Dugo Selo prvi favorit, a veterani Donje Zeline novi članovi veteranske lige

0
Komunalac add

VNL NS Dugo Selo u sezoni 2021./22. broji 13 klubova, jedan klub više, jer se prijavila veteranska momčad Donje Zeline kojoj je to debi u ligaškom natjecanju. Prema svim prognozama prvi favorit ovogodišnjeg prvenstva je prošlogodišnji prvak Dugo Selo. U prvi krug favorita još spadaju Vrbovec i Žabnica. Iz prikrajka svoju šansu će sigurno tražiti odnosno čekati kiks prvih favorita: Strmec, Zelina, Lonja, Sloga i Rugvica Sava 1976. Ovo će sigurno biti puno zanimljivije i uzbudljivije prvenstvo od prošlogodišnjeg jer su mnoge momčadi kvalitetno „pomladile svoje sastave“. Jesenski dio počeo je 30. kolovoza 2021. godine, a već u 1. kolu nije bila odigrana utakmica Kloštar – Vrbovec pa tijela natjecanja imaju što za raditi već na početku sezone.

Derbi između Dugog Sela i Zeline, prema podacima iz Comet sustava završio je visokom pobjedom domaćina 7:0. U zapisniku o utakmici nisu navedeni strijelci, sastav domaće momčadi niti sudac utakmice. Shodno navedenom tijela natjecanja su uputili upozorenje prema  veteranima Dugog Sela zbog ne pisanja zapisnika u Comet sustavu. Dugo Selo je uvjerljivim trijumfom samo potvrdilo ulogu prvog favorita na samom startu prvenstva. Nema dvojbe da će s druge strane Zelinčani, koji su prema Comet sustavu nastupili u oslabljenom sastavu, samo s 10 igrača, suzbiti svoje redove i što prije pregrmjeti neugodni poraz koji su doživjeli u Dugom Selu.

Prema podacima iz Comet sustava utakmica Rugvica Sava 1976 – Dubrava je završila pobjedom domaćina rezultatom 5:0, bez navođenja strijelaca, sastava gostujuće momčadi i suca utakmice. Rugvičani su petardom ispratili Dubravce i tako samo potvrdili kvalitetu svog sastava i nastavak izvrsnih igara iz proljetnog dijela prošle sezone. Očito je da su Dubravci još uvijek na „godišnjem odmoru“, ali za utjehu im može poslužiti činjenica da su i druge momčadi ostavljale bodove u Rugvici.

Najbolji posao u 1. kolu napravila je momčad Strmca koja je na krilima iskusnog lisca i trostrukog strijelca Zdravka Nizeka u derbiju svladala Žabnicu. Iako je Žabnica povela pogotkom Siniše Horvatića u 8. minuti, ubrzo je Zdravko Nizek u 21. minuti izjednačio rezultat. Gosti su stigli do preokreta na početku drugog poluvremena u 43. minuti jer je Dario Kranjec matirao domaćeg vratara. Kasnije je neuhvatljivi Zdravko Nizek riješio pitanje pobjednika s nova dva gola u 63. i 78. minuti. Danijel Funtak je u 80. minuti realizirao kazneni udarac i samo ublažio domaći poraz 2:4. Gosti su iznenadili domaćine vrlo dobrom i čvrstom igrom i na kraju zasluženo odnijeli sva tri boda u Bedenicu. Žabnica ima popravni već u 2. kolu na gostovanju u Dubravi, ali će se u tom susretu nešto pitati i Dubravce.

Lonja je pod „čeličnom disciplinom“ i lukavim taktičkim zamislima iskusnog trenera Marijana nakon par godina porazila kvalitetnu i neugodnu momčad Sloge. Gosti iz Križa predstavili su se kao homogena i solidna ekipa koja je imala laganu inicijativu u prvom poluvremenu. Ipak Lonja je povela iz kaznenog udarca u 13. minuti kojeg je sigurno realizirao Ivica Salopek. Nakon lijepe akcije domaćin je povećao vodstvo u 34. minuti preko raspoloženog Salopeka na 2:0. Sloga se nije predavala i imala par stopostotnih prilika koje je izvanredno obranio Marko Boršić koji je najzaslužniji što gosti nisu postigli gol. U drugom poluvremenu ravnopravna igra u kojoj su obje momčadi imale svoje šanse. Lonja je u samoj završnici utakmice boljom igrom stvorila par zicera koje domaći napadači nisu realizirali, ali su tek u finišu potvrdili pobjedu 3:0 zgoditkom Filipa Oroza u 79. minuti. Zaslužena kolektivna pobjeda Lonje u kojoj su svi igrači dali svoj maksimum kako u dobroj igri, tako i u velemajstorskim promašajima, koju je maestralno vodio trener Marijan Čokor. Lonja na raspolaganju ima 20-tak igrača željnih igračke afirmacije na terenu, ali igre i u „trećem poluvremenu“ pa se prometnula u „pritajenog favorita“ koji je usmjeren na rezultatski pristup viđenja utakmice. Sloga je odigrala solidnu utakmicu, ali nije bilo realizacije, pa protiv ovako goropadne i razigrane Lonje nisu mogli izdržati tempo koji su im nametnuli domaći igrači u drugom poluvremenu. No, unatoč porazu Sloga definitivno spada u ekipe koje će krojiti vrh tablice.

Rakovčani su uspješno krenuli u novo prvenstvo i osvojili sva tri boda protiv ekipe Milke Trnine. Domaćin je poveo rano već u 4. minuti zgoditkom Krunoslava Očića koji je najprije izveo kazneni udarac, kojeg je obranio vratar, ali je iz odbijanca pogodio gostujuću mrežu. Potom su se u strijelce upisali Dražen Baček u 9. minuti i Darko Rusan 34. minuti pa je sve bilo riješeno nakon pola sata igre. Dobru igru Rakovca potvrdio je Rusan svojim drugim golom u 79 minuta za pobjedu 4:0.

Utakmica između Kloštra i Vrbovca nije bila odigrana pa su klubovi pozvani da se očituju o razlozima ne  odigravanja utakmice 1. kola, koja se prema dogovoru klubova trebala igrati 28. kolovoza 2021. godine u Vrbovcu. Pismeno očitovanje potrebno je dostaviti vodstvu natjecanja najkasnije do 6. rujna 2021. godine.

Donja Zelina bila je slobodna u prvom kolu.

Poredak: 1. Dugo Selo 3, Rugvica Sava 1976 3, 3. Rakovec 3, 4. Lonja 3, 5. Strmec 3, 6. Donja Zelina 0, 7. Kloštar 0, 8. Vrbovec, 9. Žabnica 0, 10. Sloga 0, 11. Milka Trnina, 12. Dubrava 0, 13. Zelina 0.

Strijelci: 3 Nizek Zdravko (Strmec), 2 Rusan Danko (Rakovec) i Salopek Ivica (1 KU) (Lonja), 1 Baček Dražen (Rakovec), Funtak Danijel (1 KU) (Žabnica), Horvatić Siniša (Žabnica), Kalinski Branko (1 KU) (Rakovec), Kranjec Dario (Strmec) i Oroz Filip (Lonja).

Kao što ste primijetili ima razlike između navedenih strijelaca u tekstu i prema podacima iz Comet sustava. Stoga još jednom molim suce da se upisuju samo točni podaci o strijelcima jer se o njima vodi evidencija i na kraju prvenstva se proglašava najbolji strijelac ili strijelci. Naime, sucima je dužnost da unose samo istinite podatke u zapisnik o utakmici i u izvješću o utakmicu, jer obavljaju i dužnost delegata. U suprotnome to se može smatrati da su krivotvorili službene nogometne dokumente, a to podliježe i sankcijama prema Disciplinskom pravilniku HNS-a. Isto tako molim da veteranske momčadi na vrijeme unose podatke u Comet sustav kako bi se pravodobno moglo medijski izvijestiti o odigranim utakmicama VNL NS Dugo Selo.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime