Dugo Selo i Vrbovec ostali u borbi za naslov, a Žabnica otpala

0
Komunalac add

U 18. kolu VNL NS Dugo Selo derbi je pripao Vrbovcu protiv Žabnice koja je tako otpala od daljnje utrke za prvo mjesto. U borbi za naslov ostali su Dugo Selo koje je rutinski osvojilo nova tri boda protiv Kloštra i drugoplasirani Vrbovec. Zelina je s puno muke pobijedila Rakovec. Pobjede Rugvičana, Dubravaca i Bedeničana na gostovanjima u Križu, Vezišću i Lonjici.

Lider Dugo Selo nije ništa prepustilo slučaju protiv fenjeraša Kloštra, koje je zabilježilo očekivanu pobjedu. Danijel Radić je doveo u vodstvo domaćina u 23. minuti, a Filip Višić je zabio gol u 45. minuti za konačnih 2:0 za Dugo Selo. Rutinska pobjeda Dugog Sela koje je svakim kolom sve bliže osvajanju prvenstva.

Derbi 18. kola odigran je u Vrbovcu između drugoplasiranog Vrbovca i trećeplasirane Žabnice koji je na kraju zasluženo pripao domaćinu. Obje momčadi su iskazale zavidnu razinu kvalitetu i ritam igre, žustrinu, požrtvovnost, odlučnost te provedbu taktičke discipline koje se ne bi posramile mnoge momčadi I. ŽNL NS Zagrebačke županije. Derbi su bolje otvorili gosti koji su preko brzih napadača Hrvoja Lončarića, Mladena Vrtara, Nikole Palikuće i Siniše Horvatića stvarali prijetnje prema domaćim vratima. S druge strane nemir u obrambene gostujuće redove unosili su Ivica i Mario Badenić, Zvonimir Pavić, Antonio Arifović i Tomislav Pajsar. Udarac Ivice Badenića u 28. minuti iskosa s desne strane s 10 m izvrsno je obranio Andreas Medved. Veliku prigodu imao je Hrvoje Solarić u 35. minuti kada je iz gužve s 7 m tukao, ali je lopta završila u gostujućem bloku. Trenutak odluke u derbiju zbio se u 49. minuti. Arifović je izveo korner s lijeve strane, a Hrvoje Solarić najviše skočio na prvoj stativi i glavom zabio gol. Potom su se gosti maksimalno otvorili i do kraja utakmice vodila se žestoka i bespoštedna bitka za svaku loptu na sredini terena. Kod domaćina prednjačili su u beskopromisnoj borbi Pajsar, Pavić, Arifović i Ivica Badenić te kod Žabnice Horvatić, Rončević, Vrtar i Palikuća.

U žestokom sudaru sučelili su se Marijo Husnjak i Tomislav Čukulin, koji su se nakon ukazivanja pomoći svojih trenera Roberta Beline i Darka Potočića, muški vratili u igru. U neizvjesnoj i uzbudljivoj završnici Vrbovec je sačuvao minimalno vodstvo 1:0 i na kraju osvojio tri boda. Utakmica nije obilovala s velikim brojem izglednih prilika jer su obrane obiju momčadi bile čvrste, granitne i nepokolebljivo. Mada, prema prikazanoj igri i svim nogometnim parametrima, možda je neodlučen rezultat mogao biti i najrealniji, a opet Vrbovec je imao bolje šanse za pogotke pa je očito za nijansu i toliko bio bolji da zabilježi pobjedu. Sucu utakmice Bojanu Čerkezu nije bilo lako suditi, jer se natrčao kao da sudi seniorsku utakmicu, a zbog same brzine i žestine pojedinih duela, morao je umirujuće djelovati s ciljem smirivanja igračkih tenzija. Na kraju igrač utakmice je bio korpulentni stoper Hrvoje Solarić koji je odigrao maestralnu utakmicu, kako u obrambenim zadaćama tako i u ulozi napadača. Što se tiče trenera Potočića i Beline, sportski su vodili svoje momčadi i nakon utakmice se sportski pozdravili i čestitali svim igračima na izvrsno odigranoj utakmici. Sve nogometne tenzije bile su zaboravljene u „trećem poluvremenu“ u kojem se povela pjesma od strane veterana Žabnice koju su prihvatili vrbovečki veterani te je cjelokupno druženje proteklo u pravom sportskom ozračju.

U Lonjici između starih rivala Lonje i Strmca, prvo poluvrijeme proteklo je u rovovskoj borbi. Na početku drugog poluvremena gosti stižu do rezultatske prednosti u 42. minuti preko Ivice Havojića. Iskusni napadač Zdravko Nizek povećao je vodstvo u 66. minuti. U istoj minuti Branko Maksimović smanjuje rezultat. U dramatičnoj završnici Strmec je uspio sačuvati rezultat 2:1 i na kraju odnio sva tri boda u Bedenicu.

Goropadna Rugvica Sava 1976 nastavlja vrlo dobrim igrama i pobjedama, koja je ovaj puta nadigrala Slogu u Križu i uzela sva tri boda. Domaćin je poveo u 14. minuti preko Dalibora Žertuša koji je bio siguran realizator kaznenog udarca. Poslije su igru preuzeli gosti za koje su strijelci bili: Domagoj Pilko, Josip Barišić, Tomislav Vrabec, Stevica Petraković i Bojan Šola. U samoj završnici rezultat je smanjio Žertuš koji je postigao hat-trick i tako se probio na prvo mjesto strijelaca. Na kraju zaslužena pobjeda Rugvičana 5:3 i proboj u zlatnu sredinu.

Zelinčani su teže osvojili sva tri boda protiv Rakovca nego što su očekivali jer su u prvom poluvremenu mreže bile netaknute. Međutim, kada je za igru raspoložen golgeter Hil Nokaj tada Zelina postiže i pobjede. To se potvrdilo i ovaj puta jer je Nokaj bio strijelac u 49., 71. i 79. minuti, dok je nespretnom reakcijom Branko Jendriš pogodio vlastitu mrežu. Za Rakovčane su strijelci bili Slaven Papa i Branko Kalinski. Sve u svemu prava veteranska utakmica sa svim nogometnim uzbuđenjima, koja je na kraju pripala Zelini rezultatom 4:2.

Derbi začelja između Milke Trnine i Dubrave bio je samo za igrače i službene osobe „jakog srca.“ Naime, derbi je bio pun preokreta jer su domaći veterani vodili u dva navrata, a rezultat je u 62. minuti bio je 3:3 kojeg u samoj završnici Dubrava preokrenula u svoju korist. Za domaćine golove su postigli: Tin Vitez (12), Dražen Petreković (55) i Nenad Kovačić (59). S druge strane za Dubravce su se u strijelce upisali: Ivan Turk u 14. i 70., a Goran Zdolec 21. i 62. minuti. Na krilima Turka i Zdoleca Dubrava je ostvarila pobjedu 4:3 u Vezišću.

Poredak: 1. Dugo Selo 48, Vrbovec 44, 3. Žabnica 40, 4. Strmec 34, 5. Lonja 33, 6. Sloga 24, 7. Zelina 23, 8. Rugvica Sava 1976 18, 9. Dubrava 12, 10. Rakovec 8, 11. Milka Trnina 6, 12. Kloštar 4.

Strijelci: 20 Žertuš Dalibor (2 KU) (NK Sloga Križ), 19 Nokaj Hil (NK Zelina), 18 Horvatić Siniša (NK Žabnica), 17 Arifović Antonio (3 KU) (NK Vrbovec), 14 Nizek Zdravko (NK Strmec), 12 Turk Ivan (NK Dubrava), 10 Višić Filip (NK Dugo Selo) i Vitez Tin (NK Milka Trnina), 9 Franjić Ivica (NK Dugo Selo) i Kralj Josip (1 KU) (NK Lonja), 8 Badenić Mario (NK Vrbovec) Lončarić Hrvoje (NK Žabnica) Šinogl Matija (NK Dubrava) i Spajić Ivan (NK Rakovec), 7 Pajsar Tomislav (1 KU) (NK Vrbovec) Radotović Željko (NK Rakovec) Vrcić Mato (1 KU) (NK Lonja) i Vrtar Mladen (NK Žabnica)

Zdenko Brezarić

 

 

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime