Dugo Selo furiozno nastavlja s pobjedama, a utakmice trijumfalno završile još i Donja Zelina, Sloga i Zelina

0
Komunalac add

9. KOLO VNL NS DUGO SELO PRVENSTVO 2021./22.

Nepotpuno veteransko 9. kolo odigrano je po jesenskoj, dosadnoj i ustrajnoj kiši u kojem i nije bilo zapravo iznenađenja. Prvak Dugo Selo goropadno nastavlja s pobjedama, a jednu je ovaj puta demonstrirao u Rakovcu. U Križu nova pobjeda Sloge protiv Rugvičana, a u prigorskom derbiju Zelina svladala Strmec. Donja Zelina je u Vezišću upisala prvu, povijesnu, gostujuću pobjedu.

Dugo Selo se nemilosrdno prošetalo Rakovcem u kojem su opet prikazali nevjerojatnu efikasnost jer su domaćinu „podarili“ devet lakih komada. Ponovno je momčad Dugog Sela prezentirala nezamislivu lakoću kažnjavanja protivničkih pogrešaka koje pretvaraju u pogotke. Do sada su u osam kola postigli 49 golova. Doduše oba sastava su nastupila bez nekolicine standardnih prvotimaca, ali unatoč tome nije manjkalo uzbuđenja, lijepih akcija i zgoditaka. Strijelci za Dugo Selo bili su: Josip Jularić 4, Filip Višić 2, Dino Ivančević, Gjani Nuši i Goran Radovanović 1.

Kod Rakovca su se istaknuli Darko Jendriš, Martin Šarić i bezvremenski 73. godišnji Vid Tvorić, koji je s nekoliko bravuroznih obrana podsjetio na svoje davne i slavne seniorske dane. Inače, da se podsjeti mlađe generacije veterana, Vid Tvorić počeo je braniti za PIK Vrbovec još davne 1964. godine i do dana današnjeg stoji među vratnicama, koje njemu život znače.

Bilo bi lijepo, kada bi rukovodstvo natjecanja u sastavu: predsjednik NS Dugo Selo Dinko Vulelija, povjerenik za natjecanje Marko Nujić i tajnik NS Dugo Selo Martin Šarić, ustanovilo prigodnu nagradu pod nazivom „veteransko srce“ ili nešto sličnog imena, kojom bi nagradili najstarijeg veterana Vida Tvorića koji prkosi vremenu i gravitaciji, ali i druge veterane koji u osmom i sedmom desetljeću života oduševljavaju svojim majstorijama. Bila bi to lijepa gesta rukovodstva natjecanja prema najstarijim veteranima, jer uglavnom mnogi veterani neće nikada doživjeti te godine igrajući nogomet na zelenom polju. To je istodobno javno iskazivanje poštovanja, izražavanje respekta i zahvale prema ljudima – sportašima koji su cijeli život podarili nogometnom sportu.

Na kraju utakmice trener Dugog Sela Tomislav Slišković nije krio zadovoljstvo nakon još jedne izvrsne i efikasne partije svoje momčadi. – Prvo čestitke svim mojim igračima na vrlo dobrom pristupu, još boljoj igri, angažmanu i efikasnosti po kišovitom vremenu i djelomično klizavom terenu. Isto tako upućujem i čestitke igračima Rakovca na fer, korektnoj i sportskoj igri te na gostoljubivosti u „trećem poluvremenu“. Iako je ovo bila prije svega momčadska pobjeda Dugog Sela moram istaknuti najbolje igrače ove utakmice. Prvo ime utakmice je bio svakako četverostruki strijelac Josip Jurčević Japa, koji prije svega po svojoj konstituciji, fizičkom izgledu, kilaži i mišićnoj masi liči na profesionalnog igrača američkog nogometa. Međutim, Japa je pokazao nogometnu profinjenost, virtuoznost i eleganciju i to naročito kod postizanju svojeg trećeg pogotka. Tada je Japa u minucioznoj minijaturi predriblao tri domaća igrača i onda na iznenađenje svojih suigrača, protivničkih igrača, mene samog, gledatelja, novinara, raznih emisara i samog sebe, potezom „ala Maradona“ lobom spektakularno zabio gol. Najprije je bio muk, tišina i razrogačenost svih nazočnih na utakmici, a onda se prelomio pljesak za neviđenu i nesvakidašnju atraktivnuakciju koja se viđa jednom u životu. I zato ti velika hvala dragi Japa jer si mi oplemenio sportski život i pokazao da još uvijek na ovom svijetu ima nogometnih romantika.

Drugo ime je sveprisutni Gjani Nuši Đani koji je bio na cijelom terenu, izvan terena i na „trećem poluvremenu“. Kuda sam god pogledao vidio sam borbenog, nadahnutog, požrtvovnog i angažiranog Đanija koji je letio, trčao, uklizavao, puzao, ulazio u duel igre, proigravao i na kraju se upisao u strijelce. Kamoli sreće da imam više Đanija u ekipi, ali imam samo jednog koji je ostavio na terenu, srce, dušu i tijelo. I na kraju, Mario Tomićić je bio kohezivna snaga naše momčadi koji je povezao sve naše redove od golmana Ilije Petrušića pa do Josipa Jularića Jape. Maksimalno odgovoran, discipliniran i savjestan, bez nepotrebnih komplikacija, a sve u cilju pobjede momčadi – rekao je trener Slišković.

Utakmicu su pratili i mnogi „špijunski, novinarski i sportski emisari“, kao i oni koji su se zaželjeli gledati dobrog nogometa. Čak je i na kraju utakmice igrač Dugog Sela Dino Ivančević u prolazu kratko poručio: „Imamo jaču medijsku promociju nego Prva liga!“

Ovog puta su igrači Donje Zeline dobrano oznojili svoje dresove kako bi upisali prvu, povijesnu, gostujuću pobjedu koju su ostvarili u Vezišću protiv momčadi Milke Trnine jer su odigrali Blitzkrieg utakmicu. Zoran Šarutančić je u 5. minuti matirao domaćeg vratara Tomu Blažinovića i navijestio da se loše piše domaćinu. Standardni strijelac Anto Katić je povećao gostujuće vodstvo u 15. minuti. Utakmica je bila riješena već u 19. minuti jer se u gostujuće strijelce upisao Ivan Labudović. Iako je Dario Peršun zabio gol za domaćine u 28. minuti, utakmicu je zaključio 4. gostujućim golom Anto Katić u 67. minuti. Nema više slave u redovima igrača Donje Zeline nego ponizno sakupljaju bodove. Prolazna slabost je iza njih i s velikim očekivanjima dočekuju favorita Vrbovec.

Veterani Sloga nakon pobjede protiv Donje Zeline nastavljaju niz pobjeda i na domaćem terenu pa je ovaj puta nastradala ekipa Rugvice Save 1976. Prvi je načeo gostujuću mrežu Vjekoslav Pleteš u na početku utakmice već u 2. minuti. Kasnije je sve riješio prvi centarfor Sloge Dalibor Žertuš koji je zabio golove u 27., 36. i 68. minuti, koji je je preuzeo i 1. mjesto na listi strijelaca lige s 10 golova. Za goste je bio strijelac Josip Barišić u 51. minuti utakmice. Sloga se po broju osvojenih bodova (15) nalazi na 4. mjestu i svakako po kvaliteti svoje momčadi spada u sam vrh lige.

Zelinski veterani predvođeni kapetanom Tomislavom Margetićem i centarforom Hilom Nokajom su u prošlom tjednu izvrsno odradili visinske pripreme po berbama grožđa, po lijepim, prigorskim, zelinskim krajobrazom, napunili pluća, podigli razinu krvnih tjelešaca i maksimalno preporođeni krenuli u nastavak prvenstva. Rezultat uspješnih psihofizičkih priprema zelinskih veterana bio je vidljiv, jer su im u prigorkom derbiju procvjetale jesenske ruže, u kojem su nadmašili veterane iz Bedenice rezultatom 3:1. Ivica Vidak je već u 2. minuti postigao gol iz kaznenog udarca za Zelinu što je šokiralo igrače Strmca koji se više nisu mogli povratiti u utakmicu, iako su to svim srcem željeli i imali svoje šanse. Preporođeni visinskim pripremama prvi strijelac Hil Nokaj je u drugom poluvremenu s dva gola riješio pitanje pobjednika u 45. i 69. minuti. Gostujući kapetan Damir Mahnet je samo postigao počasni pogodak za Strmec, ali od toga ovaj puta više nije išlo. Iako Strmec ne igra loše u jesenskom dijelu, jednostavno su zapali u rezultatsku krizu jer ne mogu realizirati svoje šanse. Stoga nema druge, nego da se i iskusni trener Marijan Bortiek Marek ugleda na Zelinčane i da svoje igrače odvede na visinske pripreme „ledene berbe“ u bedeničkom kraju kako bi obnovili psihofizičke snage za završnicu jesenskog dijela.

Kloštar je bio slobodan u 9. kolu, a bile su odgođene utakmice Vrbovec – Dubrava i Lonja – Žabnica.

Poredak: 1. Dugo Selo 22, 2. Vrbovec 19, 3. Lonja 17, 4. Sloga 15, 5. Žabnica 12, 6. Strmec 9, 7. Donja Zelina 9, 8. Dubrava 8, 9. Rugvica Sava 1976 7, 10. Zelina 7, 11. Kloštar 7. 12. Rakovec 7, 13. Milka Trnina 4.

Strijelci prema Comet sustavu:

10 Žertuš Dalibor (1 KU) (Sloga),

9 Horvatić Siniša (Žabnica),

8 Lončarić Hrvoje (2 KU) (Žabnica) i Turk Ivan (1 KU) (Dubrava)

7 Ivančević Dino (Dugo Selo) Katić Anto (Donja Zelina),

6 Jurić Marinko (Žabnica) i Višić Filip (Dugo Selo),

5 Nokaj Hil (Zelina), Oroz Filip (Lonja) Pleteš Vjekoslav (Sloga), Rusan Danko (Rakovec) i Vitez Tin (1 KU) (Milka Trnina), 4 Franjić Ivica (Dugo Selo), Krapec Darko (Dugo Selo), Mazur Darko (Kloštar), Nizek Zdravko (Strmec) i Spajić Ivan (Vrbovec), 3 Baček Dražen (1 KU) (Rakovec),Ferberuš Davor (Dubrava),Kobaš Ivan (Vrbovec),Kosak Ivica (Dugo Selo), Kranjec Dario (Strmec),Labudović Ivan (Donja Zelina), Mladen Davor (1 KU) (Dubrava),Palešić Kristijan (Rugvica Sava 1976), Pavlović Denis (1 KU) (Lonja),Pušeljić Tomislav (1 KU) (Donja Zelina) i Tomičić Mario (Dugo Selo), 2 Arifović Antonio (Vrbovec),Blažinović Dubravko (Sloga),Funtak Danijel (2 KU) (Žabnica),Grežina Neven (Vrbovec), Magdić Marko (Sloga),Okroša Tomislav (Dubrava), Pajsar Tomislav (Vrbovec), Pavić Zvonimir (Vrbovec), Posavec Tomislav (Vrbovec), Salopek Ivica (1 KU) (Lonja),Vorel Zoran (Sloga) i Vujić Velibor (Dugo Selo), 1 Mario (Vrbovec), Barišić Josip (Rugvica Sava 1976) i Brezovečki Branko (Kloštar) itd.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime