Dugo Selo preuzelo štafetnu palicu, a Donja Zelina do prve povijesne pobjede

0
Komunalac add

6. KOLO VNL NS DUGO SELO PRVENSTVO 2021./22.

Poslije 6. kola došlo je do smjene na vrhu jer je Dugo Selo nakon pobjede u Žabnici preuzelo štafetnu palicu zahvaljujući boljoj gol razlici. Donja Zelina ostvarila je prvu povijesnu pobjedu protiv Rakovca, a Kloštar iznenadio u Rugvicu. Strmec je došao do pobjede protiv Sloge dok su Zelina i Milka Trnina odigrali neriješeno.

U derbiju kola „Žabnica šaptom pade“ ili „pade bez ispaljenog metka“ protiv prvaka Dugog Sela, koji je samo iskoristio sve slabosti domaće ekipe. Obje momčadi su nastupile u oslabljenim sastavima, bez nekolicine standardnih prvotimaca. Naime, Dugo Selo je doputovalo u Žabnicu sa samo „13 najhrabrijih igrača.“ Dodatno je Žabnica bila oslabljena jer se već u 1. minuti ozlijedio kapetan Mario Husnjak. U prvih pola sata vodila se ravnopravna borba u kojoj obje momčadi ne koriste svoje 100 % prigode. Nakon što je u 32. minuti Mario Tomičić doveo u vodstvo Dugo Selo kao da su se presjekle sve veze u domaćim redovima. U samoj završnici prvog poluvremena gosti u 39. minuti dižu vodstvo na 2:0 pogotkom Dine Ivančevića. Derbi je bio riješen već na početku drugog poluvremena, kada je u 47. minuti Ivančević postigao prekrasan zgoditak s 22 m preko živog zida neobranjivo u donji lijevi kut. U 55. minuti i Josip Jularić se upisao u strijelce za pobjedu Dugog Sela 4:0. Inače utakmica je odigrana u korektnom i fer ozračju za što su zaslužni i voditelji Robert Belina Canjuga i Tomislav Slišković. Pobjedom u Žabnici veterani Dugog Sela su izbili na prvo mjesto zbog bolje gol razlike, koje dijele s istim brojem bodova s Vrbovcem i Lonjom. Prema svemu pokazanome u prvih 6 kola, Dugo Selo, Vrbovec i Lonja su najozbiljniji kandidati za osvajanje jesenskog naslova.

Jednog dana kada će se pisati knjiga o veteranima Donje Zeline, datum 22. rujna 2021. godine ući će zlatnim slovima u klupske anale jer je ostvarena prva, povijesna, prvenstvena pobjeda nad Rakovcem 4:1. Domaćin je poveo u 4. minuti iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Tomislav Pušeljić. Rakovec je izjednačio u 21. minuti preko Darka Jendriša. No, ubrzo potom u 28. minuti prednost je opet na strani domaćina jer je Anto Katić zatresao gostujuću mrežu. Gostujuća obrana ponovo je kapitulirala u 32. minuti, a strijelac je bio Ivan Labudović. Katić je zabio i četvrti gol u 62. minuti u domaćem trijumfu. Potrebno je napomenuti da veterani Donje Zeline u dosad tri utakmice na domaćem terenu nisu doživjeli poraz, pa stoga oprez svim momčadima koje gostuju u Paukovcu.

U Rugvici se desilo iznenađenje jer je Kloštar koji je igrao samo s desetoricom igrača zabilježio pobjedu. Rugvica Sava 1976 stigla je u rezultatsku prednost već u 4. minuti preko Kristijana Pelešića i potom nije realizirala svoje velike šanse. Kazna je stigla u 20. minuti jer je Damir Kašnar izjednačio rezultat u 20. minuti. Renato Škoro je u 31. minuti preokrenuo rezultat u korist Kloštra, koji se više nije mijenjao, pa je na kraju utakmica završila pobjedom gostiju 2:1.

Utakmica u Bedenici između Strmca i Sloge registrirana je 3:0 za domaćina. Ovom pobjedom za zelenim stolom, momčad trenera Marijana Bortieka Mareka popela se na 4. poziciju i koja sada kao napeta puška čeka kiks vodećeg trojca.

U Svetom Ivanu Zelini i dalje ne cvatu ruže jer je očito da zelinski veterani proživljavaju krizu rezultata. Zelinčani su protiv Milke Trnine odigrali neodlučeno 1:1. Tin Vitez bio je strijelac za goste u 18. minuti, a Hil Nokaj je izjednačio rezultat u 46. minuti, nakon čega se više nisu tresle mreže. Tako su nogometaši iz Vezišća u 6. kolu osvojili prvi bod, a Zelina se s remijem našla na 12. mjestu.

Vrbovec je bio slobodan u šestom kolu dok je utakmica između Dubrave i Lonje bila odgođena.

Poredak: 1. Dugo Selo 13, 2. Vrbovec 13, 3. Lonja 13, 4. Strmec 9, 5. Kloštar 7, 6. Rakovec 7, 7. Žabnica 6, 8. Sloga 6, 9. Dubrava 5, 10. Donja Zelina 5, 11. Rugvica Sava 1976 4, 12. Zelina 3, 13. Milka Trnina 1.

Strijelci prema Comet sustavu:

5 Horvatić Siniša (Žabnica) i Lončarić Hrvoje (2 KU) (Žabnica), 4 Jurić Marinko (Žabnica), Katić Anto (Donja Zelina), Mazur Darko (Kloštar), Nizek Zdravko (Strmec), Oroz Filip (Lonja), Rusan Danko (Rakovec) i Turk Ivan (Dubrava), 3 Ferberuš Davor (Dubrava), Ivančević Dino (Dugo Selo), Krapec Darko (Dugo Selo), Nokaj Hil (Zelina), Pavlović Denis (1 KU) (Lonja) i Pleteš Vjekoslav (Sloga), 2 Baček Dražen (Rakovec), Blažinović Dubravko (Sloga), Funtak Danijel (2 KU) (Žabnica), Grežina Neven (Vrbovec), Kobaš Ivan (Vrbovec), Kranjec Dario (Strmec), Labudović Ivan (Donja Zelina), Mladen Davor (Dubrava), Pavić Zvonimir (Vrbovec), Pušeljić Tomislav (1 KU) (Donja Zelina), Salopek Ivica (1 KU) (Lonja), Spajić Ivan (Vrbovec), Višić Filip (Dugo Selo), Vitez Tin (Milka Trnina), Vujić Velibor (Dugo Selo) i Žertuš Dalibor (Sloga), 1 Arifović Antonio (Vrbovec), Brezovečki Branko (Kloštar), Crnogaj Andro (Sloga), Đerek Josip (Sloga), Dorić Berislav (Zelina), Franjić Ivica (Dugo Selo), Fulir Dražen (Vrbovec), Guštek Tomislav (Zelina) itd.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime