Dugo Selo osvojilo tri boda u Lonjici, a Sloga u Rakovcu

0
Komunalac add

U odgođenoj utakmici 13. kola VNL NS Dugo Selo između Rakovca i Sloge pobjeda je zasluženo pripala gostima iz Križa. Sloga je povela u 29. minuti poslije prodora supersoničnog Tomića po desnom boku, koji je vratio povratnu loptu, koju je Josip Šlibar s 5 m pospremio u domaću mrežu. Na početku drugog poluvremena u 42. minuti Marinić se probio pored dvojice domaćih igrača i asistirao Zoranu Vagneru koji je postigao gol za povećanje gostujućeg vodstva. U 70. minuti Vitez je snažno tukao s 30 m, vratar Tvorić obranio udarac, a odbijenu loptu Marko Zohar poslao iz blizine u domaći gol za pobjedu Sloge 3:0. Junak utakmice bio je neuhvatljivi Josip Tomić koji je neumoljivo jurišao prema domaćim vratima, kojega nije mogla zaustaviti cijela momčad Rakovca niti pomoću lasa. Nije da Rakovec nije imao svoje prigode jer su opasno prijetili Željko Grežina, Goran Novoselec, Darko Jendriš i Slaven Papa, ali njihovi udarci nisu bili precizni ili je njihove prijetnje otklonio vratar Koletić. I dok su slogaši igrali racionalno, taktički mudro i disciplinirano, Rakovčani su igrali svaki za sebe i kontra svake veteranske logike. Ipak posebne pohvale ove utakmice zaslužuju veterani rođeni 1949. godine, Vid Tvorić iz Rakovca i Matija Majer iz Sloge, koji su ujedno i najstariji igrači veteranske lige NS Dugo Selo. Upravo su Majer i Tvorić pravi ambasadori veteranskog nogometa i promotori sportske rekreacije sportaša treće životne dobi, koji proživljavaju „treću mladost“ u osmom desetljeću života.

U zaostaloj utakmici 14. kola između Lonje i Dugog Sela nije bilo iznenađenja jer je lider Dugo Selo zabilježilo pobjedu u jednoj čvrstoj, borbenoj i kvalitetnoj utakmici. No, nije Dugo Selo lako došlo do trijumfa u derbiju u Lonjici jer su i nogometaši Lonje imali svoje prigode koje nisu iskoristili. Iako su gosti imali laganu inicijativu prvo poluvrijeme je završilo bez zgoditaka. Prvi pogodak za Dugo Selo postigao je Stanko Slišković u 50. minuti koji je otvorio put gostujuće pobjede. Sve dileme u vezi pobjednika riješio je Filip Višić golovima u samoj utakmici u 76. i 79. minuti koji je ponovo bio najzaslužniji za još jedan trijumf Dugog Sela. Voditelj Dugog Sela Tomislav Slišković je nakon slavlja u Lonjici zadovoljno konstatirao da je uspješno prebrođeno još jedno teško i neugodno gostovanje u borbi za naslov prvaka.

Utakmica 9. kola između Žabnice i Milke Trnine registrirana je 3:0 u korist domaćina, kao i utakmica 11. kola između Strmca i Kloštra koja je riješena u korist Bedeničana 3:0.

Poredak: 1. Dugo Selo 45, Vrbovec41, 3. Žabnica 40, 4. Lonja 33, 5. Strmec 31, 6. Sloga 24, 7. Zelina 20, 8. Rugvica Sava 1976 15, 9. Dubrava 9, 10. Rakovec 8, 11. Milka Trnina 6, 12. Kloštar 4.

Strijelci: 18 Horvatić Siniša (NK Žabnica), 17 Arifović Antonio (3 KU) (NK Vrbovec) i Žertuš Dalibor (1 KU) (NK Sloga Križ), 16 Nokaj Hil (NK Zelina), 13 Nizek Zdravko (NK Strmec), 10 Turk Ivan (NK Dubrava), 9 Franjić Ivica (NK Dugo Selo) Kralj Josip (1 KU) (NK Lonja), Višić Filip (NK Dugo Selo) i Vitez Tin (NK Milka Trnina), 8 Badenić Mario (NK Vrbovec) Lončarić Hrvoje (NK Žabnica) Šinogl Matija (NK Dubrava) i Spajić Ivan (NK Rakovec), 7 Pajsar Tomislav (1 KU) (NK Vrbovec) Radotović Željko (NK Rakovec) Vrcić Mato (1 KU) (NK Lonja) i Vrtar Mladen (NK Žabnica) itd.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime