Dubravko Mutak novi predsjednik DVD-a Poljanski Lug

0
Komunalac add

DVD Poljanski Lug je održao izvanrednu izbornu skupštinu. Od gostiju bili su nazočni zamjenik gradonačelnika Marko Belošević, tajnica Vatrogasne zajednice grada Vrbovca Ines Gregurić, uime Lovačkog društva Vepar bili su Darko Matleković i Željko Ivanjek te predstavnice/i DVD-ova: Brčevec, Celine, Donja Obreška, Haganj, Leprovica, Luka, Peskovec, Pirakovec, PIK Vrbovec, Prilesje, Poljana, Vrbovec i Žunci. Skupštinu je vodilo radno predsjedništvo u sastavku Dubravko Heršak, Mladen Matić i Dubravko Mutak.

Uime upravnog odbora izvješće o radu u 2023. godini podnijela je Ivona Mutak. – U prošloj godini smo poseban naglasak stavili na osposobljavanje naših vatrogasaca koji su radili na stjecanju zvanja vatrogasca i vatrogasca I. klase kako bi stekli potrebno znanje i vještine za učinkovito djelovanje u hitnim situacijama. Sudjelovali smo na osiguranju međunarodne biciklističke utrke Cro race, na proslavi Svetog Florijana u Vrbovcu, na obljetnici 90. godina DVD-a Donja Obreška, na hodočašću na Mariju Bistricu te na snimanju VZG Vrbovca povodom njihove 30. obljetnice. Također smo odradili snimanje i slikanje povodom 50. godina našeg društva koje nam je omogućio Grad Vrbovec. Sudjelovali smo na manifestaciji “Kaj su jeli naši stari” u suradnji s DVD-om Poljana, kao i na prezentaciji vatrogasne opreme kod HRT-a Šarić i blagoslovu opreme kod DVD-a Lonjice – naglasila je Mutak te dodala kako su kroz godinu radili na uređenju uređenja doma i garaže te  napokon srušili kučicu gdje je prije bila mljekara.

Zahvaljujući tajnici Renati Markovinović prijavili su se na dva natječaja Zagrebačke županije na temelju kojih su dobili financijska sredstva za nabavku opreme i za obilježavanje svečane proslave pola stoljeća djelovanja društva. – Zahvaljujemo se VZG-u Vrbovec koja nam je kupila 5 svečanih odijela. Najveće aktivnosti u prošloj godini bile su usmjerene na svečanu proslavu 50. godina DVD-a Poljanski Lug. U tome su nam veliku potporu pružili predsjednik Županijske vatrogasne zajednice Slavko Povrlišek i tajnica Ines Gregurić, a ovim putem se zahvaljujemo i na pomoći DVD-u Haganj i Martini Pankretić. Našli smo puno dobrih ljudi koji nam nisu okrenuli leđa nego su nam pomogli financijski i materijalno. Veliko hvala svima vama na pomoći, a također hvala i svim članovima DVD-a Poljanski Lug koji su odvojili puno svojeg vremena i volje za taj poseban dan našeg društva – poručila je Mutak.

Tijekom godine društvo je dobilo još dosta donacija kao što su klime za dom, vatrogasni stolnjak i rotirke za kombi. Uredno su održavali opremu, vršili popravke na vozilima te napravili ormare za vatrogasna interventna odjela. Krajem godine bili su domaćini zapovjedništvu VZG Vrbovca, a za kraj godine su tradicionalno okitili i božićnu jelku.

Zapovjednik Mladen Matić je u svom izvješću istaknuo da su u 2023. godini imali dvije intervencije vezane za poplave. – Prva intervencija je bila 16. svibnja gdje smo na 7 lokacija ispumpavali vodu u Vrbovcu, Celinama, Gaju i Lonjici. Druga intervencija je bila 17. svibnja u kojoj smo ispumpavali vodu i postavljali zečje nasipe u Luki na dvije lokacije – rekao je Matić.

Financijsko izvješće za 2023. godinu podnio je blagajnik Dubravko Mutak koji je naveo da je prihodovna strana iznosila 21.000 eura, a rashodovna 15.000 eura. Sva izvješća bila su jednoglasno prihvaćena.

Skupštinari su jednoglasno za predsjednika izabrali Dubravka Mutaka, za zamjenika predsjednika Stjepana Gregurića, za zamjenika zapovjednika Anđelko Gregurić. U upravni odbor su izabrani: predsjednik Dubravko Mutak, zamjenik Stjepan Gregurić, zapovjednik Mladen Matić, zamjenik Anđelko Gregurić, Renata Markovinović, Kristijan Smolec, Dražen Mališ, Dubravko Heršak, Darko Kahlina, Dalibor Bosak, Ivona Mutak, Miro Mikac i Nikolina Mutak. U Zapovjedništvo su birani: Dubravko Mutak, Mladen Matić, Anđelko Gregurić, Darko Kahlina i Renata Markovinović. Za članove Nadzornog odbora su izabrani: Lorena Cvetek, Antonio Heršak i Marijan Šiljković. U Skupštinu VZG Vrbovec za razdoblje 2024.-2026. izabrani su: Dubravko Mutak i Mladen Matić, a za njihove zamjenike: Stjepan Gregurić i Anđelko Gregurić. U članstvo DVD-a Poljanski Lug primljeni su nove članice i članovi: Ema Idžanović, Tin Idžanović, Maria Mia Mališ, Ivana Pek, Lorena Pek, Anna Pylypenko i Miguel Tarandek.

Novi predsjednik Dubravko Mutak je izjavio da je dugi niz godina obavljao blagajničke poslove i da je podržavao rad i usmjerenja za napredak društva te najavio daljnji rad u razvoju vatrogastva i jačanju društvenog života u Poljanskom Lugu u zajedničkoj sinergiji svih članova, mjesnog odbora i svih ostalih udruga koje djeluju u selu. Tajnica Ines Gregurić je dodijelila spomenice za 10 i 20 godina vatrogasnog djelovanja u DVD-u Poljanski Lug. Vatrogasne spomenica za 20 godina vjernosti primili su: Renata Markovinović i Marko Smolec, a za 10 godina aktivnosti: Domenik Matleković, Karlo Mikac i Magdalena Šut.

Zamjenik gradonačelnika Marko Belošević je izrazio potporu gradskih vlasti u daljnjem radu DVD-u Poljanski Lug te čestitao novom čelništvu na izboru. Pri tome je predao zapovjedniku Matiću i financijsku potporu Grada Vrbovca u radu Skupštine i za aktivnosti DVD-a u 2024. godini. Druženje vatrogasaca, gostiju i žitelja Poljanskog Luga nastavljeno je uz večeru i glazbeni repertoar Orkestra Pere Marića.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime