Dugo Selo povratilo 1. mjesto, Vrbovec, Lonja, Dubrava, Žabnica i Sloga ostvarili pobjede

0
Komunalac add

8. KOLO VNL NS DUGO SELO PRVENSTVO 2021./22.

Poslije 8. odigranog kola Dugo Selo se vratilo na 1. mjesto visokim pobjedama, zahvaljujući boljoj gol razlici od Vrbovca. Lonja, Žabnica, Sloga, Vrbovec i Dubrava pobijedili su svoje protivnike tako da nije bilo neriješenih rezultata u ovom kolu.

Dugo Selo se ponovo vratilo na 1. mjesto jer ima najubojitiji/atomski napad lige koji je u 7. utakmica zabio 40 zgoditaka, u prosjeku 5,7 po utakmici. Ako ovako nastave sigurno će postaviti rekord po broju postignutih golova koji će teško biti nadmašen. Ovaj puta Dugoselci su „zgazili“ momčad Kloštra koju su pobijedili rezultatom 11:1. Za Dugo Selo su zgoditke prema Cometu HNS-apostigli: Ivica Franjić 2, Mario Tomičić 2, Dino Ivančević 2, Ivica Kosak 2 i Darko Krapec. Počasni gol za Kloštar zabio je Vilson Tomaj. Međutim, iz Dugog Sela su javili da je igrač utakmice bio sedmerostruki strijelac Velibor Vujić, što je možda i najvjerojatnije rekord u povijesti VNL NS Dugo Selo koje se igra od 2002. godine. Međutim, isto tako su javili da nisu imali mogućnosti unosa postignutih golova Velibora Vujića u Comet sustav, iz njima nepoznatih razloga. Šteta što taj rekord neće biti službeno priznat jer su jedino relevantni podaci iz Cometa, budući da Zapisnik o utakmici svojim potpisom ovjeravaju sudac i predstavnici klubova. Umjesto da se ime Velibora Vujića u povijesti ligaških natjecanja spominje kao rekordera po broju postignutih utakmica na jednoj utakmici, njegovo ime uopće nije spomenuto među strijelcima zbog problema u Cometu. Zbilja šteta za Velibora Vujića i Dugo Selo jer se šuška da bi se uskoro moglo pristupiti pisanju knjige o 20 godina veteranske lige Dugo Selo.

Družina Roberta Beline Canjuge nastavlja izvrsnim igrama pa se Žabnica smjestila na 4. mjesto tablice. Rakovčani jednostavno nisu imali rješenja protiv raspoloženih domaćih napadača i pretrpjeli su težak poraz. Strijelci za Žabnicu bili su: 1:0 Siniša Horvatić (9), 2:0 Hrvoje Lončarić (25), 3:0 Siniša Horvatić (27), 4:0 Siniša Horvatić (31), 5:0 Marinko Jurić (46), 6:0 Hrvoje Lončarić (59), 7:0 Marinko Jurić (61), 6:0 Hrvoje Lončarić (63).

Dubrava je postigla uvjerljivu pobjedu protiv oslabljene ekipe Milke Trnine. Iako su Dubravci imali nadmoć cijelo vrijeme poveli su tek u 27. minuti zgoditkom Tomislava Okroše. Okroša se drugim zgoditkom u 50. minuti prometnuo u igrača utakmice. Za Dubravu su još golove postigli Marko Novak u 66. minuti i Ivan leboš u 80. minuti za pobjedu 4:0. Ovim porazom Milka Trnina je preuzela status fenjeraša jer ima lošiju gol razliku od Zeline.

Vrbovec je uvijek teško stizao do bodova u Bedenici, ali ovaj puta je uvjerljivo svladao domaći Strmec rezultatom 3:0. Iskusni golgeter i veliko vrbovečko pojačanje Dražen Jambrečina upisao je prvijenac za Vrbovec u 44. minuti na asistenciju Marija Badenića i tako otvorio put gostujuće pobjede. Tomislav Posavec je povećao vodstvo u 57. minuti i to opet na asistenciju Badenića. Točku na i stavio je Mario Badenić, koji je u 70. minuti zabio prekrasan pogodak, čime je definitivno zaslužio epitet igrača utakmice. No, nije bilo baš sve tako lako jer su i domaćini imali svoje prigode, ali je ovaj puta sigurna i granitna vrbovečka obrana bila na visini zadatka. Mladi vrbovečki trener Tomislav Pajsar nastavlja pobjedama dok se stari trener Darko Potočić uspješno oporavlja poslije operativnog zahvata i zahvaljuje na brizi koja je iskazana nakon puknuća ahilove tetive na utakmici s Lonjom.

Nakon što je Lonja remizirala u prošlom kolu protiv Donje Zeline, strateg Lonje Marijan Čokor puhao je i na hladno prilikom odlaska na gostovanje u Rugvicu. Stoga je trener Čokor cijelu noć mislio, mislio, mislio i napokon smislio pobjednički recept. Nakon bolje gostujuće igre Anto Topalović pogodio je domaću mrežu u 21. minuti. Imali su igrače Lonje još prilika da povećaju vodstvo, ali su stali nakon pola sata igre i dozvoli domaćim nogometašima da i oni pokažu što znaju. U drugom poluvremenu isti scenarij. Opet je Lonja bila bolja pa je Igor Delić zabio drugi gol Lonje u 63. minuti. Tračak domaće nade odškrinuo je pogotkom Marko Regvard u 67. minuti, ali je bilo prekasno za nešto više. Lonja je tako nastavila pobjednički hod u kojem je zasluženo slavila protiv domaće ekipe Rugvice Save 1976 rezultatom 1:2. Kod Lonje su se istakli: Filip Oroz, Josip Nedeljko, Anto Topalović, Ićo Pavić i Marko Boršić.

Donja Zelina se opustila na domaćem terenu i doživjela prvi domaći poraz protiv uvijek kvalitetne momčadi Sloge. Trenutak slave brzo prolazi i surova stvarnost te brzo poklopi na zemlju što se desilo ovaj puta i novajlijama lige. Da se dobro ne piše domaćinu prvi je najavio prvi golgeter Sloge Dalibor Žertuš u 22. minuti svojim prvim pogotkom. Tomislav Pušeljić je poravnao rezultat u 46. minuti, ali je opet stupio na sceni najbolji igrač utakmice Dalibor Žertuš i ponovo vratio prednost na stranu gostiju. Vjekoslav Pleteš je samo potvrdio pobjedu trećim golom u 80. minuti i za odlazak sva tri boda u Križ.

Veterani Zeline su se odmarali u osmom kolu.

U odgođenoj utakmici 3. kola Dugo Selo je 30. rujna 2021. teško porazilo Dubravu 8:3. Strijelci za Dugo Selo bili su: Filip Višić 2, Dino Ivančević 2, Gjani Nuši, Petar Dumančić, Ivica Kosak i Ivica Franjić, a za Dubravu bio je trostruki strijelac Ivan Turk.

Poredak: 1. Dugo Selo 19, 2. Vrbovec 19, 3. Lonja 17, 4. Žabnica 12, 5. Sloga 12, 6. Strmec 9, 7. Dubrava 8, 8. Rugvica Sava 1976 7, 9. Kloštar 7, 10. Rakovec 7, 11. Donja Zelina 6, 12. Zelina 4, 13. Milka Trnina 4.

 

Strijelci prema Comet sustavu:

9 Horvatić Siniša (Žabnica),

8 Lončarić Hrvoje (2 KU) (Žabnica) i Turk Ivan (1 KU) (Dubrava),

7 Ivančević Dino (Dugo Selo) i Žertuš Dalibor (1 KU) (Sloga),

6 Jurić Marinko (Žabnica) i Višić Filip (Dugo Selo),

5 Katić Anto (Donja Zelina), Oroz Filip (Lonja), Rusan Danko (Rakovec) i Vitez Tin (1 KU) (Milka Trnina),

4 Franjić Ivica (Dugo Selo), Krapec Darko (Dugo Selo), Mazur Darko (Kloštar), Nizek Zdravko (Strmec). Pleteš Vjekoslav (Sloga) i Spajić Ivan (Vrbovec),

3 Baček Dražen (1 KU) (Rakovec), Ferberuš Davor (Dubrava), Kobaš Ivan (Vrbovec), Kosak Ivica (Dugo Selo), Kranjec Dario (Strmec), Mladen Davor (1 KU) (Dubrava), Nokaj Hil (Zelina), Palešić Kristijan (Rugvica Sava 1976), Pavlović Denis (1 KU) (Lonja), Pušeljić Tomislav (1 KU) (Donja Zelina) i Tomičić Mario (Dugo Selo),

2 Arifović Antonio (Vrbovec), Blažinović Dubravko (Sloga), Funtak Danijel (2 KU) (Žabnica), Grežina Neven (Vrbovec), Labudović Ivan (Donja Zelina), Magdić Marko (Sloga), Okroša Tomislav (Dubrava), Pajsar Tomislav (Vrbovec), Pavić Zvonimir (Vrbovec), Posavec Tomislav (Vrbovec), Salopek Ivica (1 KU) (Lonja), Vorel Zoran (Sloga) i Vujić Velibor (Dugo Selo), 1 Badenić Mario (Vrbovec), Brezovečki Branko (Kloštar), Crnogaj Andro (Sloga), Delić Igor (Lonja) itd.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime