Dugo Selo osvojilo titulu s rekordna 24. trijumfa

0
Komunalac add

26. KOLO VNL ISTOK PRVENSTVO 2023./24.

Završilo je VNL Istok 2023./24. koje će biti zapamćeno po tome da su ga veterani Dugog Sela osvojili bez izgubljenog boda, a opet je najbolji strijelac lige Velibor Vujić. Dugo Selo je ostvarilo rekordnu 24. pobjedu u Gradecu protiv najvećeg rivala Vrbovca koji je osvojio 2. mjesto. Zelina je visokom pobjedom protiv fenjeraša Slobode potvrdila 3. mjesto. Strmec je nanio teški poraz Milki Trnini za 4. poziciju. Lonja je za zelenim stolom dobila 3 boda protiv Sloge za 6. mjesto dok je Sloga sezona okončala na 7. poziciji. Dubrava je završila sezonu pobjedom protiv Rakovca. Kloštar je doživio šok od Donje Zeline koja je osvojila sva tri boda. Bilo je to kolo u kojem su domaći, kao i gosti pobijedili u tri navrata. Slobodni su bili veterani Rugvice Save.

Derbi između Vrbovca i Dugog Sela igrao se u Gradecu na igralištu NK Slobode radi međusobnog prestiža jer su Dugoselci već ranije osvojili prvenstvo. I dok je Vrbovec želio okončati pobjedom nad novim prvakom, Dugo Selo je u derbiju htjelo potvrditi već ranije osvojenu titulu bez izgubljenog boda. Na kraju je Dugo selo zasluženo pobijedilo Vrbovec rezultatom 5:2. Prvo ime derbija bio je neumoljivi Velibor Vujić koji je u tri navrata pogađao vrbovečka vrata, a po jednom Dino Ivančević i Zoran Kelečić koji je postigao autogol. Kod Vrbovca je bio na visini zadatka dvostruki strijelac Tomislav Borovčak. Dugo Selo je u sezoni 2023./24. postiglo tri rekorda koja će se teško nadmašiti. Dugo Selo je u 24. kola postiglo rekordne 24. pobjede i osvojilo 72 boda. To do sada nije nikada nikome uspjelo od formiranja veteranske lige u istočnom dijelu Zagrebačke županije da netko osvoji prvenstvo bez izgubljenog boda. Drugi rekord je postavljen da je naslov osvojen uz rekordnu gol razliku 149:13. Veterani Dugog Sela su zabili po utakmici u prosjeku 6,2 pogotka i primili 0,54 gola po susretu. I ako se k tome pribroji i treći rekord da je atomski napadač Velibor Vujić u sezoni u 50 navrata pogađao protivničke mreže, onda je to nevjerojatnoprvenstvo koja će u sportskim analima Dugog Sela biti upisana zlatnim slovima. Naime, Vujić je postigao sam jednu trećinu svih pogodaka za Dugo Selo, a uz njega najbolji su napadači Dino Ivančević (15), Ivan Višić (14), Boris Cvijanović (11) itd.

Viceprvak Vrbovec je u 24. kola ostvario 19 pobjeda, dvije utakmice odigrao neodlučeno i doživio tri poraza uz gol razliku 103:29. Ove sezone Vrbovec je imao igračkih problema jer je pojedine utakmice igrao samo s 11 veterana, kao što je bilo i u 26. kolu protiv prvaka Dugog Sela. Ukoliko Vrbovčani žele ozbiljno konkurirati Dugom Selu u idućoj sezoni trebaju se ozbiljno i funkcionalno reorganizirati jer s druge strane sve više i ozbiljnije prijete veterani Zeline i Strmca. Najbolji strijelci kod Vrbovca bili su: Antonio Arifović (23), Tomislav Borovčak (17) te Mario Badenić (10) i Nikola Dujmić (10) itd.

Sloboda je u zadnjem kolu ugostila Zelinu koja se baš nije milostivo ponijela prema domaćinima jer je utakmica okončana rezultatom 3:10. Naime, peterostruki strijelac Hil Nokaj i četverostruki strijelac Mario Zmazek su bez milosti pogađali domaću mrežu, a još su se u zelinske strijelce upisali: Toni Grabovac i kapetan Tomislav Margetić. Kod domaćina pogotke su postigli Josip Kramar 2 i Goran Hazulin. Nema dvojbe da Zelina unazad par sezona podiže svoju igračku kvalitetu pa nije nemoguće da se u idućem prvenstvu izravno uključi u borbu za prvaka. Prvi zelinski strijelac je Hil Nokaj (9), a slijede: Mario Zmazek (19), Antonio Stojanović (16), Ivica Jakopic (14) itd. Fenjeraš Sloboda nije bila toliko loša na terenu koliko joj je sportska sreća okrenula leđa. No, u svakom slučaju s puno više iskustva bit će i bolja rezultatska sezona za Slobodu u idućem prvenstvu. Glavni napadači Slobode bili su: Mario Husnjak i Josip Kramar koji su postigli po 6 pogodaka.

Strmec je isto tako bio nemilosrdan protiv sastava Milke Trnine kojeg je deklasirao i slavio visoku pobjedu 10:1. Bedenički poslovođa Željko Bedeković je čak u 8 navrata pogodio gostujuću mrežu, a to su još učinili Mario Čehulić i Damir Bukovec. Za goste iz Vezišća počasni gol je dao Marijan Zorja. Željko Bedeković je bio pravi poslovođa na terenu, ali i glavni strijelac Strmca koji je zabio 48 golova, što znači 2 pogotka po utakmici. Uz Bedkovića najviše su pogađali protivnička vrata: Zdravko Nizek (13), te Ivica Havojić (9), Damir Mahnet (9) itd. Strmec zatvara krug 4 najkvalitetnije momčadi, a s dva ili tri kvalitetna pojačanja imaju momčad i za sam vrh. Milka Trnina je završila sezonu na 8. mjestu, a glavni strijelac je bio Tin Vitez s 12 pogodaka.

Utakmica između Lonje i Sloge je registrirana u korist domaćina 3:0 jer gosti iz Križa nisu doputovali na utakmicu. Lonja je prvenstvo završio na 5. mjestu, ali za nešto višu poziciju nije se imalo snage. Prvi strijelac Lonje bio je Filip Oroz (18) pa slijede Ivica Salopek (12), Igor Delić (6) itd. Sloga već godinama spada u momčadi zlatne sredine koja u Križu teško gubi bodove, ali u gostima nema kontinuitet dobrih igara pa je 6. mjesto rezultatska stvarnost.

Susret između Dubrave i Rakovca je završio rezultatom 3:2. Dubravci su prvo poluvrijeme okončali rezultatom 3:0. Za domaćina su postigli pogotke Tihomir Bradić i Denis Petković. U nastavku se Rakovec probudio pa je preko Branka Bešena i Slavena Pape smanjio domaći prednost. Međutim, za nešto više gosti više nisu imali snage pa je Dubrava na kraju osvojila sva tri boda. Dubravci su imali previše posrtanja na domaćem terenu pa nisu mogli više od 9. mjesta. Glavni strijelac Dubrave je bio Ivan Turk Ivan s 9 golova. Rakovčani su dobro krenuli u jesenskom dijelu, ali su kasnije podbacili napadači pa su prvenstvo završili na 11. mjestu. Prvi strijelac Rakovca bio je Ivan Porkulabić koji je postigao 7 zgoditaka.

Kloštar je doživio neugodan poraz od Donje Zeline 2:4. Neven Guštović je šokirao domaćina u 24. minuti jer je pogodio domaća vrata. Kloštar nije mogao nikako povezati svoje redove ni u drugom poluvremenu pa je Ivan Nikešić povećao gostujuću prednost u 50. minuti. Tri minute kasnije Vlado Petras je još više podigao vodstvo, a Neven Guštović u 67. minuti i po četvrti puta zatresao domaću mrežu. U samoj završnici dolazi do opuštanja u igri gostiju pa su Jasmin Hodžić u 73. i Matija Vlašić u 76. minuti uspjeli ublažiti poraz. Kloštar je imao velike oscilacije tijekom prvenstva pa je 10. mjesto stvarnost za veterane iz Kloštra Ivanića. Za Kloštar je najviše puta tresao suparničke mreže Jasmin Hodžić (16). Donja Zelina je znala iznenaditi i osvajati bodove na gostovanjima, ali su neočekivano posrtali na domaćim utakmicama pa je završila sezonu na 12. mjestu. Najopasniji napadač Donje Zeline bio je Tomislav Pušeljić sa 7 golova.

Rezultati odgođenih utakmica 24. kola koje su odigrane 6. lipnja: Rakovec – Rugvica Sava 1:3 (Darko Jendriš / Michael Fišter, Marko Petek, Ivan Smolko) i Sloboda – Milka Trnina 3:0.

Poredak: 1. Dugo Selo 69, 2. Vrbovec 59, 3. Zelina 56, 4. Strmec 54,5. Lonja 43, 6. Sloga 34, 7. Rugvica Sava 29, 8. Milka Trnina 25, 9. Dubrava 20, 10. Kloštar 18, 11. Rakovec 16, 12. Donja Zelina 14, 13. Sloboda 10.

Glavna bitka za najboljeg strijelaca bila je riješena tek u 26. kolu, a odvijala se između Velibora Vujića i Željka Bedekovića. Na kraju je Velibor Vujić obranio naslov najboljeg strijelaca u ovogodišnjem prvenstvu jer je zabio nevjerojatnih 50 golova. Vujić je u prosjeku po utakmici postigao 2,08 pogotka. U prošlom prvenstvu 2022./23. zabio je 33 gola, a u sezoni 2021./22. postigao je 34 gola. Velibor Vujić i Željko Bedeković su zajedno postigli 98 pogodaka, odnosno više od 8 momčadi lige. Kakav bi to pakleni i ubitačni tandem bio da igraju u istoj ekipi!?

Strijelci:

50 Vujić Velibor (2 KU) (NK Dugo Selo)

48 Bedeković Željko (3 KU) (NK Strmec)

28 Nokaj Hil (NK Zelina)

23 Arifović Antonio (4 KU) (NK Vrbovec)

19 Zmazek Mario (NK Zelina)

18 Oroz Filip (NK Lonja)

17 Borovčak Tomislav (NK Vrbovec) i Žertuš Dalibor (2 KU) (NK Sloga Križ)

16 Hodžić Jasmin (NK Kloštar) i Stojanović Antonio (NK Zelina)

15 Ivančević Dino (NK Dugo Selo) iSmolko Ivan (1 KU) (NK Rugvica Sava)

14 Jakopic Ivica (NK Zelina) i Višić Filip (NK Dugo Selo)

13 Nizek Zdravko (NK Strmec)

12 Salopek Ivica (NK Lonja) i Vitez Tin (NK Milka Trnina)

11 Cvijanović Boris (NK Dugo Selo)

10 Badenić Mario (NK Vrbovec), Dujmić Nikola (NK Vrbovec), Krapec Darko (NK Dugo Selo) i Tulić Ivan (NK Dugo Selo)

9 Havojić Ivica (NK Strmec), Mahnet Damir (NK Strmec) i Turk Ivan (NK Dubrava)

8 Tomičić Mario (NK Dugo Selo)

7 Bilić Rade (NK Dugo Selo), Porkulabić Ivan (NK Rakovec) i Pušeljić Tomislav (NK Donja Zelina)

6 Bradić Tihomir (2 KU) (NK Dubrava), Delić Igor (NK Lonja), Guštović Neven (NK Donja Zelina), Hezonja Zoran (4 KU) (NK Donja Zelina), Husnjak Mario (NK Sloboda Gradec), Jendriš Darko (NK Rakovec), Kramar Josip (1 KU) (NK Sloboda Gradec), Petek Marko (NK Rugvica Sava) i Zorja Marijan (NK Milka Trnina)

5 Bešen Branko (NK Rakovec), Bradić Željko (2 KU) (NK Milka Trnina), Fišter Michael (NK Rugvica Sava), Havojić Dražen (NK Strmec), Hribar Ivan (NK Vrbovec), Kobaš Ivan (NK Vrbovec), Okroša Tomislav (NK Dubrava), Strinavić Damir (NK Rugvica Sava) i Zorja Nikola (NK Milka Trnina)

4 Petković Denis (NK Dubrava), Banovec Danijel (NK Lonja), Đerek Josip (NK Sloga Križ), Ferberuš Davor (1 KU) (NK Dubrava), Fišter Ivica (NK Rugvica Sava), Funtak Danijel (1 KU) (NK Sloboda Gradec), Gambiroža Žarko (NK Sloga Križ), Grabovac Toni (NK Zelina), Katić Anto (NK Strmec), Leboš Ivan (NK Dubrava), Maksimović Branko (1 KU) (NK Lonja), Peršun Dario (NK Milka Trnina), Pleteš Vjekoslav (NK Sloga Križ), Ratkajec Željko (NK Zelina), Šimek Marko (NK Sloboda Gradec), Šlibar Josip (NK Sloga Križ), Šoštarić Stjepan (NK Sloga Križ), Špoljarec Krešimir (NK Rugvica Sava), Topić Tomislav (NK Donja Zelina) ,Vorel Zoran (NK Sloga Križ), Žagar Ivan (NK Zelina) i Zorić Zoran (NK Rugvica Sava)

3 Antolković Mario (NK Strmec), Baček Dražen (1 KU) (NK Rakovec), Barišić Josip (NK Rugvica Sava), Boroša Juraj (NK Donja Zelina), Duvnjak Ante (NK Lonja), Džombić Adnan (NK Rugvica Sava), Grgić Goran (NK Dubrava), Korman Goran (NK Sloga Križ), Kralj Josip (NK Lonja), Kukavica Ivor (NK Dugo Selo), Kuzmić Željko (NK Strmec), Maksimović Igor (NK Lonja), Matulić Tomislav (NK Dubrava), Mazur Darko (NK Kloštar), Nuši Gjani (NK Dugo Selo), Rumenčić Nevenko (3 KU) (NK Rugvica Sava), Sekulić Igor (1 KU) (NK Rugvica Sava), Tuković Matija (NK Strmec), Vrcić Mato (NK Lonja) i Vuković Marko (NK Zelina)

2 Akalović Damir (NK Kloštar), Ambrušec Matija (NK Sloboda Gradec), Barišić Mihajel (NK Dugo Selo), Bilandžija Josip (NK Kloštar), Blažinović Tomo (NK Milka Trnina), Bukovec Damir (NK Strmec), Burec Tomislav (NK Vrbovec), Čukulin Tomislav (NK Vrbovec), Dananić Željko (NK Zelina), Filipović Željko (NK Zelina), Grežina Neven (NK Vrbovec), Jaković Srećko (NK Rakovec), Jovan Tomislav (NK Milka Trnina), Kalinski Branko (NK Rakovec), Karašić Nikica (1 KU) (NK Sloga Križ), Kiš Ivan (NK Dugo Selo), Košutić Ivan (NK Milka Trnina), Krofak Ivica (NK Strmec), Magdić Marko (NK Sloga Križ), Marčinković Mato (1 KU) (NK Kloštar), Margetić Tomislav (NK Zelina), Marinić Siniša (NK Milka Trnina), Papa Drago (NK Vrbovec), Petras Vlado (NK Donja Zelina), Slivar Željko (NK Milka Trnina), Spajić Ivan (NK Vrbovec), Stjepanović Marko (NK Sloboda Gradec), Stojčević Borivoj (NK Milka Trnina), Sviben Nikola (NK Strmec), Tkalec Ivan (NK Sloboda Gradec), Vitez Denis (NK Sloga Križ) i Vrbić Matija (1 KU) (NK Kloštar)

1 Blažić Miro (NK Donja Zelina), Granoša Goran (NK Lonja), Klarić Ante (NK Vrbovec), Palikuća Nikola (1 KU) (NK Rakovec), Rušec Marijo (NK Dubrava), Antunović Sandro (NK Dugo Selo), Badenić Ivica (NK Vrbovec), Baković Ivo (1 KU) (NK Vrbovec), Bokun Tomislav (NK Kloštar), Bolešić Robert (NK Sloga Križ), Bosankić Tomislav (NK Sloga Križ), Brezarić Stjepan Zdenko (NK Vrbovec), Brezovečki Branko (NK Kloštar), Cazin Dražen (NK Sloga Križ), Čegec Ivica (NK Rakovec), Čehulić Mario (NK Strmec), Cindarić Alen (NK Sloboda Gradec), Čuk Mario (NK Donja Zelina), Čuljak Ante (NK Donja Zelina), Dimović Zdenko (NK Vrbovec), Forgač Krešimir (NK Vrbovec), Franjić Ivica (NK Dugo Selo), Gegić Josip (NK Rakovec), Gjurašin Igor (NK Zelina), Grgić Tomislav (NK Dubrava), Hazulin Goran (1 KU) (NK Sloboda Gradec), Hudiluk Dražen (NK Donja Zelina), Jakupović Sanel (NK Kloštar), Jendriš Branko (NK Rakovec), Jularić Josip (NK Dugo Selo), Kosak Ivica (NK Dugo Selo), Kosik Martin (NK Sloboda Gradec), Kovačić Goran (NK Rugvica Sava), Kralj Ivan (NK Zelina), Kralj Ivan (NK Lonja), Kudoić Ivan (1 KU) (NK Rakovec), Kudoić Matija (NK Rakovec), Kupinić Alen (NK Kloštar), Matić Ivan (NK Vrbovec), Mazur Mario (NK Kloštar),Mihalic Marijan (NK Strmec), Muretić Ivica (NK Lonja), Nikešić Ivan (NK Donja Zelina), Novoselec Goran (NK Rakovec), Ožanić Marijan (NK Sloboda Gradec), Papa Slaven (NK Rakovec), Papić Luka (NK Milka Trnina), Pavlović Denis (NK Lonja), Pecak Davor (NK Donja Zelina), Petrović Stevica (NK Rugvica Sava), Popović Marko (NK Kloštar), Prelec Darijo (NK Donja Zelina), Raič Thomas (NK Zelina), Raosavac Nenad (1 KU) (NK Dubrava), Reškovac Dragomir (NK Lonja), Rusan Danko (NK Rakovec), Šarić Hrvoje (NK Dugo Selo), Šarić Tomislav (NK Dugo Selo), Šarutančec Zoran (NK Donja Zelina), Sever Vladimir (NK Zelina), Šipura Mijo (NK Kloštar), Sokolić Hrvoje (NK Sloga Križ), Spajić Kristijan (NK Vrbovec), Srebačić Ivica (1 KU) (NK Milka Trnina), Tadić Zdenko (NK Sloboda Gradec), Tomičić Vlado (NK Dugo Selo), Trcak Dražen (NK Strmec), Treščec Dario (NK Vrbovec), Valaško Mladen (NK Lonja), Vodopijevac Robert (NK Donja Zelina) i Žigrović Marko (NK Zelina)

1 Autogol Blažić Miro (NK Donja Zelina), Granoša Goran (NK Lonja), Kašnar Damir (NK Kloštar),KelečićZoran (NK Vrbovec),Klarić Ante (NK Vrbovec), Koščević Dean (NK Dubrava), Palikuća Nikola (NK Rakovec), Pentavec Andrija (NK Donja Zelina), Petković Denis (NK Dubrava), Rušec Marijo (NK Dubrava) i Solarić Hrvoje (NK Lonja)

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime