Dugo Selo pobjedom u derbiju protiv Vrbovca ponovo na prvom mjestu

0
Komunalac add

9. KOLO VNL ISTOK PRVENSTVO 2022./23.

U 9. kolu u vječitom derbiju između Dugog Sela i Vrbovca pobjeda je pripala domaćinu. Tom pobjedom se Dugo Selo ponovo vratilo na tron. Strmec nastavlja izvrsnim igrama pa je pala i Lonja. Zelina je trijumfirala u Rakovcu. Dubrava je na domaćem terenu doživjela poraz od Milke Trnine. Sloga je slavila protiv fenjeraša Donje Dubrave. Kloštar nemoćan protiv Rugvice Save koja je iz Ivanić Kloštra odnijela sva tri boda.

Utakmice između Dugog Sela i Vrbovca su oduvijek bile više od derbija, a u zadnjih nekoliko sezona su i odlučivale o pobjedniku prvenstva. Vrlo se dobro poznaju momčadi pa je teško nešto sakriti na taktičkom planu. U zadnjih nekoliko prvenstava Dugo Selo je nepremostiva prepreka za Vrbovec na svom terenu pa se tako neugodna tradicija po Vrbovčane nastavila i ovaj puta. Doduše, Vrbovec je poveo preko Tomislava Pajsara koji je realizirao kazneni udarac. Ozljeda Tomislava Borovčaka koju je doživio u prvom poluvremenu poremetila je igračku koncepciju Vrbovčana u nastavku igre. Dugo Selo je izjednačilo u 46. minuti jer je Dino Ivančević postigao prekrasan zgoditak iz slobodnog udarca s 25 u same rašlje. Domaćin je potom kaznio pogrešku gostujuće obrane i preokrenuo rezultat u 55. minuti, a strijelac je bio Josip Jularić Jopa. Sudac Stanić je u 57. minuti dodijelio drugi žuti karton Zvonimiru Paviću pa je Dugo Selo imalo brojčanu prednost. Domaćin je povećao prednost u 61. minuti preko Sandra Antunovića. Drago Papa je postigao efektan zgoditak u 76. minuti za goste. U samom finišu utakmice Velibor Vujić postavlja konačni rezultat Dugo Selo – Vrbovec 4:2. Na kraju kad se sve zbroji zaslužena pobjeda domaćina koji su svoje prigode realizirali dok su gosti svoje šanse olako promašivali. Nakon derbija Dugo Selo je i dalje jedina neporažena momčad u jesenskom dijelu koja je zasjela na prvo mjesto dok je Vrbovec doživio prvi poraz i pao na treće mjesto.

Rugvica Sava je iznenadila domaći Kloštar i na krilima Igora Ištvanića zasluženo ostvarila pobjedu. Upravo je Ištvanić doveo goste u rezultatsku prednost u 21. minuti. Na početku drugog poluvremena u 41. minuti Ivan Smolko je povećao gostujuće vodstvo. Sve domaće nade u mogući preokret pale su u vodu u 62. minuti kad je Damir Strinavić i po treći put zatresao domaću mrežu. Ištvanić je zabio u 68. minuti svoj drugi, a četvrti zgoditak za Rugvicu Savu i za pobjedu 4:0 protiv Kloštra. Rugvičani su tako potvrdili da s Dugim Selom nisu u prošlom kolu slučajno odigrali 2:2, nego kada se poslože da postaju respektabilna momčad za svakog protivnika.

Strmec i Lonja imaju svoje dugogodišnje rivalstvo koje je nastavljeno i u sadašnjim susretima. Ivica Krofak zabio je gol u 33. minuti za vodstvo Strmca. Iskusni strijelac i tata Branko Maksimović poravnao je rezultat u 45. minuti. I baš kada su gosti pomislili da su se vratili u utakmicu, minutu kasnije Anto Katić je ponovo vratio prednost na stranu domaćina. Onda je na scenu stupio gostujući golgeter i sin Igor Maksimović koji je u 52. minuti izjednačio rezultat. U samoj završnici gosti nisu izdržali domaće napade pa je Željko Bedeković po treći puta doveo Strmec u vodstvo u 68. minuti. Anto Katić je u 77. minuti pokazao svoj talent za postizanje golova, a iskusni lisac Zdravko Nizek je dočekao svoju priliku i po peti puta poentirao za domaćina. Strmec i Lonja su odigrali kvalitetnu utakmicu u kojoj je pobjeda zasluženu pripala domaćinu rezultatom 5:2. Ovom pobjedom Strmec se vinuo na drugo mjesto i potvrdio da će igrati jednu od ključnih uloga u ovom prvenstvu.

Zelina je ostvarila i drugu gostujuću pobjedu protiv Rakovca i to u velikom stilu rezultatom 7:0. Hil Nokaj doveo je goste u vodstvo u 14. minuti, a sve je bilo riješeno već nakon 24. minute jer je Zelina vodila rezultatom 4:0. Najbolji igrač utakmice Marko Vuković je zabijao golove u 18., 24. i 70. minuti. Još su se u gostujuće strijelce upisali Antonio Stojanović u 24., Said Rekić u 37. i Ivan Dropučić u 67. minuti. Zahuktala se Zelina pa sada u 10. kolu dočekuje lidera Dugo Selo. Rakovec se očito previše potrošio i slavio 6. listopada 2022. godine u odgođenom 7. kolu u pobjedi protiv Rugvice Save 4:2. Stoga su Rakovčani ostali bez snage i glasa pa su protiv Zeline pali bez ispaljenog metka.

Na krilima dvostrukih strijelaca Tina Viteza i Nikole Zorje sva tri boda iz Dubrave su završila u Vezišću. Tin Vitez je bio strijelac u 14. minuti za goste, a Ivan Turk je poravnao rezultat u 21. minuti. Nikola Zorja je ponovo vratio prednost u korist Milke Trnine u 25. minuti. U drugom poluvremenu su Vitez u 48. i Zorja u 78. pogađali mrežu domaćina. Dubrava nikako da sredi svoje redove pa trpi gubitak bodova i na svojem terenu. S druge strane veterani Milke Trnine su iznenadili dobrom igrom i efikasnošću pa su Dubravu napustili pjevajući…

Utakmica između Sloge i Donje Zeline je u Cometu HNS-a evidentirana kao pobjeda domaćina 4:1, ali bez navedenih strijelaca!?

U devetom kolu bila je slobodna Žabnica.

Poredak: 1. Dugo Selo 20, 2. Strmec 19, 3. Vrbovec 18, 4. Žabnica 16, 5. Sloga 13, 6. Kloštar 10, 7. Rugvica Sava 10, 8. Zelina 9, 9. Lonja9, 10. Milka Trnina 9, 11. Rakovec 5, 12. Dubrava 4, 13. Donja Zelina 2.

Strijelci:

14 Vujić Velibor (NK Dugo Selo)

9 Horvatić Siniša (NK Žabnica)

8 Jurić Marinko (NK Žabnica)

7 Katić Anto (NK Strmec)

6 Borovčak Tomislav (NK Vrbovec), Nizek Zdravko (NK Strmec) i Vitez Tin (1 KU) (NK Milka Trnina)

5 Funtak Danijel (NK Žabnica), Ištvanić Igor (NK Rugvica Sava), Papa Drago (NK Vrbovec), Turk Ivan (NK Dubrava) i Višić Filip (NK Dugo Selo)

4 Kobaš Ivan (NK Vrbovec), Kralj Josip (NK Lonja), Lončarić Hrvoje (NK Vrbovec), Nokaj Hil (NK Zelina), Vidak Ivica (1 KU) (NK Donja Zelina) i Žertuš Dalibor (NK Sloga Križ)

3 Ferberuš Davor (1 KU) (NK Dubrava), Havojić Ivica (NK Strmec), Kiš Ivan (NK Dugo Selo), Mikovčić Mario (NK Lonja), Milanović Dalibor (NK Rakovec), Pleteš Vjekoslav (NK Sloga Križ), Salopek Ivica (1 KU) (NK Lonja), Stojanović Antonio (NK Zelina) i Vrcić Mato (NK Lonja)

2 Bilić Rade (NK Dugo Selo), Delić Igor (NK Lonja), Devčić Dino (NK Milka Trnina), Dorić Berislav (NK Zelina), Dujmić Nikola (NK Vrbovec), Hribar Ivan (NK Vrbovec), Jularić Josip (NK Dugo Selo), Kalinski Branko (NK Rakovec), Kovačić Sandi (NK Dubrava), Kranjec Dario (NK Strmec), Krivan Zoran (NK Dubrava), Labudović Ivan (NK Strmec), Leboš Ivan (NK Dubrava), Liber Renato (1 KU) (NK Kloštar), Mahnet Damir (NK Strmec), Mahnet Dražen (NK Strmec), Mazur Darko (NK Kloštar), Muretić Ivica (NK Lonja), Sekulić Igor (NK Rugvica Sava), Tomičić Mario (NK Dugo Selo), Tuković Matija (NK Strmec) i Vorel Zoran (NK Sloga Križ)

1 Arifović Antonio (NK Vrbovec), Badenić Mario (NK Vrbovec), Barišić Mihajel (NK Dugo Selo), Bedeković Željko (NK Strmec), Bradić Tihomir (NK Dubrava), Burec Tomislav (NK Vrbovec), Ćosić Tvrtko (NK Kloštar), Čuković Slobodan (NK Rakovec), Grgić Goran (NK Dubrava), Grgić Tomislav (NK Dubrava), Horvatinović Damir (NK Lonja), Husnjak Mario (NK Žabnica), Ivoš Ivan (1 KU) (NK Sloga Križ), Kosik Martin (NK Žabnica), Krapec Darko (NK Dugo Selo), Magdić Marko (NK Sloga Križ), Maksimović Branko (NK Lonja), Maksimović Igor (NK Lonja), Margetić Tomislav (NK Zelina), Oroz Filip (NK Lonja), Palikuća Nikola (NK Žabnica), Pušeljić Tomislav (NK Donja Zelina), Renić Stipe (NK Kloštar), Rumenčić Nevenko (NK Rugvica Sava), Rusan Danko (NK Rakovec), Šalamun Stjepan (NK Žabnica), Šimek Marko (NK Žabnica), Smolko Ivan (NK Rugvica Sava), Sokolić Damir (NK Sloga Križ), Stojčević Borivoj (NK Milka Trnina), Strinavić Damir (NK Rugvica Sava), Tomaj Vilson (NK Kloštar), Trcak Tomislav (NK Strmec), Trcak Dražen (NK Strmec) Vrabec Tomislav (NK Rugvica Sava), Žganec Ivan (NK Žabnica) i Zorja Nikola (1 KU) (NK Milka Trnina)

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime