Dugo Selo se provuklo u Dubravi, a Žabnica uvjerljiva u derbiju protiv Lonje

0
Komunalac add

VNL NS DUGO SELO, 19. KOLO

Prvoplasirano Dugo Selo je u Dubravi kroz ušicu igle zabilježilo pobjedu u 19. kolu VNL NS Dugo Selo.Derbi je uvjerljivo pripao trećeplasiranoj Žabnici protiv petoplasirane Lonje.  Strmec i Kloštar su zabilježili visoke pobjede protiv Milke Trnine i Rakovca dok je u Zelini izvršena podjela bodova između Zeline i Sloge.

Na utakmici u Dubravi zgoditaka nije bilo do 66. minute. Tada je sudac Rafaelo Bartol dosudio kazneni udarac za Dugo Selo, kojeg je realizirao Velibor Vujić. Na kraju je utakmica završila minimalnom pobjedom Dugog Sela 1:0 protiv Dubravaca, koji su pružili solidnu igru protiv lidera, ali ipak nisu na kraju uspjeli prirediti iznenađenje. Tom pobjedom je Dugo Selo sve bliže osvajanjutitule, ali im na tome putu stoje još Strmec i Žabnica, pa je još uvijek sve neizvjesno. Eventualni kiks Dugog Sela spremno čekaju Vrbovčani koji se nalaze na drugom mjestu sa 7 bodova zaostatka i jednom neodigranom utakmicom manje.

Derbi 19. kola odigran je u Žabnici u kojoj domaći veterani nisu imali milosti protiv oslabljenih Lonjičana kojima su podarili petardu. Tako su se revanširali za doživljeni poraz u jesenskom dijelu u Lonjici. Prema Comet sustavu HNS-a, junak utakmice bio je peterostruki strijelac i nerješiva enigma za goste Siniša Horvatić, koji je postigao pogotke u 14., 31., 46., 63. i 72. minuti. Podaci koji su unijeti u Comet sustav su relevantni podaci kojeg svojim potpisom potvrđuju/ovjerovljuju, svojim imenom i prezimenom i čašću službene osobe (suci, delegati i službeni predstavnici klubova). U nekoliko navrata stizale su vijesti da su u zapisnik utakmice unijeti pogrešni podaci o strijelcima, što opet stvara krivu sliku o sucima i službenim predstavnicima klubova, koju su ili aljkavi ili svjesno unose pogrešne podatke u Comet sustav HNS-a. Kako se radi i utrci za naslov najboljeg strijelca VNL NS Dugo Selo bilo najpoštenije, najčasnije i najsportskije da se unose samo istiniti i točni podaci. Naime, veterani su prije svega  ozbiljni, odrasli i pošteni sportaši, koji svoju ljubav prema nogometnom sportu,poneki od njih dokazuju i u osmom desetljeću svog života. Stoga gospodo suci i veterani do kraja krajnje pošteno i čestito i svima puno sportske sreće. Počasni pogodak za Lonju zabio je Anto Topalović u 21. minuti. Poraz Lonje nije mogao spriječiti niti iskusni i legendarni trener Marijan Čokor, koji se nakon 12 godina ponovo vratio na užarenu veteransku klupu.

U Bedenici domaćin je lako uknjižio nova tri boda jer su slavili pobjedu protiv Milke Trnine 6:1. Za Strmec zgoditke su postigli: Drago Bukovčan u 25. i 57., Ivica Havojić u 35. i 69. te Nikola Sviben u 72. minuti. Tin Vitez spasio je čast gostiju u 54. minuti.

U Svetom Ivanu Zelini domaćin je u dva navrata vodio, ali su gosti iz Križa u dva navrata poravnavali pa je na kraju svakome pripao po bod. Zelina je povela u 9. minuti preko Hila Nokaja, a Sloga izjednačile rezultat zgoditkom Andre Crnogaja. Ponovo domaćin dolazi do vodstva u 32. minuti golom Ivica Vidaka. Na kraju je Dalibor Žertuš izjednačio rezultat na 2:2 u finišu utakmice u 77. minute.

Veterani Kloštra su zabilježili drugu pobjedu u kojoj su rezultatski nastradali veterani Rakovca u samoj završnici utakmice. Alen Kupinić je zabio gol za domaće vodstvo u 39. minuti. Potom je Vilson Tomaj u 66. i 69. minuti riješio pitanje pobjednika. Na kraju je Renato Liber isporučio još dva gola u gostujuću mrežu 78. i 79. minuti za konačnu pobjedu domaćina 5:0. Rakovčani su tako prošli kao bosi po trnju te nastavili agoniju loših rezultata, jer čemu dobra igra, ako nitko ne može zabiti gol.

Utakmica između Rugvice Save 1976 i Vrbovca je bila odgođena.U zaostaloj utakmici 10. kola između Milke Trnine i Rugvice Save 1976, ista je registrirana 3:0 za domaćina.

Poredak: 1. Dugo Selo51, Vrbovec44, 3. Žabnica43, 4. Strmec37, 5. Lonja 33, 6. Sloga25, 7. Zelina24, 8. Rugvica Sava 1976 18, 9. Dubrava 12, 10. Milka Trnina 9, 11. Rakovec 8, 12. Kloštar 7.

Strijelci: 23 Horvatić Siniša (1 KU) (NK Žabnica), 21 Žertuš Dalibor (2 KU) (NK Sloga Križ), 20 Nokaj Hil (NK Zelina), 17 Arifović Antonio (3 KU) (NK Vrbovec), 15 Nizek Zdravko (NK Strmec), 12 Turk Ivan (NK Dubrava), 11 Vitez Tin (NK Milka Trnina), 10 Višić Filip (NK Dugo Selo), 9 Franjić Ivica (NK Dugo Selo) i Kralj Josip (1 KU) (NK Lonja), 8 Badenić Mario (NK Vrbovec), Lončarić Hrvoje (NK Žabnica), Šinogl Matija (NK Dubrava) i Spajić Ivan (NK Rakovec), 7 Mahnet Dragutin (NK Strmec), Pajsar Tomislav (1 KU) (NK Vrbovec), Radotović Željko (NK Rakovec), Vrcić Mato (1 KU) (NK Lonja) i Vrtar Mladen (NK Žabnica) itd.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime