Dubrava rastužila Gaj

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 19. KOLO 1. ŽNL ISTOK

GAJ  – DUBRAVA 1 : 5

GAJ. Igralište NK Gaj. Gledatelja 100.

 

Sudac: Stjepan Sučić 7. Pomoćnici: Danijel Antolović iDavor Merkaš (svi iz Velike Gorice).

Delegat: Marinko Kostiha (Haganj).

STRIJELCI: 0:1 M. Horvat (10), 0:2Fulir (30), 0:3M. Horvat (37), 0:4 K. Horvat (48), 1:4Kuten (70), 1:5Matejak (87).

GAJ: Kosovec 6, Makek 5, Grgoić 5, Subić 5, Mat. Dominik 5, J. Gomerčić 6, Mar. Benko 6, M. Gomerčić 6,  Kuten 6,  D. Benko 5, (od 46. Mijatović 5,5,), Čerkez 6,

TRENER: Marijan Čokor 5,5.

DUBRAVA: Šuflaj 7,5, (od 85. Kozumplik -), Grgić 7, Novosel 7, (od 59. Baškarad 7), Tomić 7, Fugaj 7. Brtan 7, (od 77. Erić -), Stjepanović 7,5, Bradić 7,5, M. Horvat 8, Fulir 7,5, (od 68. Štefanac -), K. Horvat 7,5, (od 68. Matejak -).

TRENER: Ivan Leboš 7,5.

IGRAČ UTAKMICE: Martin Horvat.

Po sunčanom i vjetrovitom vremenu Dubrava je protiv domaćeg oslabljenog sastava Gaja zasluženo osvojila sva tri boda. Nakon početne izjednačene igre uslijedio je šok za domaće igrače i navijače. U 10. minuti vratar Šuflaj je ispucao dugu loptu koja je uz pomoć jakog vjetra preskočila domaću stopersku liniju, a taj je poklon iskoristio Martin Horvat i postigao zgoditak pored nemoćnog Kosovca. U 15. minuti imao Dominik Benko priliku za izjednačenje koju nije iskoristio. Prodor Kutena u 21. minuti po lijevoj strani i njegovu povratnu loptu u petercu nisu realizirali domaći napadači.

Poslije propalih domaćih prigoda stiže nova gostujuća kazna. Šuflaj je upisao i drugu asistenciju istovjetnu prvoj jer je u 30. minuti ponovo ispucao dugu loptu koju je uz pomoć vjetra prihvatio Fulir i povećao gostujuće vodstvo na 2:0. Ta dva zgoditka odredila su daljnji tijek utakmice i usmjerile gostujuću pobjedu.Neuhvatljivi Martin Horvat je riješio pitanje pobjednika utakmice u 37. minuti svojim drugim zgoditkom. Kuten je u 39. minuti proigrao Mišela Gomerčića, ali je njegov udarac s 10-tak m završio pored lijeve stative.

 

U drugom poluvremenu, odmah u 46. minuti, Novosel je s 16 m pogodio stativu. U 47. minuti Fulir je probio po lijevoj boku, a povratnu loptu na 5 m zahvatio je Novosel čiji je udarac završio uz lijevu stativu. Najljepši pogodak postigao je u Karlo Horvat u 48. minuti koji je s 18 m neobranjivo pogodio u lijevi gornji kut i povećao gostujuće vodstvo na 4:0.Martin Horvat je u 61. minuti iz solo akcije tukao s 11 m, ali je Kosovec obranio šut.

U 66. minuti opasno je zaprijetio Baškarad s 10-tak m, ali je udarac završio iznad prečke. Domaćin je zabio počasni gol u 70. minuti. Čerkez je probio po lijevoj strani i vratio povratnu loptu koju je Kuten iz blizine pospremio u gostujuća vrata. Gaju nije bio priznat zgoditak u 75. minuti jer je bilo označeno zaleđe. Bradić je u 87. minuti je iz slobodnog udarca s 20 m pogodio desnu vratnicu, a potom je nakon gužve iz blizine Matejak glavom zabio gol, dok su domaći igrači signalizirali zaleđe. Unatoč protivljenjima domaćih igrača bio je priznat gostujući zgoditak. Na kraju sasvim zaslužena pobjeda Dubrave protiv Gaja 5:1, koja se tako potvrdila kao najbolja momčad s područja NS Vrbovec.

Nakon utakmice trener Gaja Marijan Čokor je naglasio kako su nastupili u oslabljenom sastavu bez nekolicine igrača. –Dva kiks gola su odredila daljnji tijek utakmice i jednostavno više nismo imali snage da se vratimo. Čestitam Dubravi na zasluženoj pobjedi koja se pokazala kao izuzetno kvalitetna momčad – istaknuo je Čokor.

Pobjedu svoje momčadi komentirao je trener Dubrave Ivan Leboš. –Utakmicu protiv Gaja smo shvatili krajnje ozbiljno. Prva dva gola postigli smo spretno i uz pomoć vjetra i prisebnost naših napadača. Kasnije smo se razigrali i utakmica je otišla na našu stranu. Imali smo i sreću što Gaj nije igrao u svojem najjačem sastavu. Čestitam svim svojim igračima na vrlo dobroj i efikasnoj igri i nadam se u idućim kolima nastavku pozitivnog niza – rekao je Leboš.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime