Dubrava protutnjala Gajem

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 3. KOLO 1. ŽNL ISTOK

GAJ  – DUBRAVA 0 : 5

GAJ. Igralište NK Gaj. Gledatelja 70.

Sudac: Marko Vuković 7. Pomoćnici: Nikola Kamenarić i Bruno Geller (svi iz Svetog Ivana Zeline).

Delegat: Pavo Jakovljević (Dugo Selo).

STRIJELCI: 0:1 M. Horvat (12 11m), 0:2 Fulir (20), 0:3 Grgić (32), 0:4 Tomić (62), 0:5 Bradić (81).

GAJ: Kosovec 6, Čerkez 5,5, (od 68. Mijatović -), Gašparec 5,5, (od 46. Radošević 6),Grgoić 6,5, Bunjački -, (od 5. M. Benko 5,5, od 75. Dončević -), Subić 5,5, Herceg 6, J. Gomerčić 6, M. Gomerčić 6,  D. Benko 6,5, Pajur 6,5.

Trener: Tomislav Biškupec 6.

DUBRAVA: Brkljačić 7,5, (od 82. Kozumplik -), Grgić 7, Mi. Suša 7, Tahirović 7, (od 46. Erić -, od 68. K. Horvat), Tomić 7, Grbavac 7, Stjepanović 7,5, Bradić 7,5,(od 80. Ma. Suša -), M. Horvat 8, Fulir 7,5, Baškarad 7, (od 58. Štefanac 7).

Trener: Ivan Spajić 7.

IGRAČ UTAKMICE: Martin Horvat.

Dubrava je boljom igrom sasvim zasluženo pobijedila Gaj i predstavila se kao kvalitetna momčad koja se sigurno može uključiti u borbu za sam vrh. Naime, Dubrava u svojim redovima nekoliko iskusnih, prekaljenih i kvalitetnih igrača, najboljeg strijelca prošlog prvenstva Martina Horvata te nekoliko mladih perspektivnih nogometaša koje vodi trener Ivan Spajić.

Početak utakmice pripao je Dubravcima dok su se domaći igrači bili primorani braniti. Martin Horvat je u 3. minuti probio po lijevoj strani i šutirao s 10-tak m, ali je vratar Kosovec staloženo obranio udarac. U 12. minuti bio je srušen Martin Horvat u domaćem kaznenom prostoru pa je sudac Marko Vuković malo „preoštro“ dosudio kazneni udarac za goste. Sigurni realizator najstrože kazne bio je Martin Horvat. Iskusni Fulir je u 20. minuti pobjegao svojim čuvarima i iskosa s lijeve strane s 10 m pogodio prizemno u lijevi donji kut. Ubrzo potom u 23. minuti Martin Horvat je predriblao par gostujućih igrača, ali je potom sebično tukao iskosa s lijeve strane pa je njegov udarac obranio Kosovec, iako je imao na drugoj strani Fulira i Milana Sušu. Ponovo je na sceni Martin Horvat koji je u 25. minuti tukao s 10-tak m,a obranom se istaknuo Kosovec. Neuhvatljivi Martin Horvat je u 32. minuti zavrnuo loptu s lijeve strane, a Grgić po treći puta zatresao domaću mrežu. Bradić u 39. minuti ubacio loptu, ali je Tomićev udarac glavom završio uz desnu vratnicu. Mišel Gomerčić je u 44. minuti izveo slobodni udarac preko „živog zida“, a Brkljačić izvrsno reagirao i loptu izbacio u korner.

U drugom poluvremenu Gaj je zaigrao puno bolje. Dominik Benko je u 49. minuti centrirao s desne strane, ali je udarac Pajura glavom završio iznad prečke. Pajur je prošao dva gostujuća igrača u 58. minuti i dodao loptu Hercegu koji je snažno pucao, a Brkljačić sjajnom obranom uz pomoć lijeve vratnice spriječio zgoditak. Kako domaći pritisak nije urodio pogotkom pa su gosti u međuvremenu sredili svoje redove. Najbolji igrač utakmice Martin Horvat je u 62. minuti ubacio loptu s desne strane, a Tomić glavom postigao pogodak. Bradić je u 81. minuti postigao prekrasan gol iz slobodnog udarca s 18 m preko živog zida u desne rašlje. U 85. minuti Karlo Horvat je tukao s desne strane s 12 m pored desne domaće vratnice. Zadnja opasna domaća prijetnja zbila se u 88. minuti jer je je Dominik Benko silovito šutirao s 18 m iznad gostujuće prečke. Dubrava je pobijedila Gaj rezultatom 5:0 i pozicionirala se na 3. mjesto iza vodeće Bune i Vatrogasca. Zaslužio je Gaj barem počasni zgoditak, ali je to sjajnim obranama spriječio vratar Andrei Brkljačić.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime