Dugo Selo pobijedilo Žabnicu i sve je bliže naslovu

0
Komunalac add
  1. KOLO VNL ISTOK PRVENSTVO 2021./22.

Dugo Selo sve je bliže novom naslovu jer je u 19. kolu u derbiju slavilo protiv Žabnice. Zelinčani pobjeđuju sve pred sobom, a ovaj puta su bili bolji od ekipe Milke Trnina u Vezišću. Lonja se vratila nakon posta na pobjedničke staze protiv Dubrave. U Križu se teško osvajaju bodovi, a to su osjetili i na svojoj koži igrači Strmca koji su doživjeli poraz protiv Sloge. Iz Rakovca sva tri boda otputovala u Donju Zelinu. U Ivanić Kloštru je postignuto čak 10 pogodaka, a pobjeda pripala Kloštru protiv gostiju iz Rugvice.

Derbi kola između Dugog Sela i Žabnice završio je pobjedom domaćina. Najbolji igrač utakmice i trostruki strijelac Velibor Vujić je sam riješio pitanje derbija. No, utakmica se lomila tek u drugom poluvremenu. Velibor Vujić je zabio golove u 22., 60. 70. minuti i najzaslužniji je za novu pobjedu u nizu Dugog Sela koji se tako probio na drugo mjesto najboljih strijelaca lige. Novom pobjedom veterani Dugog Sela dokazuju da su najbolja momčad i da su zasluženo na prvom mjestu.

Lonja je nakon par poraza ponovo zasjela na pobjedničko postolje. Kad tata i sin Maksimović postižu golove nema zime za Lonju. Doduše, to je vrlo, vrlo rijetka situacija u kojoj su otac i sin strijelci u bilo kojoj veteranskoj momčadi i stoga svaka čast Branku i Igoru Maksimoviću koji u tandemu tresu protivničke mreže. Prvo poluvrijeme između Lonje i Dubrave završilo je rezultatom 2:1. U drugom poluvremenu su se raspucali strijelci obiju momčadi pa je na kraju Lonja pobijedila Dubravu rezultatom 5:3. Strijelci za Lonju bili su: Igor Maksimović 2, Igor Delić, Branko Maksimović i Denis Pavlović. Za Dubravu postigli su pogotke: Tomislav Okroša, Ivan Turk i Matija Šinogl. Nakon pobjede ponovo se vratio osmjeh i na trenersko lice Marijana Čokora jer je Lonja trenutno učvrstila svoju poziciju na 3. mjestu.

Utakmice između Sloge i Strmca su uvijek prštale kvalitetnom igrom i neizvjesnim rezultatima pa se to desilo i ovaj puta. Gosti iz Bedenice su poveli u 33. minuti preko Darija Kranjeca. Gostujuće vodstvo bilo je do 62. minute, a tada je Dubravko Blažinović poravnao rezultat. Sloga je do preokreta rezultata stigla u 74. minuti preko Roberta Bolešića, što je na kraju bilo dostatno za domaću pobjedu 2:1. Možda bi domaćin i prije osigurao pobjedu da je za Slogu igrao najbolji strijelac lige Dalibor Žertuš.

Zelinčani u proljetnom dijelu igraju kao nabrijani, kao da su im narasla „krila“ i najugodnije su iznenađenje u nastavku sezone. Nema dvojbe da momčad Zeline igra svako kolo sve bolje i kvalitetnije i nije čudo što ruši svoje protivnike. Zelina se u Vezišću nametnula kao bolja momčad od samog početka koja je na kraju i zasluženo pobijedila Milku Trnina rezultatom 5:1. U zelinskim redovima u strijelce su se upisali: Marko Vuković 2, Toni Grabovac, Hil Nokaj i Said Rakić. Za domaćine gol je zabio Dario Peršun. Ovo pobjedom Zelina je pronašla svoje mjesto u zlatnoj sredini s tendencijama prema gornjem dijelu tablice.

U Rakovcu nema ništa novog iz kojeg gosti i dalje odnose bodove pa nije čudno što Rakovčani nose epitet fenjeraša. Prema tome Donja Zelina je samo objeručke iskoristila tu činjenicu i postigla uvjerljivu pobjedu 5:0. Za trijumf Donje Zeline najzaslužniji je trostruki strijelac Anto Katić, a po jedan zgoditak postigli su Miro Blažić i Tihomir Kocek.

Sigurno najljepša utakmica za gledatelje je odigrana u Ivanić Kloštru u kojem je Kloštar protiv momčadi Rugvice Save 1976 slavio rezultatom 6:4. Obje ekipe su sve svoje najbolje adute stavili u napad dok su obrane bile popusne kao švicarski sir. Pune ruke posla imao je i sudac Tomislav Tadijanović koji je morao u svoju tekicu upisati 10 golova. Stoga svaka čast veteranima iz Ivanić Kloštra i Rugvice koji su igrali za gol više i tome podredili taktičku igru tijekom cijele utakmice. Za Kloštar su bili strijelci: Branko Brezovečki 2, Vilson Tomaj 2, Mato Marčinković, Jadranko Pongrac i Stevo Radojčić. Kod gostiju bili su raspoloženi slijedeći strijelci: Tomislav Vrabec 2, Marko Legvard i Mladen Valaško.

U 19. kolu bili su slobodni veterani Vrbovca.

Poredak: 1. Dugo Selo49, 2. Vrbovec41, 3. Lonja34, 4. Žabnica 30, 5. Sloga 29., 6. Strmec 28, 7. Zelina 23, 8.Dubrava 22, 9. Donja Zelina 21, 10. Kloštar 16, 11. Rugvica Sava 1976 10, 12. Millka Trnina 10, 13. Rakovec7.

Strijelci prema Comet sustavu:

24 Žertuš Dalibor (3 KU) (NK Sloga Križ)

17 Vujić Velibor (3 KU) (NK Dugo Selo)

16 Vitez Tin (1 KU) (NK Milka Trnina)

15 Horvatić Siniša (NK Žabnica), Lončarić Hrvoje (5 KU) (NK Žabnica), Turk Ivan (1 KU) (NK Dubrava) i Višić Filip (NK Dugo Selo)

14 Jurić Marinko (NK Žabnica)

12 Katić Anto (NK Donja Zelina)

10 Ivančević Dino (NK Dugo Selo), Vidak Ivica (3 KU) (NK Zelina) i Vrabec Tomislav (NK Rugvica Sava 1976)

9 Ferberuš Davor (NK Dubrava), Jambrečina Dražen (NK Vrbovec), Krapec Darko (NK Dugo Selo), Nizek Zdravko (NK Strmec) i Nokaj Hil (NK Zelina)

8 Arifović Antonio (NK Vrbovec)

7 Jularić Josip (NK Dugo Selo), Maksimović Igor (NK Lonja) i Tomaj Vilson (NK Kloštar)

6 Brezovečki Branko (NK Kloštar), Franjić Ivica (NK Dugo Selo), Kobaš Ivan (NK Vrbovec), Kralj Josip (NK Lonja), Opačak Luka (NK Lonja),  Oroz Filip (NK Lonja), Rusan Danko (NK Rakovec) i Tomičić Mario (NK Dugo Selo)

5 Havojić Ivica (NK Strmec), Mazur Darko (NK Kloštar), Pavlović Denis (3 KU) (NK Lonja), Pleteš Vjekoslav (NK Sloga Križ) i Salopek Ivica (1 KU) (NK Lonja)

4 Baček Dražen (1 KU) (NK Rakovec), Badenić Mario (NK Vrbovec), Blažinović Dubravko (NK Sloga Križ), Funtak Danijel (2 KU) (NK Žabnica), Grežina Neven (NK Vrbovec), Kovačić Nenad (NK Milka Trnina), Kranjec Dario (NK Strmec), Krofak Ivica (NK Strmec), Labudović Ivan (NK Donja Zelina),Marčinković Mato (NK Kloštar), Mladen Davor (1 KU) (NK Dubrava), Okroša Tomislav (NK Dubrava), Pajsar Tomislav (1 KU) (NK Vrbovec), Peršun Dario (NK Milka Trnina), Spajić Ivan (NK Vrbovec) i Vorel Zoran (NK Sloga Križ)

3 Đerek Josip (NK Sloga Križ), Ferek Mladen (NK Milka Trnina), Kocek Tihomir (NK Donja Zelina), Kosak Ivica (NK Dugo Selo),Legvard Marko (NK Rugvica Sava 1976), Margetić Tomislav (NK Zelina), Mikovčić Mario (NK Lonja), Palešić Kristijan (NK Rugvica Sava 1976), Posavec Tomislav (NK Vrbovec), Pušeljić Tomislav (1 KU) (NK Donja Zelina), Sičaja Stipo (NK Žabnica), Šimek Marko (NK Žabnica), Solarić Hrvoje (1 KU) (NK Lonja), Spajić Kristijan (NK Vrbovec), Topalović Anto (NK Lonja), Valaško Mladen (NK Rugvica Sava 1976), Vrcić Mato (NK Lonja) itd.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime