Dugo Selo sve bliže osvajanju naslova

0
Komunalac add

VNL NS DUGO SELO, 20. KOLO

Uoči dva zadnja kola prije završetka prvenstva lider Dugo Selo je u derbiju svladao Strmca i sve je bliže osvajanju naslova. Doduše još uvijek nije sve riješeno jer se moraju odigrati i odgođene utakmice. Vrbovec u stopu prati Dugo Selo koji je uvjerljivo pobijedio Slogu i čeka kiks u zadnjim kolima. Žabnica bez milosti u Vezišću, nastavila se rezultatska agonija u Rakovcu, minimalna pobjeda Zeline i podjela bodova u Lonjici.

Lider Dugo Selo je pobjedom protiv Strmca sve bliže osvajanju novog naslova. Strmec kod rezultata 0:0 ima stopostotnu priliku koja nije bila realizirana. Poslije toga oslabljeni gosti više nisu imali šanse za popravak jer je Dugo Selo u vodstvo doveo Danijel Radić u 16. minuti. Stanko Slišković je postigao u 21. minuti predivan pogodak iz slobodnog udarca s 30 m što je definitivno usmjerilo pobjedu na mlin Dugog Sela. Potvrdu domaće pobjede je napravio Tomislav Šarić Ćos koji je u 70. minuti po treći puta zatresao gostujuću mrežu. Počasni gol za goste iz Bedenice postigao je Damir Mahnet iz kaznenog udaraca u 80. minuti. Mogli su domaćini postići i uvjerljiviju pobjedu, ali su olako promašivali svoje prilike pa je na kraju derbi završio trijumfom Dugog Sela 3:1.

Vrbovečki uragan u prvih 15. minuta riješio je pitanje pobjednika u derbiju protiv Sloge. Antonio Arifović je doveo domaćina u vodstvo iz kaznenog udarca u 8. minuti. Odbijenu loptu Kristijan Spajić je preciznim udarcem s 8 m pretvorio u domaći zgoditak u 11. minuti. Iskusni Dražen Fulir postigao prekrasan zgoditak s 16 m za uvjerljivo domaće vodstvo u 15. minuti. Iskru gostujućih nada upalio je Robert Bolešić koji je u 32. minuti iskoristio poklon bombon domaćeg vratara Anthonya Pavlovića i zatresao domaću mrežu. Poslije toga su gosti iz Križa preuzeli igru i opasno prijetili prema domaćim vratima. Poklon bombon gostujućeg vratara Vladimira Koletića iskoristio je Ivica Badenić u 50. minuti koji se upisao u strijelce za Vrbovec. Dražen Fulir je pokazao zašto mu je nadimak Pele jer je u 71. minuti postigao prekrasan gol iz slobodnog udarcem s 18 m preciznim i odmjerenim udarcem, preko živog zida u desne rašlje, kako to piše u nogometnim udžbenicima. Na kraju zadivljujuća, neponovljiva i jednostavno neopisiva asistencija domaćeg trenera Darka Potočića u 73. minuti koja se vidi samo jednom u životu. Zapravo lucidni Potočić pokazao je veznim igračima kako se to radi pa je Mario Badenić ispred vratara Koletića preciznim udarcem s 10 m pogodio u lijevi donji kut za pobjedu Vrbovca 6:1. U kojoj se mjeri zaoštrila konkurencija u vrbovečkoj momčadi ukazuje i činjenica da se Krešimir Forgač pretvorio u lava, risa i tigra zajedno, kako bi izborio svoje sunce u momčadi ulazeći u čvrste i beskompromisne duele i sudare i sa mnogo višim i težim igračima od sebe i po cijenu da ne sudjeluje u „trećem poluvremenu“. Nisu gosti iz Križa zaslužili takav poraz. Sloga se predstavili kao vrlo dobra ekipa, koja ima svoju glavu i rep i koja je igrala lijepo i kombinatorno na sredini terena, ali ih ovaj put nije krasila napadačka realizacija.

U Vezišću nije bilo nikakvog iznenađenja jer je Žabnica sve riješila u prvih 22. minute utakmice koja je ostvarila vodstvo 3:0, a nakon toga je sve otišlo na stranu gostiju koji su zabilježili visoku pobjedu 7:1. Za Žabnicu bili su strijelci: Siniša Horvatić u 16. i 45. minuti, Danijel Anjoš u 20., Marko Šimek u 22., Danijel Funtak u 65. te Martin Kosik u 75. i 77. minuti. Mladen Ferek je ublažio domaći poraz u 45. minuti.

Rugvičani se u proljetnom dijelu potvrđuju kao najugodnije iznenađenje koji su iznenadili i favoriziranu Lonju i usred Lonjice izborili bod. Lonja je povela zgoditkom Mate Vrcića u 64. minuti. Gosti su izjednačili u 71. minuti iz kaznenog udarca kojeg je sigurno realizirao Igor Sekulić. U Lonjici je odigrana prava prvenstvena, tvrda, dinamična i borbena utakmica u kojoj su obje momčadi imale prigode za pobjedom, ali je na kraju podjela bodova najrealniji ishod utakmice.

Derbi začelja između Rakovca i Dubrave pripao je igrački raspoloženim gostima pa domaćin još uvijek traži svijetlo/pobjedu na kraju tunela. Sve nade u mogući, domaći, pozitivni rezultat ugasio je na početku utakmice superbrzi Ivan Turk koji je zabio dva gola za Dubravu u 9. i 10. minuti. Kada je Martin Šarić nespretno pogodio vlastiti mrežu u 17. minuti sve je bilo riješeno da sva tri boda putuju u Dubravu. U kasnijem tijeku utakmice pogotke su za Dubravu zabijali: Davor Mladen (38), Nenad Raosavac (49) i ponovo neumoljivi Ivan Turk (56). Domaću rakovečku čast spašavali su Slaven Papa u 76. i Dražen Baček u 79. minuti.

Fenjeraš Kloštar osokoljen pobjedom u prošlom kolu protiv Rakovca napravio je velike probleme Zelinčanima, koji su na kraju ostvarili minimalnu pobjedu 1:0 i na svoj konto zabilježili nova tri boda. Kada je Tomislav Margetić u 8. minuti postigao pogodak rijetko tko je mogao prognozirati da će to biti i jedini, domaći, pobjedonosni zgoditak. Na kraju se pamti samo rezultat, a igra odlazi u zaborav.

Poredak: 1. Dugo Selo 54, Vrbovec 47, 3. Žabnica 4, 4. Strmec 37, 5. Lonja 34, 6. Zelina 27, 7. Sloga 25, 8. Rugvica Sava 1976 19, 9. Dubrava 15, 10. Milka Trnina 9, 11. Rakovec 8, 12. Kloštar 7.

Strijelci: 25 Horvatić Siniša (1 KU) (NK Žabnica), 21 Žertuš Dalibor (2 KU) (NK Sloga Križ), 20 Nokaj Hil (NK Zelina), 18 Arifović Antonio (4 KU) (NK Vrbovec), 15 Nizek Zdravko (NK Strmec) i Turk Ivan (NK Dubrava), 11 Vitez Tin (NK Milka Trnina), 10 Višić Filip (NK Dugo Selo), 9 Badenić Mario (NK Vrbovec) Franjić Ivica (NK Dugo Selo) i Kralj Josip (1 KU) (NK Lonja), 8 Lončarić Hrvoje (NK Žabnica), Šinogl Matija (NK Dubrava), Spajić Ivan (NK Rakovec) i Vrcić Mato (1 KU) (NK Lonja), 7 Mahnet Damir (1 KU) (NK Strmec), Mahnet Dragutin (NK Strmec), Pajsar Tomislav (1 KU) (NK Vrbovec), Radotović Željko (NK Rakovec) i Vrtar Mladen (NK Žabnica)

 

Zdenko Brezarić

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime