Dugo Selo povratilo prvo mjesto, Vrbovec drugi i Žabnica treća

0
NK Strmec
Komunalac add

VNL NS DUGO SELO, 17. KOLO

U 17. kolu VNL NS Dugo Selo ponovo su lidersku palicu preuzeli veterani Dugog Sela koji su neokrznuti prohujali Rakovcem, dok je Vrbovec posrnuo u Bedenici. Žabnica se nakon šokantnog poraza u prethodnom kolu ponovo vratila na pobjedničke staze. Rugvičani se ne šale pa su ovaj puta pobijedili i momčad Zeline. Lonja je minimalno slavila u Dubravi, dok je derbi začelja između Kloštra i Milke Trnine završio podjelom bodova.

Kada je Dugo Selo povelo već u 2. minuti zgoditkom Ivice Franjića sve se činilo da će gosti lako doći do nove pobjede u borbi za naslov. Međutim, pitanje pobjednika bilo je riješeno tek u samoj završnici utakmice. Zgoditak odluke postigao je Rade Bilić u 70. minuti, a ubrzo potom u strijelce se u 73. minuti upisao se Gjani Nuši. Ovom pobjedom Dugo Selo je ponovo se vratilo na prvo mjesto.

Derbi u Bedenici između Strmca i oslabljenog Vrbovca, za kojeg je nastupilo „12 žigosanih“, završio je podjelom bodova 1:1, što je prema prikazanoj igri i najrealniji rezultat. Vrbovčani su poveli u 11. minuti jer je Fulir lijepo proigrao Ivicu Badenića koji je s 11 m zabio prekrasan pogodak, Domaćin je stigao do izjednačenja u 26. minuti. Vrbovečka obrana je „zaplivala“ na prvu stativu, a loptu je na drugoj stativi primio Zvonko Futač i s 8 m iskosa s lijeve strane, skoro iz nemoguće situacije, postigao lijepi pogodak u lijevi gornji kut. Kod Strmca je vratnicu uzdrmao Dragutin Mahnet, a kod gostiju je vratnicu pogodio Antonio Arifović. Bilo je po nekoliko izrazitih prilike na obje strane, ali do kraja utakmice mreže su mirovale. Ipak posebnu draž derbiju podarilo je taktičko trenersko nadmudrivanja između Marijana Bortieka Mareka i Darka Potočića Potoka, koji su s puno emocija, strasti, uzbuđenja i vike vodili svoje momčadi. Nerijetko su se u svom trenerskom zanosu, poput galskih pijetlova šepurili i nadmetali u davanju instrukcija i savjeta ili se kritički osvrtali na suđenje. U pojedinim trenucima je tako oštro zaiskrili između njih da je sudac Marko Vuković morao više posvećivati pozornosti smirivanju trenerskih tenzija,nego voditi brigu o veteranima, koji su odigrali mušku, čvrstu, požrtvovnu i kvalitetnu utakmicu u granicama korektnosti.Oštroumna i domišljata trenerska polemika i žustra rasprava povišenih tonova nastavila se i u „trećem poluvremenu“. Ipak na kraju sve je sretno ispalo,jer su se treneri Bortiek i Potočić rastali uz putnu domaću prigorsku tradiciju, u prijateljskom sportskom ozračju i uz pljesak veterana obiju momčadi.

Žabnica nije dala disati oslabljenim slogašima, koji su doputovali s 12 igrača, kojima su podarili po 2 pogotka u svakom poluvremenu. Siniša Horvatić je doveo Žabnicu u vodstvo u 7. minuti, a Mladen Vrtar je povećao vodstvo u 20. minuti. Domaćin je došao do trećeg gola u 59. minuti, a Horvatić je postigao svoj drugi pogodak u 80. minuti, za uvjerljivu pobjedu Žabnice 4:0.

Lonjičani su vrlo dobrom igrom u Dubravi već na početku utakmice stigli do vodstva u 6. minuti preko Igora Delića. Iskusni Branko Maksimović bio je strijelac u 22. minuti. Dubravci su smanjili rezultat preko super brzog Ivana Turka u 68. minuti. Međutim, Lonja je uzvratila već u 71. minuti jer je Josip Kralj zatresao domaću mrežu. U samoj završnici utakmice, Dubrava je u 77. minuti  postigla i drugi gol zahvaljujući Srećku Jantoljaku. Međutim, više od toga  domaćin nije mogao pa je utakmica završila zasluženom pobjedom Lonje 3:2.

Rugvičani nastavljaju s vrlo dobrim igrama pa su pobijedili i Zelinu s rezultatom 4:2. Kako do trenutka pisanja ovog teksta nisu bili unijeti svi podaci u Comet HNS, nisu mogli široj sportskoj javnosti biti predočeni podaci o strijelcima. Nedvojbeno da veterani Rugvice Save 1976 polako i mukotrpno vraćaju respekt i renome koji su uživali u prijašnjim godinama. Uostalom Rugvičani su bili i prvaci VNL Dugo Selo u sezoni 2002./03.

Derbi začelja između Kloštra i Milke Trnine završio je miroljubivim rezultatom 1:1. Gosti iz Vezišća poveli su 15. minuti jer je Mladen Ferek svladao domaćeg vratara. Kloštar je izjednačio u 14. minuti iz kaznenog udarca. Najstrožu kaznu sigurno je izveo Vilson Tomaj. Iako su u drugom poluvremenu obje ekipe imale svoje šanse za pobjedom, napadači se nisu istaknuli.

Poredak: 1. Dugo Selo 42, Vrbovec41, 3. Žabnica 37, 4. Lonja 33, 5. Strmec 28, 6. Sloga21, 7. Zelina20, 8. Rugvica Sava 1976 15, 9. Dubrava 9, 10. Rakovec 8, 11. Milka Trnina 6, 12. Kloštar 4.

Strijelci: 18 Horvatić Siniša (NK Žabnica), 17 Arifović Antonio (3 KU) (NK Vrbovec) i Žertuš Dalibor (1 KU) (NK Sloga Križ), 16 Nokaj Hil (NK Zelina), 13 Nizek Zdravko (NK Strmec), 10 Turk Ivan (NK Dubrava), 9 Franjić Ivica (NK Dugo Selo) Kralj Josip (1 KU) (NK Lonja) i Vitez Tin (NK Milka Trnina), 8 Badenić Mario (NK Vrbovec) Lončarić Hrvoje (NK Žabnica) Šinogl Matija (NK Dubrava) i Spajić Ivan (NK Rakovec) 7 Pajsar Tomislav (1 KU) (NK Vrbovec) Radotović Željko (NK Rakovec) Višić Filip (NK Dugo Selo) Vrcić Mato (1 KU) (NK Lonja) i Vrtar Mladen (NK Žabnica) itd.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime