, koja je ovaj puta stigla do Filipa Oroza, koji je iz trećeg pokušaja zatresao mrežu Dugog Sela. Pred sam kraj prvog poluvremena imala je Lonja šansu za preokret koja nije bila realizirana. Drugo poluvrijeme je također proteklo u međusobno borbenoj, žustroj i dinamičnoj utakmici s puno trke i požrtvovnosti. U 75. minuti nakon konfuzije u gostujućim redovima Filip Višić je probio po desnom boku i potom vratio loptu koju je Darko Krapec pospremio u gostujuću mrežu. Dugo Selo je u uzbudljivoj završnici utakmice sačuvalo minimalno vodstvo 2:1 i zasluženo osvojilo tri boda te nastavilo mrtvu trku za osvajanje jesenskog naslova s veteranima Dugog Sela. Prema prikazanoj igri, tempu, iskazanom pristupu i požrtvovnošću igrača obiju momčadi, utakmica je bila primjerenija utakmicama 1. ŽNL-a nego veteranske lige.

Raspucana Žabnica ostvarila je visoku pobjedu protiv gostiju iz Križa i tako pokazala da imaju drugi najjači napad lige koji je u 8 utakmica zabio 35 golova dok je obrana primila 16 pogodaka. Strijelci za Žabnicu bili su: Marinko Jukić 2, Hrvoje Lončarić 2, Siniša Horvatić 2 i Danijel Funtak 1. Za Slogu je dvostruki strijelac bio Dalibor Žertuš. Žabnica je tako pred sam kraj jesenskog dijela najavila borbu za plasman u vrh tablice jer su ovom pobjedom smijenili Slogu na 4. mjestu. Novu provjeru igračke kvalitete nogometaši Žabnice imaju protiv Lonje koja je zadržala treće mjesto.

Ekipa Milke Trnine se osladila gostujućom pobjedom protiv momčadi Rugvice Save 1975 i to je svakako najveće iznenađenje u 19. kolu. Na početku utakmice Tomislav Vrabec doveo je domaćina u vodstvo u 2. minuti i sve je „mirisalo“ na domaću pobjedu. Tin Vitez je u 11. minuti izjednačio rezultat. Ubrzo potom Bojan Šola ponovo vraća rezultatsku prednost u 19. minuti na stranu domaće ekipe. Međutim, u drugom poluvremenu desio se potop domaćina koji je primio 5 komada. Strijelci za goste u drugom poluvremenu bili su: Alen Topolko (44 11m), Tomislav Močan (49), Mladen Ferek (50), Tin Vitez (57) i Ivan Košutić (74). Velika pobjeda gostiju 6:2 koji su tako (ne)očekivano, ali sasvim zasluženo odnijeli sva tri boda u Vezišće. Što se desilo veteranima Rugvice Save 1976 u drugom poluvremenu spada u svijet misterije i trebat će mnogo vremena da se dođe do pravog objašnjenja.

Poučeni iskustvom Dugog Sela i Lonjice koji su ranije igrali s veteranima Donje Zeline, momčad Vrbovca stigla je u najjačem mogućem sastavu u Paukovec, kako ne bi doživjeli isti ishod utakmice. Napomenimo da je Donja Zelina odigrala s Dugim Selom 2:2 i s Lonjom 1:1. Početak utakmice pripao je Vrbovčanima, međutim Anto Katić je imao veliku šansu u 10. minuti, ali je njegov udarac sjajno obranio Anthony Pavlović. Teško su gosti dolazili do izglednih prilika jer se igralo po klizavom, neravnom i džombastom terenu, a s druge strane domaći veterani su igrali angažirano, borbeno i požrtvovno. Kada nije išlo iz akcija, Vrbovec je stigao do vodstva u 18. minuti iz prekida. Antonio Arifović je postigao prekrasan zgoditak iz slobodnog udarca s 25 m uz pomoć Mladena Falčevića koji se lukavo sagnuo i time zavarao domaćeg vratara Antu Filipovića. Imali su domaćini pritisak u zadnjih 10-tak minuta prvog poluvremena pa je na velikim kušnjama bila najčvršća obrane lige, koja je predvođena vratarom Pavlovićem i beskompromisnim stoperima Danijelom Tukšom i Josipom Mandirom izdržala sve domaće nalete. U drugom poluvremenu ponovo inicijativa Vrbovca koja je urodila i povećanjem vodstva u 54. minuti. Centarfora Draženu Jambrečinu srušili su domaći igrači u svom kaznenom udarcu pa je izvrsni sudac Jure Stojanović bez oklijevanja dosudio kazneni udarac za Vrbovec. Veliku odgovornost preuzeo je trener/igrač Tomislav Pajsar koji je sigurno realizirao najstrožu kaznu i usmjerio put pobjede svojoj momčadi. U 57. minuti gostujući kapetan Zvonimir Pavić je izveo korner s desne strane, a Neven Grežina zabio glavom novi gol za Vrbovec. Ivan Kobaš se upisao u strijelce u 63. minuti, a Tomislav Posavec je u 65. minuti zabio gol za pobjedu Vrbovca 5:0. Iako rezultat izgleda uvjerljiv,igrači Donje Zeline dobrano su namučili Vrbovčane da uknjiže nova tri boda na svom saldu. Nema nikakve dvojbe da u momčadi Donje Zeline ima kvalitetnih igrača koji kada malo više steknu ligaškog iskustva i povežu još bolje svoje redove svima će biti težak suparnik. Kod domaćina su se svojom igrom istakli: domaći kapetan Ivan Labudović, Anto Katić i Josip Hercigonja. Kod Vrbovca svi igraču zaslužuju visoke ocjene za prikazanu igru i maksimalan pristup na utakmici.

Na inicijativu Ivana Labudovića, koji je zapravo spiritus movens, duhovni pokretač, poticatelj, i duša veteranskog osnivanja momčadi Donje Zeline koje se desilo tijekom ljeta ove godine. Njegovu inicijativu prihvatili su veterani iz Donje Zeline, Paukovca, Sesveta i obližnjih naselja zelinskog kraja. Trenutno je 37 registriranih igrača veterana Donje Zeline. Ova veteranska nogometna priča ima puno širi sportski obzor jer su se veterani aktivno uključili u rad NK Donja Zelina i svojim aktivnostima doprinose u razvoju nogometnog sporta na području Donje Zeline i Paukovca. Spomenimo samo da je u prijašnjem razdoblju djelovao NK Paukovec. Veteranska angažiranost je posvećena prema okupljanju djece i stvaranju jakog nogometnog mjesta s prepoznatljivim radom s mladim nogometašima. Također je hvalevrijedna suradnja između NK Donja Zelina i DVD Paukovec koji zajedničkim snagama rade na uređenju nogometnog igrališta i sportskih objekata u Paukovcu. Napomenimo da je predsjednik DVD-a Paukovec Darijo Prelec i sam član veterana, koji svojim primjerom i zajedno sa svojim vatrogascima doprinosi sportskom, društvenom i vatrogasnom razvoju života u Paukovcu.

U Ivanić Kloštru je zabilježena pobjeda domaćih veterana protiv ekipe Rakovca. Prvi zgoditak za Kloštar postigao je Vilson Tomaj u 20. minuti. Branko Brezovački je povećao vodstvo u 33. minuti, a svojim drugim pogotkom u 56. minuti riješio pitanje pobjednika. Strijelac za Rakovec bio je Danko Rusan u 71. minuti, a točku na i novog domaćeg trijumfa stavio je svojim drugim golom Tomaj u 80. minuti za konačnih 4:1 za Kloštar. Glavni kreatori domaće pobjede bili su dvostruku strijelci Tomaj i Brezovečki, ali su i ostali veterani odigrali na više nego solidnoj razini. S druge strane veterani Rakovca su se nakon početnog uzleta sada umorili, trebaju hitno visinske priprema na Šambaru ili Goljaku da povrate snagu i vjeru u svoje kvalitete.

U Dubravi su gosti iz srca Prigorja iz Svetog Ivana Zeline u dva navrata imali prednost, ali su uporni domaćini na kraju uspjeli osvojiti bod. Ivica Vidak je doveo Zelinu u vodstvo u 9. minuti. Super brzi Ivan Turk je poravnao rezultat u 30. minuti. Minutu poslije Miroslav Škledar je ponovo Zelinčane doveo u prednost. Davor Ferberuš je izjednačio rezultat u 58. minuti nakon čega se više nisu tresle mreže, iako je bilo prigoda na obje strane.

Strmec je bio slobodan u 10. kolu.

Poredak: 1. Dugo Selo 25, 2. Vrbovec 22, 3. Lonja 17, 4. Žabnica 15, 5. Sloga 15, 6. Kloštar 10, 7. Strmec 9, 8. Dubrava 9, 9. Donja Zelina 9, 10. Zelina 8, 11. Rugvica Sava 1976 7, 12. Milka Trnina 7, 13. Rakovec 7.

Strijelci prema Comet sustavu:

12 Žertuš Dalibor (2 KU) (Sloga),

11 Horvatić Siniša (Žabnica),

10 Lončarić Hrvoje (3 KU) (Žabnica) i Višić Filip (Dugo Selo)

9 Turk Ivan (1 KU) (Dubrava),

8 Ivančević Dino (Dugo Selo) i Jurić Marinko (Žabnica),

7 Katić Anto (Donja Zelina) i Vitez Tin (1 KU) (Milka Trnina),

6 Oroz Filip (Lonja) i Rusan Danko (Rakovec),

5 Jularić Josip (Dugo Selo), Krapec Darko (Dugo Selo), Nokaj Hil (Zelina) i Pleteš Vjekoslav (Sloga),

4 Ferberuš Davor (Dubrava), Franjić Ivica (Dugo Selo), Kobaš Ivan (Vrbovec), Mazur Darko (Kloštar), Nizek Zdravko (Strmec) i Spajić Ivan (Vrbovec),

3 Baček Dražen (1 KU) (Rakovec), Brezovečki Branko (Kloštar), Funtak Danijel (2 KU) (Žabnica), Grežina Neven (Vrbovec), Kosak Ivica (Dugo Selo), Kranjec Dario (Strmec), Labudović Ivan (Donja Zelina), Mladen Davor (1 KU) (Dubrava), Pajsar Tomislav (1 KU) (Vrbovec), Palešić Kristijan (Rugvica Sava 1976), Pavlović Denis (1 KU) (Lonja), Posavec Tomislav (Vrbovec), Pušeljić Tomislav (1 KU) (Donja Zelina), Tomaj Vilson (Kloštar), Tomičić Mario (Dugo Selo),

2 Arifović Antonio (Vrbovec), Blažinović Dubravko (Sloga), Jambrečina Dražen (Vrbovec), Magdić Marko (Sloga), Nuši Gjani (Dugo Selo), Okroša Tomislav (Dubrava), Pavić Zvonimir (Vrbovec) Salopek Ivica (1 KU) (Lonja), Vidak Ivica (1 KU) (Zelina), Vorel Zoran (Sloga), Vrabec Tomislav (Rugvica Sava 1976) i Vujić Velibor (Dugo Selo),

1 Badenić Mario (Vrbovec), Barišić Josip (Rugvica Sava 1976), Crnogaj Andro (Sloga), Delić Igor (Lonja) itd.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime